Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Zobacz wyniki ankiety: Podoba ci się mój domek?
Jest wspaniały 7 22.58%
Jest prawie doskonały 19 61.29%
Jest taki średni 3 9.68%
Nie za bardzo 1 3.23%
Jest okropny 1 3.23%
Głosujących: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie

Narzędzia wątku Wygląd
stare 30.12.2008, 10:43   #1
zelkam

Reputacja: 10
Smile Dom "No name"

Cześć! Chciałabym wam przedstawić mój czwarty dom na tym forum.
Jest to dom przeznaczony dla małżeństwa.Więcej nie powiem, to, co sobie zinterpretujecie zależy wyłącznie od was. Chciałabym ten dom dedykować:

vibratorii- za to, że swoimi projektami przekonałaś mnie do korzystania z OMSP.

oraz
Bjork- za to, że swoimi postami nauczyłaś mnie patrzeć na każdy projekt (ok, prawie każdy) optymistycznie.

I jeszcze jedno: jest dużo zdjęć, mogą otwierać się powoli.

A teraz zapraszam do obejrzenia domku:

Bryła:

Następnie wchodzimydo środka, do hallu:

Z hallu przenosimy się do kuchni:

W kuchni są małe drzwiczki, prowadzą one do składzika, gdzie znajdują się zapasy do kuchni:

Teraz zapraszam do salonu:

Następnym pomieszczeniem jest łazienka:

Przejdźmy do sypialni:

W sypialni zaś jest łuk do garderoby, głównie królestwo pani domu, ale dla jej męża też sie coś znajdzie:

A teraz zapraszam na werandę...:

...gdzie można od razu zejść do ogrodu:

I na koniec rzut
:

Dziękuję za poświecenie mi czasu i proszę o oceny.

Ostatnio edytowane przez zelkam : 30.12.2008 - 10:47
zelkam jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 30.12.2008, 11:25   #2
Sheba
Guest

Domyślnie Odp: Dom "No name"

Taaak. Jestem pod mniejwiecej zadowoleniem. Nie jest dobrze ale tez nie jest najgorzej Jednak czegoś mi brakuje-mianowicie Ciepła. Bryła i wnetrze jest zbyt surowe. Słaba jakość obiektów-są niewyraźna...

8,5/10

Pozdrawiam:
Sheba.
I życze udanych projketów w 2009 !

stare 30.12.2008, 11:30   #3
Julia

Bardzo mi się podoba, chociaż moim zdaniem troszkę za dużo tych zdjęć na półkach, a tak to fajnie, fajnie, ogród dał bardzo dobr efekt dla domu . ; *

__________________________________________________ ____

Julka .
Julia jest offline  
stare 30.12.2008, 11:35   #4
Björk
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne

Reputacja: 19

Kopara mi opadła
stare 30.12.2008, 13:31   #5
Intenso
Guest

niektóre rzeczy mi tu nie pasują, np. salon, ale niech ci będzie 9,9/10

stare 30.12.2008, 13:31   #6
Woltuwa

Hm.. Czy przyciemniałeś zdjęcia programem graficznym?
Woltuwa jest offline  
stare 30.12.2008, 13:37   #7
Souris
Guest

Wnętrza są ładnie dobrane kolorystycznie i tworzą fajną całość 10/10

Ogród może ma trochę za mało roślinności, ale to co jest, wygląda raczej estetycznie i całkiem w porządku, więc jakoś bardzo się czepiać o to nie będę Szczególnie podobają mi się kwiaty pod drzewem i stawik - przecudny. Jeśli do ogrodu można dodać altankę, połączoną z domem, to powiem w kilku słowach, że wyszła doskonale, po prostu nic dodać, nic ująć. Przydałby się chodniczek z wejścia do ogrodu, no ale trudno 7/10 (za te pustki)

