![]() |
VIDEOSTORY - Co i jak
Na życzenie userów założyłam nowy dział Videostory. Możecie umieścić w nim Simowe opowieści i Teledyski nakręcone w trakcie grania. Obowiązuje tutaj standardowy regulamin. Pamiętajcie, że to tylko forma zabawy, nie rywalizacji. Jeśli coś Wam się nie podoba, napiszcie o tym w kulturalny sposób, a nie na czerwono i z wykrzyknikami. |
Witam. Ja przybyłam w sprawie filików The sims 2 które zafasynowały mnie na you tube jak choćby zrobiony w simsach filmik z Larą Croft. Chiałabym wiedzieć jak można stowrzyć tak barwną szatę graficzną i wogóle nagrać ten filmik? I w tych horrorowych simach jak np. tu http://www.youtube.com/watch?v=JHEUOBiVTP0 można stowrzyć takie potworki i krew. Błabym wdzięczna za odpowiedź o kontak proszę na [email protected] z góry dziękuję.
|
Cytat:
Żeby poskładać je w całość i dodac napisy musisz mieć program do robienia filmów. Np. darmowy Movie Maker. Jak masz Windows XP, to powienien być na komputerze, ale zawsze możesz go też ściągnąć, np. stąd: http://www.modthesims2.com/showthread.php?t=45758 Może podstawy już znasz, ale na wszelki wypadek napisałam, najwyżej będzie dla innych. ;) A jeśli chodzi o krew itp. - to nie są żadne efekty, tylko przedmioty z sieci. ;) (nie oglądałam całego filmu, ale to co widziałam, było z neta) "Krwawe" ściany i podłogi: http://www.modthesims2.com/showthread.php?t=38747 http://www.modthesims2.com/showthread.php?t=191468 http://www.modthesims2.com/showthread.php?t=49193 http://www.modthesims2.com/showthread.php?t=49195 A kości i groby był z takiej stronki VeryStrangeSims, ale obecnie ona nie działa... Ten zakrwawiony Sim też pewnie przez kogoś zrobiony. |
Dzieki i przepraszam że nie w temacie jak by co to prsze usunac ale jak można zrobić takie własne dodatki np. jest tai filmk gdzie dziewczyna ma gotyckie oczy czyli cos takiego jakby jej tusz spływał.
|
Cytat:
Podpowiem, że makijaż i ubrania robi się przy pomocy Warsztatu, czyli Body Shopa (jeśli ma się zainstalowaną grę, to ma sę również Warsztat) i przy pomocy jakegoś programu do grafiki. Różnie można kombinować: albo namalować własnoręcznie spywający tusz, albo znaleźć takie zdjęcie, a potem je nakleić, trzeba troszkę się znać na programie graficznym. tutaj jest poradnik Zozolinki, w którym pokazała, jak wygląda robienie makijażu: http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=35493 |
Dzięki piękne :*
|
A jaka jest najlepsza strona na którą można nagrać filmik ?
|
Cytat:
http://www.youtube.com/ Popularny serwis, dużo osób z niego korzysta. Żeby wgrać filmik, musisz się zarejestrować, tutaj: http://www.youtube.com/signup Jak już będziesz miała konto, to po zalogowaniu się w prawym górnym rogu będziesz musiała wybrać My Account -> Upload New Video, żeby załadować swój filmik. A po załadowaniu wystarczy podać innym link do strony z filmem. ;) |
Dziex ci bardzo Isi nie wiadomo co by było gdyby cię nie było :*
|
hah :D i co? było tyle chętnych na to Videostory, a jakoś ich nie widać ;]
|
Mam nadzieję ze wkrótce pojawią się tu jakieś opowieści. Licze na wszystkich! :D
|
Tak wiem że to jest Videostory z opowieściami itp. ale czy można przedstawić tutaj jakiś dom nakręcony w simsach??
|
Cytat:
:) |
od dłuszego czasu widze ze jest nowy dzał videostroy i nikt :| :wacko: nic ;P nie dał a na fotostroy to sie rzucają :laugh:
|
Pewnie nikt nie dodał videostory m.in. dlatego, że to jednak jest trochę pracy. ;) Najczęściej na film trzeba poświęcić więcej czasu niż na napisanie FS.
