![]() |
dziwne groby
Słuchajcie, mam dziwne pytanie... bo jak moi Simowie umarli to pozostały po nich groby - ale nie zwyczajne szare. Te groby są złote!! Są złote a w środku białe i narysowane mają aspiracje życiową Sima który umarł. Ale kiedy drugi Sim umarł - rodzina zmarłego to był szary grób. Ale jest jeszcze coś innego bardziej dziwnego. W nocy co prawda nie ma duchów ale są dziwne odgłosy typu: szczękania łańcucha, sapania, tupania, szczęku jakiegoś metalu, wycia wilka, szurania i taki odgłos jaki wydaje śmierć!!! O co w tym wszystkim chodzi?! Powiedzcie mi bo sama zaczynam się bać. :O
|
Takie jasne groby ze złota apiracją pojawiają sie gdy sim ktory umarl mial platynowy poziom aspiracji, wtedy pojawia sie taki oto wyjatkowy nagrobek. Natomist jesli chodzi o te dzwieki to normalne jesli masz nagrobek na twojej parceli po prostu nadchodzi godzina duchów, ja kasuje nagrobek albo chowa do tego plecaka:)
|
Duchy
Cytat:
|
Czasem się pojawiają czasem nie, u mnie np. W rodzinie Marzyciel żona dariusza nigdy nie przyszła jako duch. Wydaje mi się, ze jeśli regularnie opłakujesz zmarłego sima to duch nie przyjdzie i nie bedzie straszyć, albo snuje się gdzies po okolicy a w domu się nie pojawia
|
Duchy
Cytat:
|
- duch jest biały umarł ze starości
- duch jest żółty i sypią się z niego iskry poraził go prąd - duch jest czerwony jeśli wszedł na pole ognia i został spalony - duch jest niebieski i pojawiają się za nim kałuże ponieważ utopił się - duch jest przeźroczysty gdy umrze śmiercią głodową - duch jest zielony zabiła go choroba która nie była leczona przez 3 dni - duch jest fioletowy zabił go rój much* - duch jest różowy jeśli za życia przestraszy go np... duch - duch jest pomarańczowy gdy zmiażdży go satelita** *Jak się ma potworny syf w domu to wszystko się może zdarzyć... **Sima miażdży satelita gdy patrzy się za dużo w niebo w dzień ale jest jedno pożyteczne z takiej śmierci... satelitę można sprzedać i dostać za nią pieniądze !! (a dokładnie 1999 simoleonów) |
Ja też mam jakieś dziwne odgłosy, ale bez duchów. Oczywiście u mnie w grze dzieje się tak w Dziwnowie.
|
Hihi.... ale nie miałam nigdy kolorowych duchów :)
|
Heheh
Cytat:
Buziole dla wszystkich Pozdrawiam Nikita |
Dzięki Justa,dzięki tobie też wiem już co i jak ;)
sama na to wpadłaś? |
Cytat:
Edit: Jeszcze Wam wkleję informacje z innych źrodeł (mogą się powtarzać): Duchy mogą robić dużo rzeczy jeżeli zaniedbujesz czynności od których umarli np. gdy sim który umarł z głodu będzie wściekły gdy zabraknie jedzenia z lodówki!!! A one mogą robić to: -włączać urządzenia elektryczne -lewitować krzesła nawet gdy simy na nich siedzą -sprawiać że kwiaty więdną i umierają -zbić lampę -lewitować przedmioty -sprawić że głowa pluszowego misia zacznie wirować -wystraszyć sima -(i najstraszniejsze) zabić sima Jeszcze raz o kolorach z innych źródeł. Kolor ich zależny jest od (śmierć może wpływać na zachowanie tego ducha) : -starość - gdy sim się zestarzeje i umrze (biały duch) -porażenie - gdy ma małą technikę i podczas naprawiania go porazi 3 lub więcej razy prąd ( duch żółty sypią się z niego iskry i czasami razi się prądem) -spalenie gdy ogień wejdzie na pole w którym stoi sim(duch czerwony dymi z niego) -utonięcie - gdy utonie (duch niebieski w jego okolicy jest pełno wody którą radzę szybko wytrzeć bo po paru godzinach znika i w tym miejscu ciągle pojawiają się wstrętne chwasty) -głód- gdy sim będzie miał poziom głodu poniżej -100 umiera (duch przezroczysty wynosi jedzenie z lodówki) -choroba- jeżeli nie zostanie wyleczony z choroby w ciągu 3 dni (duch zielony) -muchy- gdy w pomieszczeniu jest bajzel a sim wejdzie na talerz(duch fioletowy) -strach- ze strachu np. przed duchem (duch różowy) -satelita - od gapienia się w chmury lub gwiazdy bez teleskopu (pomarańczowy duch satelitę możecie sprzedać!) To co teraz wstawiłam można też znaleźć na stronie (nie takie samo, ale podobne): http://www.gamestar.pl/archiwum/artykul.asp?id=49053 |
A jaki kolor ma duch który umarł poprzez zjedzenie przez kroworoślinę czy jak jej tam
|
a po co są w ogole te duchy??zawsze muszą być??:| jak sie sima wskrzesza bo nie wiem xD
tyle,ze jak ma sie jednego w domu..to trzeba innego dorobic,zeby zadzwonil gdzies czy jak?:/ cholera glupie te duchy po co one są ;/bo sie do gry zniechęce..w zwierzakach 2 tez tak jest niestety nie??;/ |
Usuń sobie nagrobki albo przenieś je do wyposażenia sima, to nie będziesz miała duchów. Zmarłego można wskrzesić za pomocą Wskrzeszeniomatu - nagrody za osiągnięcie szczytu kariery okultystycznej. Trzeba mieć, jeśli dobrze pamiętam, dodatek Na Studiach.
|
U mnie w simsach 1 jak przez całe dni opłakiwałam groby to w nocy zamiast duchów wychodzili mi ludzie mieszkający(żyjący) w tym kraju .
|
Cytat:
|
Ja nigdy nie patrzylam jaki duch ma kolor :P ale teraz se zobacze :P
|
jak sim może utonąć?
|
Cytat:
To bardzo łatwe :) -Wchodzisz simem do wody -Kasujesz drabinki -Zostawiasz go w tej wodzie aż utonie I to wszystko :) |
A sim tonie, gdy energia spadnie mu do minimum ^^.
|
Odp: dziwne groby
Raczej tak.W TH mi umarły 2 simy przez utonięcie cry
|
Ja nigdy nie miałam złotych grobów,ale następnym razem spróbuje mieć.A raz jak miałam pożar w domu to niemowlak i małe dziecko mi się nie spaliło mimo, że było w kojcu.To kojec się spalił, a dziecko siedziało w ogniu.Potem jak ogień zgasł to przyjechała opieka społeczna i zabrała mi dziecko.
|
A jak zrobić żeby prąd sima kopnął?
|
Cytat:
|
Ciekawy temat... :D No bo ciekawi ludzie!!! ;)
|
Można pogłaskać renifera świątecznego (o ile się go ma xd), tego z lampek. Też porazi. Mnie tak prawie Andżelikę Przyjemniaczek zabiło, ale Biedak wybłagał jej życie xP
|
Cytat:
|
Fever nie wiedziałam :D
|
Cytat:
|
:O co to jest ta krowo roślina???
|
kama_kizia - ta krowo roślina to jest taki kwiatek i należy go karmić bo inazej kusi on ciastkiem i może zjeść sima :P
|
Przepraszam że nie w temacie ale jak działają groby ściągnięte z netu?
|
Chyba jako ozdoby. Ale nie jestem pewna.
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 23:47. |