![]() |
Odp: Simowie się resetują, znika panel sterowania itp problemy
Ja mam właściwie jak dotąd dwa problemy(grę kupiłam dopiero wczoraj, więc pewnie się namnożą...). Po pierwsze: simka jest stylistką i po każdej zakończonej stylizacji gdy ma zrobić zdjęcie - zacina się. Zrobi zdjęcie czy nie - ikona zdjęcia zostaje, nawet, gdy klikam, żeby zniknęła, a simka nie rusza się, nie robi nic... Już nawet zaczęłam zapisywać grę przed każdym takim przewidywanym zdjęciem, ale ileż można no?
Macie jakiś pomysł co z tym zrobić? To samo było przy projektowaniu wnętrz(zamieniłam jej profesję, bo najpierw myślałam, że może to o profesję chodzi...). To moje dwie ulubione profesje i nigdy wcześniej przed zainstalowaniem "Pokoleń" nie miałam takiego problemu... A drugi problem: mam 2 piętrowy dom. Mój sim jest "opiekunem dzieci" i ma taki pokoik na parterze, żeby nie trzeba było za dużo za dzieciakami po schodach łazić... Co właściwie okazało się bardzo dobrym pomysłem, bo kiedy przyszedł rodzić i zaniósł swoje dziecko na ostatnie piętro - dziecka nie można już było stamtąd zabrać. Chciałam je podnieść i znieść na dół, ale nie wyszło... Tu z pomocą przyszło to zapisywanie zapobiegliwe, po prostu włączyłam grę na poprzednim zapisie, ale martwię się, że gdy pojawią się dzieci tej parki problem będzie się powtarzał... Macie jakiś pomysł, jak sobie poradzić z którymkolwiek z tych problemów? |
To z fotografią to "normalne" ;) Oczywiście nie powinno się dziać, ale się dzieje. Można robić zdjęcia nie mając żadnej okazji w panelu okazji sima, ale chyba praca stylisty polega na okazjach, więc... Niestety :(
|
Ten błąd z fotografowaniem jest męczący. Również moja stylistka miała z tym problemy (wyjęłam aparaty z jej wyposażenia, ale bałam się, że będzie robiła zdjęcia komórką), dlatego zawsze po wykonaniu zlecenia pauzowałam grę i kazałam simce wykonać inną czynność - nawet zwykłe Idź tutaj, by ikonka z aparatem nie wyskoczyła. Albo tą ikonkę zaraz po pojawieniu się kasowałam. Zwykle to działało.
Ale ostatnio moi simowie mają okazje np 5 zdjęć z Francji, albo po prostu pragnienie zrobienia zdjęcia w sepii i boję się im to spełniać. |
Jak pragnienie związane jest z fotografowaniem to można spokojnie :)
Wtedy będzie działać. Tylko stracisz zapisy gry, jak pojedziesz na wakacje!!!!! No dobra - nie stracisz, ale się porządnie namęczysz przy przenoszeniu simów do innego miasta, bo zaczną się resetować i znikać i... milion innych problemów ;) Ps. Komórką można robić zdjęcia (przynajmiej u mnie). |
Można robić zdjęcia komórką, ale są malutkie i brzydko wychodzą. Ja mam niewiele bugów, ale w moim wypadku to zapewne jest tak dlatego, że z niewielu rzeczy korzystam. Moje Simy nie pracują, nie jeżdżą na wakacje. Życie upływa im na rozrywkach i wychowywaniu dzieci. Nie miewam więc bugów związanych z pracą czy wyjazdami na wakacje. Nie mieszkają też we wieżowcach, bo one mnie denerwują. Jak każę np. Simowi wypuścić dziecko z łóżeczka lub z krzesełka, to Sim zjeżdża na dół windą i zostawia dziecko tam, na podłodze.... Głupota totalna.
|
A u mnie dla odmiany podróże ...pomagają!
Robię zdjęcia normalnym aparatem simowym, bonita lub tym najdroższym. Często bez problemów, ale co jakiś czas moi simowie też się zacinają i ikona zdjęcia jest a oni się nie ruszają. Pozatym wyłącza mi się wolna wolna lub znika panel i to mnie doprowadza do szału. Na zacinających się simów, znikające ich awatarki lub brak wolnej woli często pomaga mi właśnie podróż... Gdy dzwonię i zamawiam podróż całą rodziną, za granicą już działa wolna wola i simy śmigają. Po podróży najczęściej wszystko jest już ok, ale ze 2 razy mi się zdarzyło, że simy nadal stały jak słupy albo inne dziwne rzeczy się działy. Bardzo lubię robić zdjęcia, gdyż potem wieszam je na ścianach itd, ale te błędy gry wyprowadzają mnie z równowagi. Zapisywanie mi nic nie daje. Kiedy właczam ostatni DOBRY zapis, wolna wola i tak się wyłacza. Kiedy oni wreszcie naprawią te karygodne błędy? Odechciewa się mi grać. |
Hmm... No nie wiem, mi się nigdy nie zdarzyła zacinka gry podczas próby zrobienia zdjęcia. Ale też się przyznać muszę, że od wieków nie robiłam w grze zdjęć aparatem, więc może niedawno coś się popsuło. Kamera za to działa jak należy, mam już kilka filmów rodzinnych.
|
Jak się nagrywa tą kamerą? Skąd ja mam ją wogóle wziąć ?
A co do tematu.. Nie wiem, czy można to nazwać bugiem, ale gdy mój sim idzie z dzieckiem na spacer i nagle gdzieś odłoży dziecko i karzę mu wrócić do domu, chce wracać sam, bez dziecka. Wyskakuje komunikat o opiekunce.. Muszę za każdym razem sprawdzać, czy dziecko jest na rękach u sima. Trochę to uciążliwe. |
kamera jest do kupienia, tam gdzie telewizory, komputery itd.
pinezka, z tym dzieckiem mam tak samo, że kiedy matka wraca do domu, to wraca sama bez dziecka. -.- |
Rashes - Dzięki, muszę poszukać :)
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 15:51. |