![]() |
::..Propozycje poradników..::
Z działu "Poradniki" usunięto i przeniesiono wszystkie artykuły, więc postanowiłam odświeżyć tą kategorię :) Proszę w tym temacie składać prośby o poradniki. Jeżeli ktoś czuje się na siłach, żeby go napisać, proszę sprobować. Temat zostanie wysłany do akceptacji, jak we wszytkich działach. DZIEKUJEMY WSZYSTKIM, KTORZY POFATYGOWALI SIE I NAPISALI PORADNIK! |
Odp: ::..Propozycje poradników..::
Mi by się przydał poradnik, jak przerobić tą http://modthesims2.com/creator/showthread.php?t=202771 albo tą: http://modthesims2.com/creator/showthread.php?t=202771 fryzurę na męską.
Pisałam już o tym na SimWeb, ale nie otrzymałam żadnej zadowalającej mnie odpowiedzi ;) ( o ile w ogóle możliwe jest przerobienie tych fryzur dla innej płci) |
ja bym chciała poradnik, jak zrobić, by przyjęcie np. urodzinowe było udane- moje zawsze są katastrofą
|
Tworzenie obiektów w SimPe. Kiedyś był taki poradnik, ale go już nie ma, a akurat dopiero teraz okazał mi się potrzebny.
|
Cytat:
|
Poradnik ,który mówi jak wgrać dodatki do TS2..ten napisany przez Eámanë nie skutkuje w moim wypadku :1smutny: :1smutny:
|
Mi przydałby się poradnik: "Jak zrobić oryginalną bryłę", bo mi zwykle nie wychodzą :(
|
błagam o poradnik jak obrócić podjazd... to jest możliwe bo pościagałam takie domki gdzie podjazd jest równolegle do ulicy, a nie wiem jak to zrobić!!!
znalazłam na mod the sims http://www.modthesims2.com/showthread.php?t=164641 ale nie wiem o co chodzi z usunieciem chodnika.... ja ususwam i jakos nadal nic sie nie obraca |
Cytat:
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=37571 |
Ja bym chciała poradnik do 1 jak zrobić ślub czy tam simy żyją bez ślubu?POmocy")
|
Ja bym chciała poradnik jak robić ubrania do simsów w photoshopie :)
|
autorzy poradników mogliby pokusić sie o aktualizację linków i zdjęć w poradnikach - wiele z nich dziś przejrzałam i maja już niektualne linki - więc są zupełnie nieprzydatne w tej chwili ;)
|
Jeśli ktoś jest chętny ewentualnie moge wkleić poradnik na robienie ciuchów, o ile bedziecie grzeczni :f
|
a umiałby ktoś zrobić poradnik jak robić obiekty do sims 1? ;P
|
Czy może ktoś zrobić poradnik jak zrobić simowy napis ?
|
JA uwazam że powinien być poradnik "jka stwożuć własną kolekcję" i tam były by zawarte informacje _ co trzeba ściągnąć (jaki program itp..) :)
Ja jestm kompletnym głąbem i nie wiem jak to zrobić..... ;( :shy: |
Mi by się przydał taki który jest o tym jak stworzyć własny przedmiot.
|
Ja bym prosiła o poradniki jak robić jeziorka w których simowie mogą pływać, wodospady i "wypułe" mosty. Czytałam o tym kiedyś na simsweb.pl, ale nie wiem, co się z tą stronką stało...
... EDIT: już część znalazłam... |
Ja bym prosiła żeby zrobić poradnik na temat robienia fajnych filmów z gry.
|
A ja proszę o poradnik jak zrobić tajne stowarzyszenie. Z góry dzięki.
|
Wiem że jestem głupia ale chciałam dać swoje szkice na forum, niestety nie wiem jak się do tego zabrać. Czy trzeba mieć jakieś specjalne programy?
Proszę o pomoc :| |
Wydaje mi się, że do poradnika pasują kody z gry i dodatków ;) :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D Skoro porady, to i kody, itd
|
Ale przecież są :) Wystarczy poszukać
|
Aaaa rzeczywiście :D Dzięki wielkie! Pozdro!
|
A mnie byłby potrzebny poradnik jak zrobic jaskinię (na przyklad w trybie budowania, narzędziem do kształtowania terenu czy coś.)