|
Ja zrobiłam film ( co prawda bardzo ktrótki) ale ma problem z wgraniem go na youtube xP . Musze sobie założyć szybszy net, po prostu musze.
|
Ja jestem w trackie filmu, kończe pierwszy odcinek, niedługo bedzie na forum xP
|
Cytat:
No mam nadzieje że szybko, bo jak narazie nie ma tu żadnego ciekawego ba! wogule nie ma żadnych filmików ;P, Ja mam coś z kamerą spiep****, i nie umiem tego ustawić. I nie moge robić filmów ;( ;( |
Cytat:
http://www.parsimonious.org/fashion2/eyeliner/1.shtml |
Mała pomoc?
Cześć mam pewien problem :(
Robie teledyski (już 6) Link: http://video.google.pl/videosearch?q=LifeStyllers Mam zamiar zrobić film o tych wykonawcach, ale nie wiem jak zrobić, żeby na występ mojej grupy przyszło przynajmniej 20 simów PLEASE HELP!!!!! |
hotohori, jak chcesz mieć więcej osób w rodzinie, to możesz:
- zainstalować hacka na to - http://www.modthesims2.com/showthread.php?t=101362 (nie próbowałam), - skorzystać z kodu boolProp - ja korzystałam wiele razy, jedyny skutek uboczny to taki, że jeśli używasz do czegoś programu SimPE to będą w nim wyskakiwać błędy. No i kod stosuję w ten sposób, że: 1. Robię kilka rodzin z wieloma osobami (jeśli chcę mieć na parceli np. 20 osób, to robię kilka rodzin, żeby w nich była ta cała dwudziestka). 2. Idę na parcelę, gdzie ma się rozgrywać akcja. 3. Wpisuję kod boolProp testingCheatsEnabled true. 4. Następnie z wciśniętym Shiftem klikam na sima (byle jakiego). 5. Wybieram kolejno opcje Spawn -> Tobstone of L and D 6. Pojawia się nagrobek, klikam w niego i wybieram opcję "Add Neighbor To Family...", wśród imion Simów szukam imion tych moich z parcel (trochę ich dużo, bo są wszystkie Simy z okolicy, także maxisowe, więc lepiej jakoś charakterystycznie nazwać swoje Simy) i po kolei każdego dodaję do rodziny klikając w jego imię. 7. Można tak dodawać Simów do rodziny bez ograniczeń (tylko gra się zacina!) i kierować nimi tak jak każdym innym członkiem rodziny. ;) |
Dzięki ci bardzo Isi a z wcinaniem za bardzo nie będzie problemów bo mam dobrego kompa. Mam jescze jedno pytanie widziałaś moje teledyski?
Jeśli tak to co o nich sądzisz i który jest the best |
Cytat:
Nie widziałam Twoich teledysków, jak obejrzę, to napiszę Ci, co o nich sądzę, ale już na PM, żeby nie off topicować (no, chyba, że założysz jakiś temat ze swoimi filmami, to w temacie ;)). |
Hm
Przyda się ten sposób ------- A może ktos wie jak obcinac rózne momenty z róznych filmików a potem połaczyc każdy z innym w całośc?? :) |
Jeżeli chcesz to możesz w temacie opisać to co się w nich tobie nie podoba lub na odwrót Czekam i mam nadzieje, żę znajdziesz ten temat :D
|
No wiesz takiego filmiku nie robi się 5 minut B)
Chyba sam wezmę się do roboty :D |
Cytat:
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=51&id=817 Po otwarciu Movie Makera trzeba sobie otworzyć wszystkie filmy, których chce się użyć (Plik -> Importuj do kolekcji...), potem filmy można obcinać, łączyć itd., na koniec zapisuje się jako całość. Poradnik jest np. tu: http://forum.simy.pl/viewtopic.php?t...cf700aa7d04ec0 hotohori - tak, widzę temat, idę skoemntować :) |
|
Cytat:
Autorka ma stronę: http://www.jd-movies.com/ Podała różne tricki (niestety po angielsku), a także linki do hacków, których używała. Są też do ściągnięcia obiekty-pudła, dzięki którym można nakazać Simowi robić różne pozy. Kiedyś na pewnym forum widziałam dyskusję o tym, ale coś nie mogę znaleźć... Było pisane, że na pewno było to pracochłonne, wymagało hacków i używania kodu moveobjects on. |
Cytat:
Na angielskim się znam więc nie będzie problemów. A znalazłem bardzo dobry hack/trick na modthesims2.com oto adres: http://www.modthesims2.com/showthread.php?t=100738 Przyda się w filmach ;) |
mam pytanko:
Słyszałem, że jest sposób zapisywania ujęć i przeskakiwania między nimi podczas nagrywania filmu ale nie wiem jak się to robi. Proszę pomóżcie!!! Z góry thx :* |
Odp: Mała pomoc?
