Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 18.04.2008, 14:25   #1
miracle
Guest

Domyślnie Laptop a Simy?

Cześć. Mam zamiar sobie kupić laptopa. To on:
http://sklep.vobis.pl/oferta/noteboo...20s_t2370.aspx

Jak sądzicie, czy będą na nim płynnie chodziły Simsy? [wszystkie dodatki oprócz minipacków]

Proszę o odpowiedzi. :*
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 18.04.2008, 15:09   #2
haughton

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Laptop a Simy?

W grach takich jak The Sims 2 najważniejsze są 3 podzespoły komputera: karta graficzna, pamięć RAM oraz procesor. Laptop, który chcesz kupić spokojnie "uciągnie" grę wraz z dodatkami. Mam zastrzeżenia tylko co do systemu operacyjnego (na tym laptopie jest Windows Vista, który przeróznie reaguje na gry) i karty graficznej, która ma pamięć powiązaną z pamięcią operacyjną komputera. Jeśli masz mozliwość to poszukaj laptopa, który ma "samodzielną" grafikę (w specyfikacji przy opisie karty graficznej nie powinno byc dopisku "pamięć współdzielona".)
haughton jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 18.04.2008, 16:05   #3
ILOnka
Guest

Smile Odp: Laptop a Simy?

Ja mam simsy na laptopie z vista. Działa o wiele lepiej niz na komputerze. Żadnych problemów Słyszy się różne glosy co do laptopów i simów, kiedy ja kupowałam swojego to nikt nie dawał gwarancji że simy beda działać, a jednak. Tak więc miłego zakupu wsio powinno byc dobrze a w simy bedziesz mogła grac wszedzie
  Odpowiedź z Cytatem
stare 18.04.2008, 16:22   #4
kaska94
Guest

powinny ci chodzic ale jezeli tak niue bedzie to kup sobie simsy historie z zycia wziete to napewno ci bedzie chodzilo... bo one sa specjalnie na laptopa
  Odpowiedź z Cytatem
stare 18.04.2008, 18:40   #5
miracle
Guest

Hmm... A czy ta karta graficzna jest aż taka zła.?
Bo trudno znaleźć laptopa z parametrami jak ten, a z kartą 'samodzielną' w tej samej cenie. ;p [ niestety do dyspozycji mam tylko 2500 zł, a muszę wymienić komputer.]
  Odpowiedź z Cytatem
stare 18.04.2008, 19:08   #6
Guanabanana
Guest

Jeśli chodzi o Vistę to akurat nie ma z nią problemu, wiem, mam i nie jest taka straszna jak to się często słyszy. Co do karty graficznej to cóż... nikt nie gwarantuje, że będą chodzić, ale to różnie bywa W sumie ten komputer wygląda nieźle. Ja bym się mimo wszystko zdecydowała i zaryzykowała. W końcu kupując jakikolwiek laptop, nie będziesz miała raczej 100% pewności że TS2 będzie chodzić.

Ostatnio edytowane przez Guanabanana : 19.04.2008 - 07:06
  Odpowiedź z Cytatem
stare 18.04.2008, 19:23   #7
Alex
Guest

Ja też mam simy na laptopie z vistą i chodzi mi szybkom (bez problemu) a na drugim kompie normalnym też z vistą simy chodzą mi jak marzenie
  Odpowiedź z Cytatem
stare 18.04.2008, 19:47   #8
Mamełe

Reputacja: 10

Guanabanana, Alex bez sensu jest pisanie, że wam na laptopach z vistą śmiga, bo laptop tak samo jak pc nie ukażdego jest jednakowy. Podajcie specyfikację swojego sprzętu, to będzie można porównywać
Mamełe jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 18.04.2008, 20:07   #9
Krystek175
Guest

ja też mam viste na lapotpie i chodzą pez problemówi bardzo szybko i mam wgrane wszytkie dodatki i napewt TH hisotie życia wziezie iz rzycia zwierzą i z bezludenj wyslpy
  Odpowiedź z Cytatem
stare 19.04.2008, 07:26   #10
Guanabanana
Guest

Cytat:
Napisał Mamełe
Guanabanana, Alex bez sensu jest pisanie, że wam na laptopach z vistą śmiga, bo laptop tak samo jak pc nie ukażdego jest jednakowy. Podajcie specyfikację swojego sprzętu, to będzie można porównywać
Jest sens, bo niektórzy wciąż uważają, że jak jest vista to jakość grania dramatycznie spada lub nie chodzi w ogóle. Poza tym przy takim procesorze jak wymieniony przy tym laptopie można się zastanawiać czy jeśli jest vista to pójdzie, bo niby potrzebne są 2GHz. Mi gra działa normalnie przy posiadaniu wszystkich dodatków, większości minipacków oraz 6000 plików ściągniętych z internetu i procesorze 1,6 (lub 7). Wydaje mi się jak tak patrzyłam, to karta graficzna załączona do tego notebooka, jest w sumie standardowa jeśli chodzi o tę cenę. Jednakże problem polega na tym czy obsługuje funkcję T&L, jeśli nie, to procesor powinien być większy min. 2,4 żeby chodziły (to już 0,7 różnicy niż wymagania). Chociaż z drugiej strony nigdy nic nie wiadomo. W każdym razie ja bym się chyba zdecydowała, cena nie jest jakaś wygórowana i komputer wygląda (technicznie) nieźle. Poszukaj może jeszcze jakichś innych ofert, ale kupując w ogóle laptopy trzeba liczyć się z ryzykiem, że TS2 może nie chodzić.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania