TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Język simgielski czyli mowa Simów. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=49293)

Alene 13.08.2009 14:04

Odp: Język simgielski czyli mowa Simów.

Z jedynki pamiętam jak podczas rozmowy sim/facet mówi: łod ea dimna? (moja znajoma twerdzi, że mówią: łod ea winna co twierdzimy, że znaczy to: Czy chcesz wina :D

*w telewizji w dwójce pamiętam coś takiego: "Ziuba ziuba"
*dorosła simka denerwujaca się o coś (chyba na gracza xD że spadła jej jakaś potrzeba): "Łosi! Aloł! "
:D

caalam 22.11.2009 14:15

sul sul - powitanie
eleganda - kiedy coś im stoi na drodze
żublish - nie pamiętam z czego ._.

oraz inne rzeczy, które znaczenia nie znam:
hagabili, lipa [? bodajże było przy rozmowie], hubli da hubli, nishka, pastur [usłyszałam podczas przytulania w łóżku], komisz ?, naszli huluma.

Anique 24.11.2009 18:38

A ja zauważyłam, że zawsze (ale to zawsze), gdy sim zaprasza kogoś przez telefon do domu, to mówi kilka charakterystycznych słów, bardzo tajemniczym tonem :D zapomniałam co to były za słowa...
Jak sobie przypomnę to napiszę :D

EDIT: Zaobserwowałam kilka takich sytuacji i wyłapałam słowa jakie wypowiadają simowie...

NP.: Kiedy simka (Dina Kaliente) stała twarzą do ściany a ja kazałam jej iść i położyc się na kanapę, ona żeby to zrobić musiałam obrócić się o 180 stopni. i powiedziała przy tym: Mak erand! ZAbrzmiało jak angielskie słowo: around.

I jeszcze było coś takiego: Szie, szie. Mana! (coś jak: Tak, tak. Właśnie.)
Albo: ee... bzi bzu ee... la... :D

Czop92 19.12.2009 13:05

Mi się podoba jak simy oglądają telewizje i na programie kulinarmym, bardzo często jest "sima and na bara-bara fulasifa and fa '' Fajne to jest

matixziomal 29.12.2009 17:14

albo brara brara brara- co oznaczo komede wypedzi

Nattalciaa 29.12.2009 18:58

Pani Zadecka uderzyła Moją Simkę torebką, a ona powiedziała coś w stylu ''Inorito!'' :P

Kitty22 30.12.2009 23:02

Jak simowi coś przeszkadza na drodze: Aste! Na frewyc na bluum!!! Braul?...

Vanitas 31.12.2009 13:56

Przeczytałem kilka stron tematu i wg. mnie 'bara bara' to bardziej 'bana bana' no ale nvm

Ana021 16.01.2010 19:42

U mnie kiedyś dwie simki,jak śpiewały karaoke to śpiewały "goła dookoła" xD:-)))

Simona 02.02.2010 15:03

To jest świetne! Znam parę:

Dziadeee! - dzieciak, kiedy woła kogoś z łóżeczka, co mi przypomina słowo "dziadek" xD

Kiedy sim nie może przejść:
Oh, kapa, stubija.
Łosz, ola szutupiko giero giero

Hot n Cold - kiedy jest kawałek refrenu i śpiewa słowo "Cause" jak "gaba", więc to może znaczyć "dlatego" albo "ponieważ"

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 11:30.