Ja robię mały serialik niedługo skończe pierwszy odcinek:)
|
Odp: VIDEOSTORY - Co i jak
A co trzeba zrobić jak chce np. zrobić videostory a wychodzą mi powolne filmiki..to zależy od jakości obrazu czy czego? ;(
|
Cytat:
U mnie na przykład (i z tego co wiem, u niektórych innych osób też) jest tak, ze w grze podczas kręcenia filmiku wszystko się tnie, jest spowolnione, ale potem jak sie ogląda nagrany filmik, to jest on szybki i płynny. Może u Ciebie gra jest za bardzo przeciążona podczas kręcenia filmu (słaba karta graficzna itp.), zwłaszcza, jeśli masz ustawioną wysoką jakość filmu. Musiałabyś wypróbować różne kombinacje, jeśli chodzi o wielkość i jakość filmu (masz do wyboru wielkość i jakość w Opcjach Kamery w grze), a potem obejrzeć sobie próbki. Nawet jakby zawsze (przy każdej możliwej jakości i wielkości) wychodziły Ci powolne filmy, to i tak w Movie Makerze jest opcja przyspieszenia filmików, i pewnie w innych programach tego typu też. ;) |
Cytat:
ale to chyba dlatego że dałam najlepszą jakość . :D a karte mam dobrą.dzięki :) |
HMS
HMS- Hotohori Music Sims To po prostu produkja filmów. Daję ten link. PZDR P.S. Kończe z serialem Dirty Litte Secret. Jeżeli chcecie się przylączyć to ODP na PW. Możemy zbudować grupę zajmującą się Teledyskami!!! |
Mam problem.
Ponieważ jak na przykład zrobiłem jakieś dwa ujęcia ,wsadzam je do Movie Makera i jak patrze jak mi to wychodzi to jest jedno ujęcie i jest chwilke takie czarne tło i inne ujęcie i mnie wkurza strasznie te czarne tło i na dodatek w tych starszych ujęciach tak nie ma tylko w tych nowszych tak jest. Prosze o pomoc ;( |
DogFun - A nie masz czasem zaznaczonego "stopniowego ściemniania"?
MM już taki "lichy" jest, zawsze sa z nim jakieś problemy... |
To na pewno nie jest stopniowe ściemnianie! Miałem ten sam problem z tym czarnym tłem. Chodzi o to, że możliwe, że nie wyciąłeś tych dwóch ujęć z dolderu Movies w EA Games/The Sims 2. Ja na początku też nie wycinałem i miałem czarne tło, a teraz wycinam stamtąd, wklejam poza folder EA Games i jest ok. ;) Wtedy włączam MM, importuję i jest ok. :)
|
Nie wiem czy mi się zdaje ,ale chyba ktoś usunął temat z moim serialem "Wiara czyni cuda"...Czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego ? :|
|
Pewnie dlatego, że długo nie dawałeś odcinków.
|
Nikt nie usunął. Musisz ustawić tutaj na "Od początku" :) Postępuj, jak na obrazku, bo inaczej wytłumaczyć nie umiem.
http://img228.imageshack.us/img228/9494/bzdetzl3.jpg Poszukaj tam "Wiara czyni cuda". Na pewno jest. :) |
Heh dzięki :)
|
Heeelp!
Help!