Jakby ktoś mógł, będę wdzięczna ;) |
Mi przydałby się poradnik dotyczący tego, jak robić dodatki, które zastępują te maxisowe. :)
Np. jak z oczami - można ściągnąć kolory oczu, które będą zamiast maxisowych. Przykład: http://img222.imageshack.us/img222/3720/snapshotci2.png Simka maxisa (akurat Jadźka Kowal) z oczami zastępującymi maxisowe. |
Poproszę o poradnik "jak zrobić basen na piętrze", która jest na stronie http://thesims2.ea.com/exchange/stor...ser_id=1427633
i przetłumaczyć na polski. Dziekuje. |
http://thesims2.ea.com/exchange/stor...sset_id=101402
tutaj masz dokladnie pokazane jak zrobic basen na dachu,nie jestem mocna w angielskim,wiec nie biore sie za tlumaczenie,byloby w jezyku niemieckim,to co innego,mimo to uwazam,ze jest jasno przedstawione i sa podane kody,ktore musisz uzyc,mysle,ze sobie poradzisz B) |
wiem, ale to zrobione z podłogi, a ja chce prawdziwego basena tak jak podałem linka
|
Dołączam się do prośby Lizek - czy ktoś mógłby przetłumaczyć bądź zrobić poradnik o tym jak robić defaulty?
Mam poradnik,a nawet dwa,z MTS2, o robieniu defaultów skór,więc gdyby chociaż ktoś mógł je przetłumaczyć byłoby cudownie :( |
Poproszę o przetłumaczenie tego poradnika. Bardzo mi potrzebuję.
|
dMickey13 nic nie obiecuję , ale może mi się uda go jutro wieczorem ( z powodu braku czasu) przetłumaczyć. czy chodzi tylko o to :
This tutorial is on how to create zero-, one-, two-, and three- click walls. I have written the document in Word and it is assumed that the reader has a basic working knowledge of the ConstrainFloorElevation cheat. The applications of my method defy the scope of this rudimentary tutorial. (And it is rudimentary. Spelling fanatics and English majors will have a heyday with my writing. Thus, apologies given in advance.) So, have fun with it. Torture the cheat to the fullest extent and always think outside of the box. ANYTHING is possible in this game. (Below are pictures of various ways in which this method may be applied.) ??? |
simziabia094
Ten tekst który podałaś/łeś: Ten *tutorial* jest na jak tworzyć zero (zerowy), jed, dwa, i trzy - trzaskać (trzask) ściany. napisałem dokument w Słowie i to jest przyjmowane co czytelnik ma zasadnicza pracownicza wiedza *ConstrainFloorElevation* oszukiwać (oszustwo). użytki (podanie) mojej metody rzucają wyzwanie zakresowi zastosowania tego (to) rudymentarnego *tutorial*. (I to jest rudymentarne. Fanatycy Pisowni i Angielski (język angielski) pełnoletności będzie mieć *heyday* z moim pisaniem. Czwartki, przeprosiny dawał z wyprzedzeniem.) Tak (więc), ma zabawa z tym. Tortur& oszustwo do najpełniejszego stopnia i zawsze obmyślają poza skrzynką (kabina). COŚ jest możliwy w tej grze. (Poniżej są obrazy rozmaitych dróg (środek) w którym ta metoda może być zastosowany.) Terato ułuż w słowa ______ Dzięki http://www.translate.pl |
tyle to ja też wiem, bo translatica mi tak przetłumaczyła, dlatego wolę usiąść sama i to przetłumaczyć =]
Tym się popisała właśnie translatica: . To seminarium jest nadawane jak stworzyć zero, jedynka-, dwa-, i trzy ściany brzęku. Napisałem dokument w Słowie i przyjmuje się, że czytelnik ma podstawową praktyczną wiedzę ConstrainFloorElevation krętacz. Zastosowania mojej metody prowokują zakres tego pierwotnego seminarium. (I to jest pierwotne. Literując fanatyków i angielski major spędzić okres rozkwitu z moim pisaniem. Stąd, przeprosiny przekazane z góry.) Więc, mieć zabawę z tym. Torturować krętacza do najpełniejszych rozmiarów i zawsze myśleć na zewnątrz z pudła. Coś jest możliwe w tej grze. Totalne dno .. -.- Tylko jak tak na to patrze na pierwszy rzut oka, bez większego zastanawiania się nad zastosowaniem słownictwa to mi na poradnik nie wygląda... Chyba , że nie zauważyłam czegoś na mts... |
No, ale jeszcze ten plik w załączniku na mts, który podałem link.
