![]() |
Odzyskiwanie Downloads
Wczoraj przypadkiem zamiast innego folderu skasowałam downloads ;(
Moje kochane downloads.. Nie do kosza, tylko bezpowrotnie. I mam pytanie - można go jakoś odzyskać? Jest szansa, że zobaczę moje 2GB dodatków z neta? Proszę o szybką odpowiedź - Dajj. |
Odp: Odzyskiwanie Downloads
Można!
Kliknij na start i programy--> "akcesoria-->Narzedzia systemowe-->przywracanie systemu ;) Wybierz dzień kiedy miałaś downloads kliknij przywróć i.. gotowe :D Dzięki temu wszystko będzie.np.Jak w poniedziałek ;) |
Zaraz odpalę drugiego kompa i sprawdzę ^^
Dzięki (ostatnio często mi pomagasz x3) |
|
Dajama morzesz po prostu stworzyć nowy Download a następnie jakiś oficjalny dodatek wpakować do folderu i wszystko powinno działać,mi to pomogło
|
Rose - ona chce mieć TEN SAM download co miała....
A co do tematu - mi przywracanie systemu przywróciło usunięte pliki... Chyba mówimy o tym samym..bo ja usunęłam "Modę z H&M" i jak przywróciłam system to była...ale to może tylko ikona,bo i tak potem ją usunęłam nie grając w nią |
kotka22, na pewno mówimy o tym samym przywracaniu systemu? Jeśli masz na myśli narzędzie dostępne w "Narzędziach systemowych" w menu "Start" - na pewno nie przywraca ono skasowanych przez użytkownika plików. Być może masz na myśli przywracanie z kopii zapasowej - wtedy owszem, pliki da się odzyskać.
|
ja muszę odświeżyć temat...
takie drobniuśkie pytanie, czy bez ściągania programów można jakoś to przywrócić? (próbowałam sposobem kotki22 kilka razy, niestety, bezskutecznie...) |
Bez instalowania odpowiednich programów do odzyskiwania danych nie da się niestety przywrócić tych plików.
|
chociaż właściwie, to za pierwszym razem, gdy zastosowałam sposób kotki22, to nie wchodziłam w Downloads, tylko sprawdziłam, czy CleanInstaller wykrywa jakieś dodatki. wykrywał, wszystkie jakie miałam przed usunięciem. a co było po wejściu w Downloads? nic.
trochę dziwne... |
Być może Clean Installer po kolejnym uruchomieniu zapamiętuje przeskanowane wcześniej pliki? Sposób kotki22 jak pisałem powyżej nie zadziała:
Cytat:
Może wypróbuj któryś z programów podanych w powyższych linkach? ;) |
odzyskiwanie danych hmm ciezka sprawa.... Jesli Ci bardzo zalezy i masz kase to zglos sie do informatyka ;)
|
No ale po co wydawać pieniądze, skoro wystarczy mieć program, poczytać i wszystko się robi w warunkach domowych.
Pewnego pięknego dnia odzyskałam nawet do 90% utraconych danych z zepsutego dysku. |
no niby tak tylko hmmm programy najczesciej nazywaja odzyskane pliki po swojemu...
|
A to już zależy od programu :)
|
Tylko ja się boję, że coś spierniczę.
|
Tu nie ma nic do pierniczenia. A w razie czego my tu będziemy się starali poodkręcać :] Próbuj, taka umiejętność przyda się na przyszłość.
|
No, na komputerze to wam wierzę, żę nic się nie spierniczy, ale musiałabym to ściągnąć na laptopie taty (zakaz ściągania >.<) to raz, a dwa - jak to przenieść na mój komp? Laptop ma zepsute USB, nie wykrywa prendrive'a...
|
Tylko ja nie wiem, czy to coś da, bo od usunięcia tych plików sporo czasu minęło, więc żaden program może nie pomóc.
Ale mogę sie mylić. |
Jakby to napisać... Jeśli jakieś 4-5 miesięcy temu usunęło mi się Downloads, to ten program mi to przywróci?
|
Searle - programy do odzyskiwania danych mogą przywrócić pliki uracone dawno temu (Np. Ontrack Data Recovery nawet do 7 formatowań dysku wstecz.)
|
Hm, ale ja nie robiłam żadnego formatu.
(Myślę, że tym bardziej powinno przywrócić...?) |
Tak, powinno :]
|
Znakomitym programem do odzyskiwania plików (a w tym skasowanego folderu Downloads) jest EasyRecovery Professional! (jakby ktoś sobie życzył, to szczegóły na PM). Właśnie z godzinę temu, przez przypadek usunęłam całą zawartość modyfikowaną z gry... W chwili obecnej mam odzyskane 100% plików, czyli 8,52GB danych :D Na samą myśl, że musiałabym zaczynać grę bez starych zapisów i mojego ukochanego Downloads, przyprawiało mnie o palpitacje serca XD
PS Wiem, że odświeżam temat, ale to chyba lepsze, jak zakładanie nowego? Może akurat ta informacja komuś się bardzo przyda. |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 23:00. |