Nie mogę zaimportować żadnych piosenek! Pojawia mi się komunikat że plik jest nieprawidłowy lub uszkodzony. Nie mam pojęcia czemu. Kiedyś mogłam, a teraz... Nie mam pojęcia czemu tak się stało. Z ok. 200 piosenek, które próbowałam importować zaimportowały się tylko 2... które jako jedyne importowałam, wtedy, kiedy wszystko działało... Please pomóżcie... :gu: |
Jak w videostory zrobić, by był w nim tekst czytany przez Iwonę?? Bo mam z tym spory kłopot...
|
Cytat:
*luna* - Niestety nie wiem co doradzić bo nigdy się z tym nie spotkałem :( |
ooo dzięki:D o takie coś mi chodziło
dodaję reputację :) |
Cytat:
;( ktoś wie jak to "naprawić" ?! :( |
Dobra, mam Sony Vegas - program xd
Ale jak robi sie w nim filmy, i zapisuje, (nawet takie po 40 sek) to maja najmniej jak 12 MB :/ a z MM mialy np. 2MB ;( Co mam zrobic, zeby wazyły mniej? Napewno się da ! Pomocy! |
Marcin Production Film
Mam problem,bo nie wiem jaki serial mam nakręcić żeby wam się spodobał.
A więc piszcie w postach co mam nakręcić.Wybierzcie jeden program i serial -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Produkcje Marcin Production Film: 1.Program - SimExpress Wzorowany na Teleexpresie -------------------------------------------------------------------------------------------------------- 2.Serial Obyczajowy - S jak Sim Jedyny serial obyczajowy Marcin Production Film -------------------------------------------------------------------------------------------------------- 3.Serial Komediowy - Życie Kamyków Scenariusz napisany tylko to pokazać. B) -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Edit Marcin Prod: SimExprees - Będzie pojawiać się co 1 tydzień.W programie będą mówić o wydarzeniach simowego trójmiasta (Dziwnowo,Werona,Nowe Miłowo). -------------------------------------------------------------------------------------------------------- S jak Sim - Opowiada o jednym simie,który dużo zrobił dla simowego trójmiasta. -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Życie Kamyków - Przepraszam Mooka,ale to jest trochę podobne do twojego serialu.Mam nadzieję,że utkwi w waszych mózgach ten serial o ile go wybierzecie. -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Mam nadzieję,że coś wybierzecie. B) -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Punktacja SimExpress 0 W Sims - WSC 0 ODPADŁ S jak Sim 0 Kadet Parówka -2 ODPADŁ SimTeleturniej 0 ODPADŁ A Bo Ja Wiem 0 ODPADŁ Życie Kamyków 1 -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Jutro FINAŁ!Zapraszamy! -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Serdeczne podziękowania dla: Desinger, Forum The Sims.PL, Firma Kamery i coś, Marcin Production Film. -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Wszelkie prawa zastrzeżone - Marcin Production Film 2007r. -------------------------------------------------------------------------------------------------------- |
W-11 na pewno nie jest obyczajowy. :D Żadna propozycja mi się nie podoba, zresztą... to ty masz się na coś zdecydować. ;) Coś mi się wydaje, że ten Kadet Parówka to kolejna słaba komedia (jakoś tak po tytule mi się źle skojarzyło). Najlepiej, jakbyś nakręcił jakiś niezwykły obyczajowy serial, coś powiedzmy w stylu M jak Miłość lub Wiara czyni cuda. Oczywiście nie chodzi mi tu o scenariusz, tylko o typ. :)
|
Marcinprod - Szczerze to wszystkie te pomysły nie przypadły mi do gustu.
Same tematy wydaja się być mało interesujące. Wybór należy do Ciebie. |
Odp:Marcin Production Film
No to napiszę odcinki,które mają być w serialach
-------------------------------------------------------------------------------------------------------- S jak Sim Zwiastun 1 Odcinek - Własny Biznes Kulisy serialu S jak Sim 2 Odcinek - Inwestycja Kulisy serialu S jak Sim 3 Odcinek - Budowa Kulisy Serialu S jak Sim 4 Odcinek - Nowe Biuro Kulisy Serialu S jak Sim 5 Odcinek - Piętro Kulisy Serialu S jak Sim 6 Odcinek - Pieniądze Najważniejsze Kulisy Serialu S jak Sim 7 Odcinek - 1 Piętra,1 Biuro Zwiastun II Serii - S JAK SIM 8 Odcinek - Magazyn Kulisy Serialu S jak Sim 9 Odcinek - Szybszy Bieg Kulisy I Serii S jak Sim cz.1 10 Odcinek - Wreszscie Kulisy I Serii S jak Sim cz.2 -------------------------------------------------------------------------------------------------------- II Seria -------------------------------------------------------------------------------------------------------- (Jutro będą odcinki,ponieważ dziś nie mam czasu -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Życie Kamyków Zwiastun Przedstawienie Postaci 1 Odcinek - Szkoła Przetrwania Babci 2 Odcinek - Święta Bożego Narodzenia cz.1 3 Odcinek - Święta Bożego Narodzenia cz.2 4 Odcinek - Nowy Rok! 5 Odcinek - Mama Ma Nową Pracę 6 Odcinek - Ferie Zimowe cz.1 7 Odcinek - Ferie Zimowe cz.2 8 Odcinek - Ferie Zimowe cz.3 9 Odcinek - Nowe Meble 10 Odcinek - Wygrana w totolotku 11 Odcinek - Przeprowadzka cz.1 12 Odcinek - Przeprowadzka cz.2 13 Odcinek - Nowe Mieszkanie, Nowe Kłopoty Kulisy Serialu cz.1 Kulisy Serialu cz.2 Zwiastun II serii -------------------------------------------------------------------------------------------------------- II Seria -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Nowi Aktorzy - Przedstawienie 1 Odcinek - Nowa Szkoła 2 Odcinek - Rock'droll Dziadka Nowi Aktorzy - Ich Scenariusz 3 Odcinek - Urodziny cz.1 4 Odcinek - Urodziny cz.2 5 Odcinek - Wielkanoc cz.1 6 Odcinek - Wielkanoc cz.2 7 Odcinek - Siostra idzie na studia 8 Odcinek - Stary pokój siostry 9 Odcinek - Wspólne Zdjęcie 10 Odcinek - Rozbite Okno 11 Odcinek - Szlaban Kulisy I serii - Przypomnienie Zwiastun III Serii Kulisy II serii 12 Odcinek - Obiad z Dyrektorem 13 Odcinek - Babciowata Praca -------------------------------------------------------------------------------------------------------- III Seria -------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1 Odcinek - Coca Cola 2 Odcinek - Powitanie Siostry 3 Odcinek - Studia cz.1 4 Odcinek - Studia cz.2 5 Odcinek - Odcinek Specjalny (I to będzie na tyle.Skończy się chyba w Czerwcu 2008 roku -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Wszelkie prawa zastrzeżone - Marcin Production Film 2007r. -------------------------------------------------------------------------------------------------------- |
Ten Kadet Parówka to na pewno się nie sprzeda.
Cytat:
|
Nie oceniajcie tylko wybierajcie jeden program i serial.
|
Wybieram Życie Kamyków, ponieważ jest długie i może być całkiem spoko, a przez te kilkanaście odcinków na pewno się podszkolisz w kręceniu i może być całkiem nieźle. ;)
|
Już jutro wybory 2 seriali i jednego programu do wielkiego finału.Głosujcie i piszcie dlaczego właśnie ten program serial.Pozdrawiam wszystkich głosujących.
|
Ale co mamy ocenić, skoro nawet nie zacząłeś żadnych prac? Przecież musimy obejrzeć jakiś zwiastun czy coś, aby stwierdzić, czy jest warty obejrzenia... :O
|
W I E L K I F I N A Ł!
Trzecie miejsce zajmuję - S Jak Sim! Drugie miejsce zajmuję - SimExprees Zwycięzcą jest - Życie Kamyków! Już niedługo pierwszy zwiastun serialu Życie Kamyków!Zapraszamy! -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Wszelkie Prawa Zastrzeżone - Marcin Production Film 2007r. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- |
Po co były te wszystkie ceremonie? :P Nie wiem, jak innych, ale mnie nie interesuje, jaka produkcja zajęła II czy III miejsce... Wstawiaj od razu zwiastun w swoim temacie i nie zaśmiecaj działu VIDEOSTORY - Co i jak. :con:
Pozdrawiam, Désignér. Edit: I od razu pytanie. Jeśli ktoś ma Windows Movie Maker v.2.0, to proszę, aby przesłał na [email protected] plik moviemk.exe, ponieważ zainstalowałem MM, ale bez pliku moviemk.exe. ;( Będę wdzięczny za pomoc. :| |
Cytat:
|
Witam wszystkich. Mam pewien problem z Windows Movie Makerem. Kiedy próbuję zapisać stworzony przeze mnie film, pojawia się komunikat:
"Program Windows Movie Maker nie może zapisać filmu w określonej lokalizacji... bla bla... " Nie piszę do końca, bo już niektórzy chyba wspominali ten problem. W każdym razie on mi każe sprawdzić trzy rzeczy, które mogą być ewentualnymi przyczynami problemu: - czy pliki źródłowe są dostępne - czy miejsce zapisywania filmu jest dostępne - czy jest wystarczająca ilość miejsca. Wszystkie ich zachcianki spełniłam, ale nadal nie działa. Wie może ktoś dlaczego? |
Wiem o co chodzi ,bo miałam taki sam problem ;) :
Jak już wszystko sobie złożysz to podziel film na dwa i tę drugą część usuń(narazie). Zapisz na dysku pierwszą część. Potem cofnij usunięcie i usuń pierwszą część. Teraz zapisz drugą. Potem zimportuj te dwie części i zapisz. Powinno działać.Jeśli połówki nie chcą się zapisać to pokrój jeszcze drobniej ;) ... |
jak sie nazywa mod który dodaje dach w wnętrzu domu?
|
Jestem nowy na forum i dopiero zaczynam kręcenie filmów itd.
Mam problem: 1.A mianowicie chodzi o ten diamencik nad głową Sima(Zależnie od poziomu spełnionych potrzeb zmienia kolor) i tych dymków. Jak zrobić żeby w filmie ich nie było. 2. Jak można się teleportować(W podróżach można tylko w ogrodzie Zen przy drzewku Bonsai).Czy można teleportować się w innych miejscach? |
Krystek - kryształki można usunąć za pomocą kodu plumbbobtoggle off, a chmurki showheadlines off, tyle że musisz posiadać do tego dodatek NŻ lub późniejsze. A teleportacja działa wszędzie, coś ci się pomyliło. ;)
|
Designer:
No ja nie mogę się teleportować. Wiem tylko, że bez żadnych hacków można się teleportować w ogrodzie Zen z tym drzewkiem bonsai poprzez medytację. W innych miejscach nie można. Jeśli można to jak? Mam hack do teleportacji ninja z modthesims2 ale chcę też wiedzieć jak można się teleportować bez kodów i hacków( jeśli to możliwe). |
Hello.
Otóż mam pewien problemik ^^ tylko nie krzyczcie nowicjuszka ze mnie :P noo. a więc wchodzę do movie markera i rozpoczynam new projekt wchodzę w moje dokumenty sralala i tak dalej i jestem w folderze movie ale nie ma tam moich filmików z gry : OO jest tylko folder Games i Brod coś tam ale jak wchodzę w to normalnie tzn. przez mój komputer to jest :o no. dziwne kto wie co mam zrobić ? a i raz próbowałam otworzyć filmik ręcznie to znaczy kliknęłam na filmik i otworzyłam to. czyli `otwórz za pomocą [..]` i wybrałam movie marker a tu cuś takiego ` wybrany plik ma nieodpowiedni format` czy coś takiego ;( i co mam teraz zrobić ? |
Cytat:
To ja też mam pytanie: jak się dodaje napisy do filmu? Nie takie na środku, tylko na dole. |
Lil-dzięki jesteś wielka =*
|
Lily: Musisz klikać:
1. tytuły i napisy końcowe 2. tytuł na wybranym klipie 3. piszesz tekst 4. zmień animację 5. "napis" (w animacjach "tytuł, jeden wiersz") - wtedy będzie na dole (tak jest u mnie przynajmniej!) Cóż, jeśli znasz dobrze Movie Makera, to sobie poradzisz z taką instrukcją :) |
windows movie maker
Hey , mam problem z movie makerem. Jesli to nie ten temat lub dzial , to przepraszam.