|
to odpada. Nie mogę nic ściagać, więc nie przetłumacze już tego w załączniku.
|
Co ja mam robić, ale nie wiem czy mogę wstawić tu plik z serwera.
|
dMickey13, przetłumaczę to dla Ciebie jak tylko autor poradnika zgodzi się na wykorzystanie jego zdjęć. Wysłałem już do niego zapytanie.
|
poddasze? jeśli się da je zrobić :P
|
A czy ktos moglby wytlumaczyc jak korzystac z kodu: IndividualRoofSlopeAngle [15/75] - aktywuje narzędzie pochylenia dachów dla indywidualnych dachów na parceli
Ten kod dochodzi przy Zwierzakach, probowalam go uzywac ale nic z tego nie wychodzi. |
agneszka o tym kodzie jest mnóstwo tematów na Forum, wystarczy poszukać, np.:
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=45095 http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=37689 |
Dzieki za linki:) Przejzalam cale forum ale sama na to nie natrafilam. Gapa jestem
|
Ja bym prosił o poradnik jak robić ubrania w Gimpie. Pomoże mi ktoś?
|
Ja chciałabym poradnik jak robic wlasne potrawy.
|
Bardzo prosilabym osoby ,ktore znaja niemiecki o przetlumaczenie tego poradnika. Probowalam translatorem google ale wyszly glupoty :(
http://www.simforum.de/showpost.php?...&postcount=124 |
Justka, poszukam, gdzieś w necie to jest...
|
A może poradnik, jak robić i przerabiać dodatki z pomocą Blendera? Ja od jakiegoś tygodnia próbuję przerobić mesh, ale jestem widać jakaś ułomna - ściągnęłam z MTS2 pluginy do tego programu, ale nie wiem, który plik wczytać i w ogóle - Blender odmawia współpracy. Widać źle to robię - ale jak się to robi?
Co do Milkshape'a - miałam go na kompie brata, zanim tamten się zepsuł, i - jak to trial - po jakimś czasie nie dało się ani używać, ani przeinstalować. Można z GIMPem, można pewnie i z Blenderem. |
Widziałam gdzieś na forum poradnik jak robić ubrania w jakimś tam programie, ale mi uciekł :( może ktoś podsunąć?
|
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=39556
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=16570 - Chyba chodziło Ci o ten :) |
Cytat:
>EDIT< tak wiem, że można ściągnąć trial, ale chciałabym full za free i najlepiej coś prostszego niż Photoshop. To trudny program. |
Nie wiem czy ktoś tu jeszcze zagląda ale chcę się dowiedzieć w jakim programie [o ile istnieje] można tworzyć pozy do TS3? i jakiś poradnik ewentualnie jak używać opcji itp.
Za wszelka pomoc dzięki wielkie. |
Poradnik, jak zbudować wieżowce, chyba że jest ;)
|
W trójce się nie da, a do dwójki jest kod.
|
|
ja bym zaproponowała poradnik o całym forum, bo nie którzy nowicjusze nie kumają o co w tym biega.
|
Jest mnóstwo poradników dotyczących konkretnych rzeczy na forum, a poradnik "ogólny" czemu miałby służyć? Odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania "nowicjuszy" są w dziale "Jak to działa", wszystko na swoim miejscu.
Jak ktoś poszuka, to powinien takie podstawowe rzeczy znaleźć. Jak nie poszuka, to ogólnego poradnika też nie znajdzie, więc o co chodzi? Liv edit: + FAQ + modzi/admini, czyli chodzące encyklopedie ;) |
wiem, że jestem kolejną osobą proszącą o tego typu poradnik, ale od tygodnia szukam po rozmaitych stronach odpowiedzi na pytanie: jak zrobić własny dodatek? i odpowiedzi znaleźć nie mogęęę...
co na coś trafiłam, to jest do dwójki, albo jest stary, linki nie działają etc. no ludzie.. gdyby ktoś mógł napisać, bądź pomóc w poszukiwaniach (bo nie mówię, że ja już nie szukam..), byłabym bardzo wdzięczna. tut może być po angielsku. z góry dzięki (: |
Wleź na MTS - tworzenie dodatków opisane na kilku programach i wszystkie po angielsku! :)
|
Liv, a coś po polsku?
Ja niestety z angielskiego miszczem nie jestem, i rozumiem podstawę, a nie poradniki :/ |
http://www.simsdesign.pl/forum/portal.php - to na tym forum.
|
Chyba nie ma poradnika jak zrobić obrazy do the sims 3. Najlepiej ze zdjęciami.
Bardzo by się przydał osobą, którzy chcą udekorować swój dom własnoręcznie zrobionymi obrazami. |
Lubie ,poradnik gdzieś miałam ,poszukam i udostępnię.
|
Zasugerowano mi, abym napisała w tym temacie, to więc właśnie czynię ;) Nie chodzi o poradnik sensu stricto, ale raczej o tłumaczenie tekstu. Sprawa rozchodzi się o link, jaki znalazłam w poście Liv w dziale TS2: NŻ. Pozwolę sobie skopiować to, co tam napisałam: Cytat:
|
Jak znajdę czas, ochotę (eh) i o ile ktoś mnie nie wyprzedzi (w co wątpię), to przerobię to na formę zrozumiałą dla forumowiczów :P
Od razu uprzedzam moderatorów, że jeśli taki temat powstanie, to będzie trzeba go przykleić, bo faktycznie info jest warte uwagi ;) EDIT: YUPIEEEEEEE! |
Dobra, wrzucam tu to samo, co napisałam w temacie z Rzeczami ze zdjęć, bo to w sumie jest propozycja poradnika. Może ktoś się skusi.
Cytat:
Dobra, bardzo przydatna rzecz, ale chyba prościej by było, gdyby ktoś zrobił z tego jakiś poradnik. Razem z wyjaśnieniem, które rzeczy ściągnąć, jakie kody zastosować, bo niestety są osoby a) leniwe, którym się nie chce czytać i b) osoby, które nie umieją angielskiego tak dobrze, zeby wszystko zrozumieć i doczytać się, które pliki służą do czego. |
Meryam za ten poradnik to ja na pewniaka się wezmę. Obczaiłam już wszystko i postaram się go napisać w ciągu najbliższego tygodnia.
|
może dałoby radę zrobić taki poradnik? Tzn. przetłumaczyć ;)
I jeszcze coś jak przerobić ciuszek, żeby miał wariant dla ciężarnych? :) |
Dla mnie przydał by się poradnik do workshopa. Myślałam, że znam angielski dobrze, z anglikiem się dogadam, a z tamtych tutoriali niewiele rozumiem :(
|
Kenny - poradnik jest bardzo prosto napisany. Nawet translator google da sobie z nim radę :P
No i nie sądzę, żeby był bardzo przydatny, bo jak do tej pory nikt nie pytał, czy parcele dałoby się wyciągać z gry w inny sposób. Przerobienie ciuszku, żeby był brzuszek wiąże się nieraz z tym, żeby do takiego mesha dorobić jeszcze preg morpha. Robienie meshy to coś zupełnie innego. Jeśli zaś ciuszek ma już preg morpha, wystarczy zwyczajnie wybrać go simce, gdy ta jest we ciąży. Normalnie się nie da, ale mało kto nie ma teraz InSimenatora albo tego hacka. |
Może to śmieszne, ale nie potrafię budować dachów. Pół biedy, kiedy bryła jest najprostsza - kwadrat czy prostokąt. Problem zaczyna się, kiedy bryła domu przybiera różne dziwne kształty - nie potrafię wtedy zbudować dachu tak, aby wyglądał naprawdę ładnie. Nie umiem obsługiwać się tymi wszystkimi rodzajami dachów, jakie są do wyboru w grze, chociaż naprawdę się starałam. Zupełnie mi to nie wychodzi. Za głupia chyba jestem, bo po prostu nie chwytam, jak to ma działać. I w tej sprawie właśnie mam prośbę - czy ktoś mógłby stworzyć poradnik, jak budować dachy, na przykładzie różnych brył, nie tylko prostokąta? A może jest taki poradnik na anglojęzycznej stronie? Wiem, że to może się wydać śmieszne, ale naprawdę mam z tym wielki problem. ;/ Zawsze korzystam z automatycznego zadaszenia, bo własnoręcznie zrobione po prostu do niczego się nie nadają. ;/ No ale ile można... |
Okey, mam problem...
Czy ktoś by mógł zrobić poradnik, jak zmienić nick na TheSimsResource ? Mam żenujący (polski) nick a chciałem zmienić na lepszy, angielski. Wiem, że na pewno można znaleźć rozwiązanie na ich forum, ale nie znam dobrze angielskiego, a tam na pewno nie piszą po polsku... :( Czy ktoś mógłby mi pomóc ? |
Lubie, żeby zmienić tam nick, musisz wysłać prośbę o zmianę nicka na [email protected] W treści musisz im podać 3 różne nicki do wyboru - w razie, gdyby jeden z nich był zajęty, użyją drugiego albo trzeciego. Nie musisz się tam strasznie rozpisywać, napisz tylko, że prosisz o zmianę "username" ;) podajesz te trzy propozycje, potem wrzuć to w zwykły translator (jeśli masz kłopot z angielskim), no i tyle. Nawet jeśli to tłumaczenie nie wyjdzie Ci idealnie gramatycznie, to przecież nic się nie stanie, a oni na pewno załapią, o co chodzi. ;) A jak znasz kogoś, kto Ci to po ang. napisze, to jeszcze lepiej. Samodzielnie się tam nicku niestety nie da zmienić. @ down Kenny, Ty masz jeszcze weselej - aby zmienić nick na MTS trzeba również poprosić, tyle, że w zbiorczym temacie TUTAJ, ale mają ciekawe wymaganie - musisz im napisać jakąś zabawną historyjkę, dlaczego chcesz ten nick zmienić ("If you request a username, you must come up with a funny, amusing, or silly story telling us why you want your name changed."). To już wyższa szkoła jazdy, jeśli o znajomość języka chodzi. ;) |
A jak zmienić nick na MTS'ie? :D
|
Malin, dziękuję.. <3
Kochana jesteś. :*** |
Na MTSie musisz wymyślić śmieszną historyjkę (tak, JEST wymagana) i wraz z prośbą o zmianę nicka wkleić ją tu: http://modthesims.info/showthread.ph...tpost&t=388274.
Radzę uzbroić się w cierpliwość, bo na zmianę nieraz czeka się dłużej niż tydzień :P |
O matko O_O właśnie chciałam sobie zmienić nick na MTS, ale teraz to zwątpiłam T___T
no cóż... jak wymyślę coś sensownego to do nich napiszę. Takie małe pytanko, mam rozumieć, że trzeba odpowiedzieć w podanym w linku temacie i czekać cierpliwie na zmianę? Czy coś źle tam doczytałam... |
@up: tłumacz google? ;]
Zresztą historyjki opierają się na Past Simple i Past Continuous, a ich użycie jest wytłumaczone dosyć jasno. A słownictwo to już żaden problem :P Nie, rudzielcu, dobrze zrozumiałaś :) Nasze forum jest bardzo liberalne pod tym względem, bo wymagane jest tylko pół roku (i tez nie w każdym przypadku), żeby móc zmienić nick ;] No tak, ale admini na MTS mają też trochę inne podejście do obowiązków od naszych... |
Mi by się przydał jakiś poradnik, jak zrobić własne meble...
W internecie jest pełno poradników, lecz większość jest po angielsku, a ja nic z tego nie rozumiem. |
A przydałoby się, bo większość ważniejszych opcji w SimPe jest po angielsku ;) A tłumaczenie ich z angielskiego na polski z zachowaniem sensu to droga przez mękę, a przynajmniej ja to tak widzę.
Już nie mówiąc o tym, że to nie byłby jeden, prosty poradnik. @down: meshe? Nie... W SimPe się skleja wszystko do kupy. (co do reszty możliwości tego programu w zakresie tworzenia rzeczy do gry nie wiem, bo nie miałam okazji zagłębiać się w to) |
@Liv, dokładnie. Do tego trzeba byłoby się porządnie przyłożyć.
W SimPe można robić meble. ?? :O |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 04:35. |