TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   Simowie się resetują, znika panel sterowania itp problemy (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60625)

Mrufka 06.07.2011 00:56

Odp: Simowie się resetują, znika panel sterowania itp problemy

Mnie pomogła instalacja gry od początku. Odinstalowałam wszystkie Simsy, zresetowałam komputer, pousuwałam resztki i zainstalowałam Sims 3 i wszystkie inne dodatki od samego początku i po kolei. Na razie tych najbardziej rażących błędów nie ma (znikanie rodzin, brak wolnej woli itd). Oby już tak zostało... .

Björk 06.07.2011 04:12

Cytat:

Napisał figa (Post 1413624)
dzieci i nastolatki przestają chodzić na zajęcia dodatkowe chociaż ich nie ukończyły jeszcze, próbuję ich wypisać i ponownie zapisać ale to niczego nie zmienia

Na to znalazłam sposób NRaasa MC. Klikam dzieckiem/nastolatkiem na teren wokół szkoły i resetuję parcelę. Czasami porzebny jest też reset miasta.

Klara712 06.07.2011 09:59

Pojawił się u mnie kolejny problem. Wywala mnie do pulpitu przy edycji miasta.

anie_1981 06.07.2011 10:36

Cytat:

Napisał figa (Post 1413624)
- kolejny błąd to taki, że przestaje działać ten nowy przycisk do przełączania rodzin, daję przełącz na inną a gra mi ciągle wrzuca tę samą rodzinę co była

Jaki "nowy przycisk"? Na razie nie przełączam rodzin więc nie bardzo wiem o jaki przycisk może chodzić.

Björk 06.07.2011 11:05

Zmienić rodzinę można teraz także przyciskiem, który się pojawia przy najechaniu na jakiś zamieszkany budynek w trybie edycji miasta...

figa 08.07.2011 08:30

Cytat:

Napisał Björk (Post 1413794)
Na to znalazłam sposób NRaasa MC. Klikam dzieckiem/nastolatkiem na teren wokół szkoły i resetuję parcelę. Czasami porzebny jest też reset miasta.

Dzięki :) Zdecydowałam się zainstalować MasterController, po zresetowaniu całego miasta problem zajęć dodatkowych oraz trudności w powrocie simów ze szkół z internatem - zniknął. Oby tak zostało :)

anjanka 08.07.2011 09:34

mam problem odkąd mam Pokolenia, moje dwie nastolatki pokłóciły się i zaczeły wzajemnie się ignorować...no i mnie wkoncu wkurzylo to ze non stop się kłócą więc wziełam wskaźnić przesunęłam że są przyjaciółkami a te pipy dalej sie kłócą :/ dodam że mają pozytywne cechy

Ilona 08.07.2011 19:03

dodatek pobił chyba wszystkie rekordy ,jeżeli chodzi o błędy,od kilku dni siedzę nad nowym domkiem,wczoraj nie chciała zapisać mi się gra-jakiś tam błąd,a dzisiaj nie mam save....po prostu zarąbiście,wie ktoś jak go odzyskać

Björk 08.07.2011 21:52

A np. w Win7 jest opcja przywracania poprzednich wersji plików i folderów?
Bo wnioskuję, że nie masz backupa?

Ilona 09.07.2011 06:38

tego nie wiem,w każdym razie gra w ogóle nie widzi tego zapisu

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 04:45.