![]() |
Odp: Miasteczko
Melduję się i ja, już teraz na bieżąco :)
Przebrnęłam przez całą dotychczasową historię Miasteczka i jestem po prostu o c z a r o w a n a :) Słodzę Ci, jak nie wiem, ale po prostu brakuje mi słów! I cieszyłam się, jak dziecko, gdy podczas czytania natykałam się na takie "smaczki" jak zdjęcia Nieznanowa, wnętrz oraz domków :3 Super sprawa! Mój komentarz będzie skromny, gdyż świąteczne lenistwo nadal mnie nie opuściło :( http://s20.postimg.org/sahl4d4ot/sna...b_6339696f.jpg Czarek ma tutaj minę, jakby się właśnie przymierzał do naprawdę potężnego...bąka :D http://s20.postimg.org/artw4z6d9/sna...b_02ecbb4e.jpg Aww, Przedwiośnie! http://s20.postimg.org/t8k61fdvh/sna...e_636f7a47.jpg Stary w tej piżamce prawie jak Hugh Hefner :D http://s20.postimg.org/5ugs38lbx/sna...e_6382e359.jpg "I'm a model you know what I mean" :awesome: Iwan to wyjątkowo obleśny staruszek. Na miejscu Kory roztrzaskałabym mu tacę z papryką na tej łysiejącej głowie :(( Swoją drogą, bardzo mi się podoba fakt, że za oknami simowych domków, nieruchome Nieznanowo wydaje się tak naprawdę tętnić życiem. Ja nie potrafię tak dekorować otoczenia, u mnie Simy mają za oknami łyse, zielone stożki i lasy po ostrym karczowaniu :( |
Ale fajna, szczęśliwa rodzinka z tych Domańskich :) Tylko nie podoba mi się zachowanie Błażeja. Dlaczego on zmusza Czarka żeby został tym burmistrzem? Nie są jakąś królewską dynastią przecież... :(( Ale coś czuję, że młody tak łatwo się nie da :P I bardzo dobrze, układanie dzieciom życia po swojemu nie jest w porządku.
Łucja jest śliczna :love: Coś chyba zaiskrzy między nią a Czarkiem, co? :D Przez moment liczyłem na to, że Kostek jakoś wyjdzie na prostą, ale niestety nie sprawdziły się moje przypuszczenia :( Szkoda mi Kazi, ale też jestem na nią trochę zły, że była taka naiwna, przecież chyba wiedziała z kim się zadaje... Mam nadzieję, że się to wszystko jakoś wyprostuje... Chociaż coś czuję, że będzie z tego jakieś dziecko... W ogóle nie podoba mi się ten pomysł z przeprowadzką do Iwana, z tego będą tylko jakieś grube problemy... Ten stary piernik podnosi mi ciśnienie :((:((:(( A Iwo w ogóle nie może sobie z nim poradzić. Jest młodszy i silniejszy a daje się manipulować jakiemuś dziadkowi. Szkoda Kory :( Przez moment wszystko się układało prawie całkiem dobrze a teraz trochę taka powtórka z rozrywki po swoim ojcu. CO ZA - nie mogę użyć takiego słowa - Z TEGO DZIADA :((:((:((:((:((:(( Całe szczęście, że Kora potrafi się jakoś obronić... Tyle, że nie za każdym razem jej się udaje :( No nie, kolejna rodzina rozbita przez więzienie... :( I to jeszcze straszniejsze, bo Koryna chyba w końcu zauważyła co Iwo do niej czuje a on się w tej samej chwili poddał :( Ehhhh, trochę smutno ostatnio w tym Twoim Nieznanowie :(:rolleyes: |
Odpowiedzi na komentarze pojawią się do 24 godzin.
Tej niedzieli jedziemy dalej z burmistrzami i Jagódkami. Burmistrzowie poprzedni odcinek Spoiler: pokaż Jagódkowie poprzedni odcinek Spoiler: pokaż ... Na koniec zaś obiecane podsumowanie 15. rundy. Czas trwania rundy: 29.09 - 31.12.2015. W tym czasie: - urodziło się 16 simów, - zmarło 33 simów, - w związek małżeński wstąpiło 17 par, - rozwiodły się 2 pary, - wprowadziły się 3 nowe rodziny (nazwiska: Bandera, Grestkowski, Zorkowscy), - studia wyższe ukończyło 12 simów. Ostatni update Indeksu to właśnie końcówka 15. rundy :) I wydarzenia z kilku ostatnich postów też rozegrały się w tamtej rundzie. Zdjęcie Nieznanowa (i Wyspy?) postaram się wrzucić jutro. A teraz dobranoc :sleeping: |
Kolejny odcinek :hihi:
Czarek opuszcza godziny lekcyjne? To się będzie działo :D Widzę, że włosy zapuszcza :D Oj Czarek Czarek... No co jak co, ale do tej szkoły to wypada już chodzić. Cytat:
Zmiana Czarka? Średnio w nią wierzę :( Czarek nie ładnie tak kłamać :( I szykuje się dziecko :D W końcu szczęście u Kory i Iwa. Brawo! :) Eryka :wub: Życzę jej dużo szczęścia (bo jej matka to świnie :(). Aki im starszy, tym bardziej przystojniejszy :D Olimpia! :(( Wynoś się! Oby ten kochanek zrobił jej dziecko i wyrzucił ją z domu ;P Nie chce mieć dzieci? Czyżby nie kochała Eryki? :( Eryka lepiej tacie nie mów, bo zrobi coś złego ze złości :( Nie! Kris nie może się zabić! :( Och! chętnie bym obejrzał zdjęcia Nieznanowa i Wyspy :love: Kurczę. Takie komentowanie czytając odcinek jest o wiele lepsze :D |
Tyle lat a oni wciąż mają te wielkie telefony.
Aż się wzruszyłam przy historii burmistrzów! Nie każ czekać znowu rok na kolejną część! Cytat:
Kochanek Olimpii na fryzurę tak trochę na czasie :lovers: http://imgur.com/faDoper Ile trwa jedna runda? To znaczy jaki to jest rozdział simowego życia? Ile dni? Nie wiem czy mnie zrozumiesz :P |
A co mi tam, niezobowiązująco napiszę se nowego posta ; D
Na początku dziękuję Wam za wszystkie komentarze, jakie otrzymałam do tej pory :wub: Już się boję, jak będzie mi przykro, gdy pewnego dnia frekwencja znowu spadnie : ( No ale! Odpowiedzi do odcinka z 5.01: Spoiler: pokaż Odpowiedzi do odcinka z 10.01: Naprawdę wstawiłam ciągu 2 tygodni 3 odcinki?! Spoiler: pokaż A teraz... Idziemy na jednego! :> Nieznanowo http://s20.postimg.org/p6h11t0jh/Sim...1_00_32_27.jpg http://s20.postimg.org/8y0ssbrp9/Sim...1_01_47_61.jpg http://s20.postimg.org/clgjydzwc/Sim...1_20_37_13.jpg Nigdzie Cała Wyspa nie nadaje się jeszcze do pokazania :< http://s20.postimg.org/gs1edpzi5/Sim...1_13_34_20.jpg EDIT: Jeszcze jedna nowość. Próbuję wprowadzić nowe zasady - od teraz runda ma trwać 5 dni, co w przeliczeniu da 5 simowych lat. Od rana siedzę po uszy w Kronice Nieznanowa i Excelu próbując ustalić, ile kto w miasteczku ma tak naprawdę lat. Robota jest mozolna (ogarnij WSZYSTKICH simów urodzonych w latach 2012-2015...), mam bajzel w chronologii (Staś Nikoniecki dopiero co stał się dzieckiem szkolnym, a tak naprawdę powinien mieć w tym momencie... 16 lat!) i ogółem nie polecam nikomu, ale mojej grze potrzeba tej zmiany. Trzymajcie kciuki. |
Nieznanowo jest jak zwykle śliczne :love: (chodź dziwi mnie, że część budynków przy brzegu zniknęła :/). To ty masz oddzielne otoczenie (w sensie przedmieścia) na parcele publiczne?
W mnie w Dawidowie muszę trochę lasu wykarczować :evil: Widzę parcela z kapliczką i cmentarze nowa wybudowana na większej działce, aby na więcej lat było :D Co to będzie jak ci miejsca w Nieznanowie zabraknie :rofl: Ogólnie całość prezentuje się bajecznie :wub: Czekam na może jakieś domki twojego autorstwa :D Trzymam kciuki! :) (To u mnie jedna runda trwa 4 dni i ja dopiero myślę, że to dużo :O) Powodzenia :) |
Widzę, że Czarek nie daje za wygraną :P Szkoda tylko, że "walczy" w taki sposób, ojca raczej tym nie przekona. Chociaż jego chyba nie da się przekonać... W ogóle jakoś tego wszystkiego nie rozumiem. Co to da, że burmistrz będzie z dobrej rodziny jeśli nie będzie umiał (dobrze) rządzić? No pewnie się powtarzam, ale ustrój polityczny Nieznanowa mnie mocno zastanawia :P
Ale jednego jestem akurat pewien - Czarkowi lepiej było lepiej w krótkich włosach :D Fajny zespół Ci wyszedł! :) Tylko zastanawia mnie jak to wygląda technicznie, oni naprawdę zarabiają napiwki do jednego kubeczka czy to tylko ściema? :| Nikola jest całkiem ładna chociaż nadal jestem fanem Łucji :love: Czyżby pojednanie w rodzinie? Ciekawe tylko jak będzie to wyglądało z Błażejem... Jakoś nie mogę sobie wyobrazić Czarka i Nikoli razem, ale pożyjemy zobaczymy. W blondzie wygląda suuuper :love: Czy Ty zamierzasz tutaj kogoś zaciążyć i potem jeszcze zabić? :(( Składam sprzeciw! :((:((:(( Ehhhh, jak nie Koryna to Iwo nie widzi co się dzieje :rolleyes: Ale chyba w końcu wszystko sobie wytłumaczyli i mam nadzieję, że jakoś przetrwają te osiem lat... :(:) Ale Eryka wyrosła! I wygląda pięknie! :wub: A jej wybranek ma bardzo dziwną fryzurę :| O matko, jeszcze Aki, jak Ty to robisz, że masz takie ładne simy? :( Szkoda, że Olimpia nie wierzy w niewinność Krisa, ale z drugiej strony rodzina mogłaby jej dać spokój. Siłą jej do niczego nie zmuszą a tak są tylko jakieś niepotrzebne spięcia (no i Olimpia mogłaby się spotykać z mężczyznami poza domem jeśli już to robi :rolleyes:). No i oczywiście na wszystkim najbardziej cierpią dzieci :( Bohdan w ogóle mi do Olimpii nie pasuje... No i nie powinienem oceniać go po wyglądzie, ale jest jakiś taki podejrzany, z tego będą jakieś kłopoty. Szkoda Krisa :( Liczę, że w końcu się wszystko wyjaśni i przynajmniej wyjdzie na wolność. Zawsze byłem pod wrażeniem Nieznanowa i w ogóle Twojego sposobu grania. Ja bym tak nie umiał chyba, brakuje mi jakiegoś takiego samozaparcia i dyscypliny :P Ale może pewnego dnia... :rolleyes: |
Odcinek przeczytałam wczoraj rano tuż przed wyjazdem na uczelnię, a potem zupełnie nie miałam sił komentować xD Mózg mi blazował, po intensywnej nauce przed kolosem (opłacało się, zdałam xd)
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No, a teraz właściwa część komentarza do odcinka :D Co tam piętnaście godzin. Ja osobiście znam kilku rekordzistów co to u nich trzysta było normą :cool2:. Te kłótnie Błażeja i Czarka są jak wojny tytanów. Takie dwie silne osobowości stające naprzeciw siebie :rolleyes: Ohoho, Czaruś to już się powołuje nawet na drzewo genealogiczne! A Marlena to taka dobra duszyczka między nimi. Spokojniejsza, bardziej stonowana, a kochająca ich całym sercem. Cytat:
Ahaha, Ich Czworo :D Młodzi fajnie razem wyglądają na tej scenie :fun: Łucja jest liderem grupy? Bo wygląda na takiego i to ona trzyma hajs :D No, nie dziwię się, że Nikola wpadła Domańskiemu w oko :P Umawiają się na przedpołudnia? Wyczuwam kolejne wagary! :D Przyrodni starszy brat powiadasz? To mnie zaskoczyłaś :O Rozmowa Marleny i Czarka trochę łamie mi serce :( Widać, że Młody kocha mamę z całego serca (tatę pewnie też, no ale musi to do niego dotrzeć) i nie chce dla niej źle... Jak zawsze Domańscy umieją wykorzystywać sytuacje przy huśtawkach :cool2: Cytat:
Wiedziałam, wiedziałam, wiedziałam! Wiedziałam, że Kora i Iwo będą w końcu razem! Znaczy dobra, wiem, że są, w końcu małżeństwo, mają dziecko itd. można by wymieniać jeszcze przez chwilę. Aczkolwiek nareszcie wszyscy wszystko zrozumieli i sobie wyjaśnili <3 Cudownie! Czytając ten wątek w tym odcinku nieustannie szczerzę się sama do siebie, tudzież do monitora xd Ale Ercia ślicznie wyrasta! Abraś ma superowe imię i przypomina mi któregoś Twojego sima, ale jeszcze nie doszłam do tego którego :smile: Kochany z niego przyjaciel :D O jaaaaa, Aki! Kochaniutki jest, no doprawdy! A Bohdan podpatrzył chyba fryzurę u detektywa Rutkowskiego... W sumie nie dziwię się, że Kora i Kira tak zareagowały na wieść o romansie żony ich brata/syna. Szkoda mi Eryki :( Nie wyobrażam sobie, co takiego musiała przeżywać, gdy myślała o tym, że matka nie traktuje jej jak córki. Cytat:
Kryspin jest takim kochającym tatusiem, że aż łezka w oku się kręci. A teraz tyle kłopotów na niego spada. To więzienie, brak możliwości normalnego życia, zdradzająca go żona, o którą wciąż się martwił :(( Aż sama zaczynam się o niego bać! |
Pooowoli nadrabiam historie w Miasteczku i pooowoli zaczynam kojarzyć już Twoich licznych simów. Jesteś niesamowita i zazdroszczę tego wspaniałego otoczenia. Pokazuj nam go więcej i częściej, bo Twoje historie są porywające. Marlena jest taką wspaniałą matką i ma trudne zadanie, ale wyszła z niego cudnie. Mimo smutków wie jak podejść syna i dotrzeć do niego. Oby zrozumiał! Chociaż patrząc co wyprawia z tą blondynką i Twój przypisek to wcale nie mam dobrych przeczuć. :( Iwo i Kora... Tak długą drogę musieli przejść i do tak strasznych zdarzeń musiało dojść, aby ona w końcu zrozumiała co jest najważniejsze. Może jednak go wypuszczą? Okaże się, że ojciec umarł na zawał, a nie na skutek pobicia? Czy u Liv bywają dobre zakończenia? Co za paskudna baba z tej Olimpii... Może jakiś wypadek z Rutkowskim czy coś? Po co Ci oni potrzebni? :D Martwię się o Krisa! Nie rób mu krzywdy! Ułaskaw go również! :rolleyes: Kora jest piękną simką. Czekam na dalszy ciąg z niecierpliwością. ;)
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 04:34. |