Moj problem wyglada tak : Gdy chce zmontowac filmik w MM , to czasami ten program mi sie zacina! A ostatnio dzieje sie to coraz czesciej! Gdy chce np. dodac dialog to chamsko sie zacina i nic sie nie da zrobic... musze go wylaczac klawiszami ctrl+alt+delete i od nowa otwierac. Czy to jest typowe w tym programie czy u mnie jest cos nie halo ? A jesli tak to czy moze jest jakis inny program do sciagniecia do montowania filmow? ( wazne zeby byl po polsku i bezplatny) Prosze o odpowiedz |
Bakalia mam taki problem, bo u mnie nie pokazuje się opcja "zmień animację", co mam zrobic?
|
Skoro się nie pokazuje, to nie mam pojęcia...
|
Cytat:
Gotowe dodaj tytuł do filmu. |
Jej nie o to chodzi ;/
|
A ja mam następne pytanie. Nie wiem jak wkleić film na youtube - wyświetla mi się nieprawidłowy format pliku. Co mam zrobić, żeby się udało?
ahh, no i dziękuję bakalii za rozwiązanie poprzedniego problemu. |
Proszę bardzo :)
hmm... a z jakim rozszerzeniem jest film? (np. avi?) |
Ybyby... prosto z movemakera, bez żadnego zmieniania. Ale nazwy nie pamiętam.
edit: Ahh... no dziękuję czrna-puma (nie mogę tej koorneli przyswoić). Niedługo (o ile się odważę) może zobaczyce moją reklamę kanapy ;p |
Cytat:
,,Zapisz plik filmowy'' też miałam z tym problem |
Mam pytanie w związku z filmami. Jak się w Simsach robi żeby było widoczne tzw. Okno poleceń. Z góry thanks ;)
|
Chyba, raczej... się nie da.
|
Cytat:
|
Prezentację? Wydaje mi się, że kamerą.
|
Cytat:
|
Jak na razie tworzę seriale w Movie Makerze. Czy ktoś mógłby mi polecić jakiś bardziej profesjonalny i lepszy program (do ściągnięcia za darmo)?
Dzięki. |
Sony Vegas (darmowe demo a za pełną wersję trzeba płacić tak około 70 dolarów) ale również polecam Magix Movie Pro 11 ale też wersja demo
|
Dzięki, Olusia:-)
A czy te programy są w wersji po polsku? |
Bakalio, wydaje mi się że i SV, i MMP 11 są w wersji angielskiej. Tylko.
Ja mam pytanie. Napisy w WMM dodaje się poprzez Narzędzia > Tytuły i napisy końcowe. A ja nie mam nawet Narzędzi. WMM miałam już załączonego z Windowsem. No i właśnie, może to jest jakieś niepełne? Jest jakieś uaktualnienie, które dodałoby mi menu Narzędzia, czy jestem zmuszona obejść się z podkładem z Ivony, albo ściągać nową wersję? <,to drugie odpada: tu ściągałaby się wersja 2.1 PL ze trzy godziny, a jak polecę do brata, to od razu anuluje mi ściąganie i włącza jakieś swoje ^^... |
Aha. A czy znacie może jakiś program do ściągnięcia w WERSJI PO POLSKU? Nawet nie musi być darmowy :D
|
Wejdź np. w www.dobreprogramy.pl czy www.instalki.pl i wpisz tam słowo "movie".
Wyskoczyło mi dużo programów, z kategorii "Tworzenie i edycja filmów" i "Obróbka i konwersja video". Tu też wersja Magic Movie, ale jakaś chyba inna, bo Magix Movie Edit Pro 12 6.5.4.3. No i jeszcze Vegas Movie Studio+DVD 8.0c, obok tego edycja platynowa. Vegas Movie Studio+DVD Platinum Edition 8.0c. Reszta to same Windowsy Movie Makery, 2.1 i uaktualnienia. |
Dzięki, Dajama. Już szukam. A czy na dobreprogramy.pl są tylko polskie wersje?
