![]() |
Odp: Dom "No name"
Taaak. ;) Jestem pod mniejwiecej zadowoleniem. Nie jest dobrze ale tez nie jest najgorzej ;) Jednak czegoś mi brakuje-mianowicie Ciepła. Bryła i wnetrze jest zbyt surowe. Słaba jakość obiektów-są niewyraźna...
8,5/10 Pozdrawiam: Sheba. I życze udanych projketów w 2009 ! |
Bardzo mi się podoba, chociaż moim zdaniem troszkę za dużo tych zdjęć na półkach, a tak to fajnie, fajnie, ogród dał bardzo dobr efekt dla domu . ; *
__________________________________________________ ____ Julka . |
Kopara mi opadła :)
|
niektóre rzeczy mi tu nie pasują, np. salon, ale niech ci będzie 9,9/10
|
Hm.. Czy przyciemniałeś zdjęcia programem graficznym?
|
Wnętrza są ładnie dobrane kolorystycznie i tworzą fajną całość 10/10
Ogród może ma trochę za mało roślinności, ale to co jest, wygląda raczej estetycznie i całkiem w porządku, więc jakoś bardzo się czepiać o to nie będę ;) Szczególnie podobają mi się kwiaty pod drzewem i stawik - przecudny. Jeśli do ogrodu można dodać altankę, połączoną z domem, to powiem w kilku słowach, że wyszła doskonale, po prostu nic dodać, nic ująć. Przydałby się chodniczek z wejścia do ogrodu, no ale trudno :) 7/10 (za te pustki) Jedyne większe zastrzeżenia mam do bryły, a już szczególnie do dachu, wyjątkowo wysoki i nie za ciekawy. Od tyłu znakomicie dobrany kolor do dachu, ale z przodu nie pasują mi te cegły i trochę bieli (bądź żółci, nie wiem jaka to barwa, bo świeci na nią światło). 5/10 |
Na początek:
- zdjęcia nie są najlepszej jakości, ale na możliwości swojej karty graficznej nie masz za bardzo wpływu, dlatego nie zwracam na to uwagi. - powinnaś pokombinować z kadrowaniem fotek, często "ucinasz" elementy wyposażenia, a przy odpowiednim ustawieniu aparatu dużo lepiej ogląda się wnętrza. Polecam klawisz Tab oraz przybliżanie/oddalanie kadru klawiszami "+" i "-" z klawiatury numerycznej. Co do samego domu: bardzo spodobała mi się kuchnia - czysto, elegancko, przestronnie, drobiazgi w zdecydowanych kolorach - to najbardziej udane pomieszczenie w całym domu. Poza tym fajna jest też lekko zagracona garderoba, zielona sypialnia i wieeelki salon. W łazience trochę wieje nudą, to pomieszczenie byłoby bardzo "nijakie", gdyby nie wanna z parawanem ustawiona na podeście. Generalnie wszystkie wnętrza są ciekawie zagospodarowane, chociaż jak na mój gust odrobinę za duże. Nieźle wychodzi Ci zabawa kolorami i masz ciekawe pomysły aranżacyjne. Przyczepię się do bryły, która ma brzydką elewację i za bardzo "naćkałaś" tych dachów (gdyby były w jaśniejszym kolorze, sam dom wygladałby bardziej "lekko" i nie rzucałyby się aż tak w oczy), oraz do otoczenia domu, które jest smutne i puste. |
Szczerze mówiąc nie pamiętam Twoich poprzednich projektów. Jak patrzeć na całość, to ten podoba mi się.
Fajna bryła (Co do dachu do zgadzam się z poprzednikami - za wysoki jak na gabaryty budynku, poza tym radziłam bym nie brać gotowych pokryć, gdy masz coś po skosie, wtedy automatycznie dach ci się pokrywa małymi odc. dachu, co nie wygląda ani ładnie ani realistycznie.) Czepiłabym się jeszcze 'niemądrze' rozplanowanego umieszczenia okien (w ogóle ich mało widzę, mimo, że wnętrza raczej jasne są...:P) i jakiegos zgrzytu co do elewacji na froncie. Co dalej... Lubię jak wejście do domu wygląda tak... przytulnie i ciepło. I tu brawo dla ciebie, podoba mi się. Wnętrza bardzo ładne, ciekawie zagospodarowane, widać, że dom jest zamieszkały, nie jest sterylnie czysty. Plus za łączenie kolorków. Ogród ogród ogólnie na tak, tylko dlaczego upchnęłaś jeziorko i ten kwietnik na same obrzeża działki? Przez to odcina się to od okolicy i wygląda nienaturalnie. Czekam na kolejne chałupki. :-) |
domek jest śliczny, chociaż zdjęcia go oszpecają - spróbuj poustawiać detale grafiki na najwyższe poziomy, rób duże zdjęcia i je też ustaw na najwyższą jakość, zadbaj o dobre doświetlenie (o ile możesz, bo ze słabą kartą faktycznie wyżej dupy nie przeskoczy). ciekawa bryła i ładnie wygląda kombinacja dachów. kolor fundamentow gryzie się z resztą scian, czerwona cegła nie pasuje. dobrze skomponowana aranżacja wnętrz (zwłaszcza łazienka i salon, takie ciepłe).
mi się podoba :) |
No tak! Fundamenty. Wiedziałam, że o czymś zapomniałam. Zdjęcia uległy przemianie przy zmianie rozszerzenia, tochę je też skontrastowałam. Szczerze bałam się wystawiać ten omek na forum, ale nie jest tak źle. Spróbujcie porównać sobie bryłę z pierwszego mojego domku z tą bryłą, według mnie ta jest o wiele lepsza.
Dziękuję za oceny i czekam na następne. |
Bardzo mi się podoba!
Fajny pomysł z ta werandą ale wydaje mi się że te białe krzesełka niezbyt pasują do tych leżaków. Strasznie podoba mi się kuchnia i sypialnia z garderobą :) |
Domek nawet ładny..:)
Ale nie wszystko mi się podoba..:) A wiec ocenka 8/10 |
Cytat:
ogolnie domek bardzo ladny, estetyczny. aczkolwiek garderoba jest troche za ciemna i ten dach troche taki nie tego, a tak to jest ladnie, nie mam innych zastrzezen, 9/10 |
Z zewnątrz niezbyt mi się podoba, szczególnie z tyłu ten płotek z tym dachem i tak dalej...
Hall, sypialnia i garderoba są takie troszkę duże.Składzik mi ie przypadł do gustu iw salonie meble też nie są najlepszej jakości...W łazience mogłaś pomalować ten podest jakoś... Tak średnio mi się podoba, choć bardziej jestem na tak, niż na nie :D Nawet może być. |
Dom bardzo ładny, ale nie podoba mi się tapeta w kuchni i to, że niektóre obiekty mają niewyraźne tekstura, reszta ok. Ocena: 9/10
pozdrawiam: kubuss |
Bardzo ładny domek ;) Podoba mi się bryła domu. Ale łazienka jest wręcz wspaniała :D Te wejście po schodkach... Oczywiście 10/10
PS. Jakby się dało, to mogłabyś umieścić to w necie :D? |
kubuss- to nie tapeta, to moja durna karta graficzna
wojownikmierci- nie, niestety nie będzie do pobrania |
Po pierwsze. Dziękuję za dedykację. :D
Po drugie. Pokazałaś bardzo poprawny i miły dla oka projekt. Jest kilka małych usterek - jak np. za mało roślinek w ogrodzie - ale dałaś moje ulubione drzewko z MTS i pięknie kwitnącą rabatkę z taczką - :D, stawik przylega do ściany budynku - nie dobrze - wilgoć(!), oraz na elewacji od frontu jest jeden mały niepasujący fragment - cegiełki, kiedy wydaje mi się, że miał być biały. Wewnątrz dałaś w kuchni lampę, której szczerze nienawidzę. Choć ogólnie sama kuchnia bardzo mi się podoba - te graty na szafkach i taborety przy wysepce - miodzio. Kolorystyka też bardzo ładna - tylko ta lampa - ble. Ponadto spodobało mi się wyeksponowanie fortepianu przy wejściu oraz zielona sypialnia. Reszta też może być - możesz spróbować robić trochę mniejsze pomieszczenia. Najbardziej ze wszystkiego podobało mi się to, że widać kreatywność - łączysz style - klasyka + modern - super. Myślę zelkam że wyrośnie nam z Ciebie kolejny wspaniały talent dekoratorski. Popełniasz jeszcze czasem błędy - kto ich nie popełnia - ale masz wyczucie stylu i koloru. Projektuj. |
Zdjęcia są słabej jakości, i to ujmuje uroku temu domu.
Hm. Przejrzałam zdjęcia raz-dwa, i jedyne co mi się nie podoba, to zbyt dużo roślin na powierzchni jeziora :) |
................ bez komenta 4
|
Ktoś jeszcze?
|
Super bardzo mi sie podoba no może nie licząc łazienki 10/10 :)
|
Bryła nie bardzo mi się podoba, zwłaszcza kolor, hall jest fajny, są przyjemnne dla oczu kolory :P kuchnia jest ładna, salon też mi się podoba, łazienka całkiem fajna, jedyne co mi w niej przeszkadza to roślinki. W sypialni nie podoba mi się kolor ścian, wszystko inne ładne, garderoba nawet fajna, weradna taka sobie, nie bardzo mi się podoba, ogród wydaje się być pusty jak patrze na niego z góry, ale fajnie że jest oczko wodne.
Fajny domek, podoba mi się. |
Bardzo mi się podoba, a jak mi się podoba to mi się nie chce dużo pisać x) 10/10 Ja nie wiem, Ci co dają Ci 3 lub 4 to gorszych domów nie widzieli O_O
|
Nie oglądałam wcześniejszych i już nie będę bo ten projekt w całości mi się podoba ,jest fajnie i elegancko umeblowany ,dobrane kolory ścian i mebli.
ciekawa bryła i fronton domu napewno simom będzie się tam super mieszkało najładniejsze są kuchnia i salonik, może tylko garderoba za ciemna no i w sypialni tapeta zielona? moja ocena 9/10 |
Sypialnia jest zielona. Nie rozumiem w czym problem. Znalazlam akurat ładny komplet w tych barwach, dlatego tu jest. A zielony uspokaja oczy i daje im się zrelaksować, dlatego w sypialni warto mieć coś zielonego.
|
Bryła jest według mnie za dziwna:(
W ogrodzie, przepięknie, takie ładne roślinki..Ah Weranda jest ogromnie elegancka i szykowna:) A w środku....jeju tak ładnie Przez ten twój domek nie mogę przestać wzdychać! ............. 10/10 - pomijam bryłę |
Dom jest ładny, jedyne co mi sie nie podoba to tył domu a reszta jest ładna 9,99/10
|
swietny, naprawde, jeden z lepszych tutaj
garderoba, sypialnia, lasienka, kuchnia najbardziej mi sie podobaja : D |
Udany projekt, dużo precyzji w Twojej pracy i serca:D 9/10:)
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 23:11. |