TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Konkursy - Archiwum (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=279)
-   -   MakeThemUp! - wrzesien - pytania dotyczące konkursu (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=38786)

Eámanë 24.09.2007 11:04

MakeThemUp! - pytania dotyczące konkursu

Jeśli macie jakieś pytania co do zasad konkursu, możecie je zadać w tym temacie :)

mario 24.09.2007 13:00

Odp: MakeThemUp! - pytania dotyczące konkursu

1. Czy można używać szkieł kontaktowych (soczewek)? (podejrzewam, że można)
2. Sima nie trzeba udostępniać do ściągnięcia? Wystarczą same zdjęcia?

Czekam na odpowiedź. :)

Edit: Proponuję zrobić tak jak było na Simsweb, czyli 2 zdjęcia (200x300 - najlepiej) z trybu 'Zmień wygląd' (przód i profil) i jedno z trybu życia. Może wtedy każdy będzie miał tak samo zrobione zdjęcia i będzie jakiś taki 'porządek'? :)

klaudiasim 24.09.2007 13:01

Link nie działa(jak zwykle)

Ametyzd 24.09.2007 13:10

Cytat:

3. Prezentacja pracy odbywa się poprzez umieszczenie 1-3 zdjęć sima w wyznaczonym do tego temacie. Zdjęcia mogą pochodzić z BodyShopa, Trybu Tworzenia Rodziny lub okienka Zmień Wygląd. Przynajmniej jedno ze zdjęć musi przedstawiać zbliżenie twarzy sima. Screeny ukazujące całość postaci mogą pochodzić bezpośrednio z Trybu Życia w grze.
Znaczy każde może być z innej perspektywy i każde może być w innej scenerii (np. jedno w tworzeniu, drugie w grze, trzecie w zmianie wyglądu), i dowolnych rozmiarów?
Zgadzam się z Désignér'em, żeby to jakoś ujednolicić dla pewności.

Vila 24.09.2007 13:20

Można zmienić jej ubranie czy nie?

Rocket 24.09.2007 13:51

jak usiłuje zainstalować Dinę ( czy jak ona się tam zwie) pojawia mi się info o tym że ta aplikacja wymaga jakiegoś dodatku którego nie mam. mam tylko nż
Vila: chyba można ;)
Edit: a i jeszcze jedno pytanko :). używam realistycznych skinów zastępujących te maxisowskie. czy jak uda mi się zainstalować i scharakteryzować Dinę to będzie mi sie to liczyło jako zmiana skina?
@down: thx już ja mam :)

~fireants 24.09.2007 13:57

RocketQueen, w takim razie użyj Sims 2 Package Clean Installera :d Sorry, nie mam linku.

Ech, czyli jeśli ktoś ma skiny podmieniające te w grze to odpada? I czy mozna stosować maski twarzowe, nie wiem jak to ująć, taka maska na twarz simki z inną twarzą? Mam nadzieję, że mnie ktoś zrozumiał :d

vanity 24.09.2007 14:04

a czy można brwi zmieniać? czy muszą być te?

trochę tak beznadziejnie jest x[ bo te simy będą strasznie nie realistyczne ;p skoro można tylko malować, fryzurę zmieniać i ubrania ;p

mario 24.09.2007 14:09

Można mam nadzieję dawać wszystko (realistyczne pudry, realistyczne brwi, szminki, cienie, wszystko). Chyba nie można mieć skina defaulta, tak myślę. Musi być maxisowy... no bo nie wszyscy mają defaulty z neta. Sprawiedliwość musi być. :D A ja myślę, że moja Dina wyszła całkiem fajnie. Polecam fryzury z raonsims.com. Naprawdę ładne są i to darmowe. :)

Eámanë 24.09.2007 14:19

Cytat:

Napisał Désignér
1. Czy można używać szkieł kontaktowych (soczewek)? (podejrzewam, że można)
2. Sima nie trzeba udostępniać do ściągnięcia? Wystarczą same zdjęcia?

1. Niech będzie, że można :P
2. Nie trzeba :)

Cytat:

Napisał Ametyzd
Znaczy każde może być z innej perspektywy i każde może być w innej scenerii (np. jedno w tworzeniu, drugie w grze, trzecie w zmianie wyglądu), i dowolnych rozmiarów?
Zgadzam się z Désignér'em, żeby to jakoś ujednolicić dla pewności.

Ok, to ujednolicamy. 2 zdjęcia z trybu 'Zmień wygląd' (np. przód i profil) i jedno z trybu życia.

Cytat:

Napisał Vila
Można zmienić jej ubranie czy nie?

Można, ale oceniana będzie głównie twarz ;)

Cytat:

Napisał chouétte
I czy mozna stosować maski twarzowe, nie wiem jak to ująć, taka maska na twarz simki z inną twarzą? Mam nadzieję, że mnie ktoś zrozumiał :d

Można ;D

Cytat:

Napisał treacly
a czy można brwi zmieniać? czy muszą być te?

Można :)

Skinów zastępujących maxisowe niestety nie możemy uwzględniać, sprawiedliwość musi być ;) Skóra Diny ma pozostać taka, jaka jest ;)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 17:53.