Ale proszę - jak ktoś zna fajny, polski program, niech napisze :) |
Nie, nie wszystkie są polskie. Chyba ;)
Jeśli będą jakieś angielskie czy inne, można ściągnąć spolszczenie. |
MAM PROBLEM!! NIECH KTOŚ NAPISZE I TO SZYBKO!!! OTŻ JAK IMPORTUJEFILMIK DO MM TO WYSKAKUJE MI KOMUNKAT,ŻE :
Nie można zaimportować C:\Documents and Settings\Administrator\Moje dokumenty\EA Games\The Sims 2\Movies\movie000.avi. Interfejs ma zbyt wiele metod, aby wyzwalać z niego zdarzenia. CO MAM ZROBIĆ?! |
Przenieś filmy do innego folderu, zmień nazwę...
|
O.o działa dziękuje VVampire...Dałabym reputa,ale nie można/
|
A ja mam już dosyć MM ;x
Nawet do rytmu nie moge nic zrobić bo ,albo sie wiesza albo muzyka za wolno leci x.X Nawet nie moge zobaczyć jak to wygląda bo prawie każda ''scenka'' sie zacina X| |
Cytat:
|
Cytat:
|
Czy ktoś wie, jak się stopniowo ścisza muzykę (tak jak w Movie Makerze) w programie Uled Video Studio 11? :)
|
mam pytanie, jeżeli ktoś ogladał np.nie ma to jak hotel lub hannah montana to napewno widział czołówkę, a więc jak zrobić w czołówce tak, żeby filmik był naprzykład na innym tle niż w simsach lub żeby był w otwieranej książce (takiej animowanej) ?
|
I jakim klawiszem sprowadzało się kamerę 'do podłogi'? ; o
|
no właśnie jak sprowadzać kamerę, bo niewiem
|
TAB'em ?
*The message you have entered is too short. Please lengthen your message to at least 10 characters. |
to w trybie tab było q oraz e. podejrzewam że e do dołu a q do góry ale nie jestem pewna
|
dallasek - odwrotnie. :)
|
o dzięki :D no ale w każdym razie te dwa klawisze :D
|
Mam pytanie . Zamierzam stworzyć serial w The Sims 1 . Ale chcę do zrobić ze zdjęć . Czyli na przykład : Jest zdjęcie że rodzinka je a na dole wyświetlają się napisy co oni mówią . Ale simowie się nie ruszają . Czy mogę to dać jako Videostory czy dać jako foto story ?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Dzięki za odpowiedz .
|
Szukając jakiegoś poseboxa, znalazłam parę stron, które na pewno przydadzą się początkującym reżyserom:
http://www.decorgal.com/designs/download.php?list.9 - dźwięki wyciągnięte z gry http://www.modthesims.info/download.php?t=229120, http://www.modthesims.info/download.php?t=279384 - jeśli chcecie nakręcić VS o zwierzakach. |
pewnie juz niektorzy wiedza, ale...
dla tych ktorzy nie wiedza ;p czy chcecie poznac tajemnice ruchow kamery? |
znużona, czemu nie. mozesz mnie oswieci, szczegolnie teraz kiedy znowu zaczelam zabawe w rezysera ;D (kiedys mialam nawet wlasny serial na yt, ale to rzucilam)
|
Chodzi o to zmienienie pliku tekstowego dotyczącego kamery, który zmieni ją w płynną? ;P Myślałem, że każdy już to zna. ;D
http://www.jd-movies.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=23 Tutaj jest wszystko opisane. ;) |
hmmm, a to kiedys byla tylko wielka tajemnica rezyserow stv...>D
|
Racja. ;D Fajnie było znać coś, o czym nikt inny nie wiedział. ;P Ale forum STV już nie ma, a marex zapytał JD o tę kamerę, więc wszystko wyszło na jaw. ;D
|
eeee tam, ja np bylam zla, ze tego nie znalam, chociaz nigdy w zyciu nie krecilam simowego filmu >D
ale teraz jak znam, to fajnie sie rusza kamera, o |
Z kolei mi już ta kamera do niczego nie jest potrzebna, bo jak kręcę, to tylko w The Sims 3. ;P
|
Ja zrobiłam swój pierwszy teledysk. Przypadkem nakręciłam go w czasie grania z przyjaciółką.Robiłam go na Stwórz Film. Myślę że się Wam spodoba ;)
http://www.thesims3.com/contentDetai...ntentId=388726 |
Szczerze, to w tym teledysku nic nie jest dopracowane... Myślę, że musisz jeszcze troszkę poćwiczyć :) Ale się nie poddawaj, z chęcią obejrzę kolejne produkcje, o ile takie zamierzasz kręcić ^^
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 15:52. |