![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Taki temat chyba się tutaj jeszcze nigdy nie pojawił na forum. Pewnie wiele/wielu z Was uznaje język simów za zabawny i są wśród Nas tutaj słuchowcy, którzy tak jak ja pamiętają pewne śmieszne kwestie wypowiadane przez simów w grze. Możemy je tutaj zacytować tak jak je słyszymy i trochę się pośmiać. Niektóre z nich brzmią bardzo zabawnie.
Np: Kiedy simowi ktoś zagrodzi drogę lub nie ma dostępu do przedmiotu: "Kusias ! Ela ganda !" lub "Łeeeej. Mingłej !" Oczywiście słynna zgoda sima na wydane mu przez gracza polecenie: "Sul sul." Kiedy sim woła kogoś kto jest dalej: "Diga diga !" Gdy sim jest śpiący i słania się na nogach: "Mafasi ! Uuungu lungu." Ten język czasem brzmi jak z dzikich plemion i jest zabawny. Ciekawe czy Wy pamiętacie więcej takich zwrotów wypowiedzianych prze simów ![]() Ostatnio edytowane przez lithium : 03.08.2010 - 15:53 |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
Sul, Sul to powitanie.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
Mnie zawsze rozwalał tekst który chyba w telewizji simowej był(?).
Oł jea, Szeamszaak! >D To słowo jest genialne, szeamszak, szeamszak, szeamszak! Okej, już przepraszam. Nie będę wariować na punkcie słowa. :< |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
ten język nazywa się Simlish, kiedyś o nim czytałem, podobno stworzyli go komicy specjalnie dla tej gry, nie zawiera żadnych zasad ani gramatyki, tylko słowa, które odpowiednio wymawiane brzmią jak sensowne zdania, są w necie nawet słowniki z simlish na angielski
|
![]() |
![]() |
#5 |
Reputacja: 10
|
![]()
Jak się instaluję grę, to jedno z pytań odpowiada na jakiej bazie powstał język Simsów - mianowicie pocięto rosyjski i wszyło im coś oto takiego.
![]() |
#6 | |
Guest
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Racja "Sul sul" to powitanie jest. W The Sims 1 to było mówione gdy kazało się iść simowi do pracy ![]() ![]() Jeszcze kilka teraz: Gdy Sim (z wysoką tendencją charakteru do porządkowania) ucieszy się że kazaliśmy mu zmyć talerz: "Snisz !" Hehe. Lub jak każemy mu coś zrobić: "Żamblaaa." ![]() Jeszcze jedno jak coś lub ktoś zagradza Simom drogę lub zajmuje przedmiot, który chceli używać: "Magablowa, magana !" I jeszcze coś extra: http://www.youtube.com/watch?v=rnOqJ...eature=related Lilly Allen "Smile" w Simlish. Dostępne również w grze oczywiście. Hahahaha xD Ostatnio edytowane przez MacieK : 02.02.2009 - 22:17 |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Reputacja: 10
|
![]()
A ja kiedyś napisałam taki mini słownik
![]() I się założyłam, ze cały czas bede gadac po simsku. I gadalam. Ale teraz juz dawno nie gralam i nic nie pamietam.
Ach, Marylo, wszak oczekiwanie czegoś daje nam już połowę przyjemności! Może się zdarzyć, że się tego nie otrzyma wcale, ale nikt nie może zabronić cieszyć się z oczekiwania. Lucy Maud Montgomery - Ania z Zielonego Wzgórza |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
Moje ulubione:
"śin magazin"- zawsze jak mam włączony głos i Sim uczy się charyzmy przy lustrze to na to czekam ![]() Poza tym porównałam sobie oryginalne "Hot`n`cold" (po angielsku) i tą wersją "po simowemu" (dochodzi w OŻ). I wile sylab brzmiało podobnie... Np. "wu"->"you" ![]() Czyli już wiemy, że "wu" po simowemu znaczy "ty" ![]() <odkrywca ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
![]()
Ja jakoś nigdy nie mogę trafić na tę piosenkę, ale inne też brzmią podobnie do oryginału.
Ogółem to bełkotanie simów jest bardzo fajne, najbardziej zapadło mi w pamięci jedynkowe "komans-nana?" |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
![]()
Moje ulubione: "Shoeflee" (szuflii) - kiedy simka rodzi
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|