TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   Simowie się resetują, znika panel sterowania itp problemy (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60625)

anjanka 19.07.2011 05:17

Odp: Simowie się resetują, znika panel sterowania itp problemy

te Pokolenia to jakaś masakra najwiecej bugów ma, tamte dodatki to pikuś. Ostatnio moja simka pojechała do chin ,wróciła do domu i nagle stała się niewidzialna po prostu jej nie było zeby moja rodzina funkcjonowała normalnie a miałąm z 5 simow w domu to musiałam przeprowadzić się do innego domu z tym simem niewidzialnym i z jednym innym z rodziny no i żeby odczepić sie od tego niewidzialnego musialam niestety zabić sima :(

anie_1981 19.07.2011 15:15

Ja nie jeżdżę na wakacje. Czasami mnie bardzo korci wysłać nowożeńców w podróż poślubną, np. do Francji, to takie "romantyczne Państwo". Ale potem przypominam sobie posty tych wszystkich graczy, którym zapis psuje się po takiej akcji...

Pinezka 19.07.2011 16:14

W takich chwilach cieszę się, że nie zakupiłam dodatku Wymarzone Podróże. Swoją drogą to nienormalne, żeby dodatki nie były ze sobą kompatybilne..

Rosemarie 19.07.2011 16:23

Zgadzam się, to po co tworzyć nowe dodatki, skoro każdy nowy w połączeniu ze starym wywołuje błędy? Ja też nie mam WP.

anie_1981 19.07.2011 19:51

Ja mam i trochę żałuję, że go kupiłam, ale z drugiej strony, to skoro już jest, to go instaluję. Przydają mi się te kufry, do których można pakować rupiecie. Są niezwykle przydatne.

jaja 20.07.2011 07:55

Heh ja mam WP i nie wyobrażam sobie gry bez wakacji. Nic mi absolutnie nie nawala w trakcie i po powrocie!! więc to nie jest żadna zasada. No i również nie wiem co bym zrobiła bez kufrów;)
Jedyne co mi w WP nie działa to dziury w ziemi, stanowiska archeologiczne, czy jakkolwiek to nazwali; ale to ponoć normalka po zainstalowaniu Kariery, można przeboleć;)

Pokolenia to najgorszy syf jak dla mnie, jedyne co mi się strasznie podobało i przez co to zainstalowałam to wózki dla dzieciaków - ale i to nawala;/;/ lipaa

Searle 20.07.2011 15:16

Niestety nie udało mi się rozwiązać problemu z brakiem możliwość powrotu do domu i zaczęłam nową grę. Mimo wszystko chciałabym jeździć na wakacje, ale jak uniknąć tego błędu powrotu? Przed wyjazdem coś skopiować? A w razie błędu powrócić do wcześniejszego zapisu? Mógłby ktoś mi łopatologicznie wytłumaczyć (o ile da się w ogóle ten błąd w ten sposób obejść).

anie_1981 20.07.2011 16:12

No chyba tylko tak jak piszesz. Zapisać grę tuż przed wyjazdem i ten zapis skopiować w inne miejsce. Jeśli wszystko się uda to kopię możesz skasować. Ja tak w ogóle to mam osobny folder na dysku, z danymi Simsów. Co parę dni sobie kopiuję zapisy w tamto miejsce, z resztą nie tylko zapisy, ale dodatki itd. W przypadku Simsów "kopie zapasowe" to naprawdę podstawa. I tak mamy lepiej niż w dwójce. W dwójce nie dało się zacząć gry od nowa. No chyba, że przed grzebaniem w mieście zrobiło się kopię całego folderu z miastem.

Searle 21.07.2011 11:11

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1419261)
Zapisać grę tuż przed wyjazdem i ten zapis skopiować w inne miejsce.

Nigdy nie kopiowałam zapisu. Czy mogę to zrobić w trakcie gry, czy muszę z tej gry specjalnie wychodzić?

anie_1981 21.07.2011 15:03

Można w trakcie gry. Po zapisie zrób pauzę i jak wciśniesz klawisze ALT i TAB to gra zjedzie do paska zadań Windowsa.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 00:07.