Jedyne większe zastrzeżenia mam do bryły, a już szczególnie do dachu, wyjątkowo wysoki i nie za ciekawy. Od tyłu znakomicie dobrany kolor do dachu, ale z przodu nie pasują mi te cegły i trochę bieli (bądź żółci, nie wiem jaka to barwa, bo świeci na nią światło). 5/10

stare 30.12.2008, 13:56   #8
haughton

Na początek:
- zdjęcia nie są najlepszej jakości, ale na możliwości swojej karty graficznej nie masz za bardzo wpływu, dlatego nie zwracam na to uwagi.
- powinnaś pokombinować z kadrowaniem fotek, często "ucinasz" elementy wyposażenia, a przy odpowiednim ustawieniu aparatu dużo lepiej ogląda się wnętrza. Polecam klawisz Tab oraz przybliżanie/oddalanie kadru klawiszami "+" i "-" z klawiatury numerycznej.

Co do samego domu: bardzo spodobała mi się kuchnia - czysto, elegancko, przestronnie, drobiazgi w zdecydowanych kolorach - to najbardziej udane pomieszczenie w całym domu. Poza tym fajna jest też lekko zagracona garderoba, zielona sypialnia i wieeelki salon. W łazience trochę wieje nudą, to pomieszczenie byłoby bardzo "nijakie", gdyby nie wanna z parawanem ustawiona na podeście.

Generalnie wszystkie wnętrza są ciekawie zagospodarowane, chociaż jak na mój gust odrobinę za duże. Nieźle wychodzi Ci zabawa kolorami i masz ciekawe pomysły aranżacyjne. Przyczepię się do bryły, która ma brzydką elewację i za bardzo "naćkałaś" tych dachów (gdyby były w jaśniejszym kolorze, sam dom wygladałby bardziej "lekko" i nie rzucałyby się aż tak w oczy), oraz do otoczenia domu, które jest smutne i puste.
haughton jest offline  
stare 30.12.2008, 14:09   #9
Linea
Guest

Szczerze mówiąc nie pamiętam Twoich poprzednich projektów. Jak patrzeć na całość, to ten podoba mi się.
Fajna bryła (Co do dachu do zgadzam się z poprzednikami - za wysoki jak na gabaryty budynku, poza tym radziłam bym nie brać gotowych pokryć, gdy masz coś po skosie, wtedy automatycznie dach ci się pokrywa małymi odc. dachu, co nie wygląda ani ładnie ani realistycznie.) Czepiłabym się jeszcze 'niemądrze' rozplanowanego umieszczenia okien (w ogóle ich mało widzę, mimo, że wnętrza raczej jasne są...) i jakiegos zgrzytu co do elewacji na froncie.
Co dalej...
Lubię jak wejście do domu wygląda tak... przytulnie i ciepło. I tu brawo dla ciebie, podoba mi się. Wnętrza bardzo ładne, ciekawie zagospodarowane, widać, że dom jest zamieszkały, nie jest sterylnie czysty. Plus za łączenie kolorków.
Ogród ogród ogólnie na tak, tylko dlaczego upchnęłaś jeziorko i ten kwietnik na same obrzeża działki? Przez to odcina się to od okolicy i wygląda nienaturalnie.

Czekam na kolejne chałupki. :-)

stare 30.12.2008, 14:19   #10
Rocket

Reputacja: 11

domek jest śliczny, chociaż zdjęcia go oszpecają - spróbuj poustawiać detale grafiki na najwyższe poziomy, rób duże zdjęcia i je też ustaw na najwyższą jakość, zadbaj o dobre doświetlenie (o ile możesz, bo ze słabą kartą faktycznie wyżej dupy nie przeskoczy). ciekawa bryła i ładnie wygląda kombinacja dachów. kolor fundamentow gryzie się z resztą scian, czerwona cegła nie pasuje. dobrze skomponowana aranżacja wnętrz (zwłaszcza łazienka i salon, takie ciepłe).
mi się podoba

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania