TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Pozostałe gry z serii The Sims (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=216)
-   -   Historie ze Świata Zwierząt - zły pies (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=52880)

psina 17.11.2009 17:57

Historie ze Świata Zwierząt - zły pies

chej wam właśnie dostałam th historie ze świata zwierząt i wziełam owczarka agresywnego oraz przyjacielskiego Brutusa i bigla Lulka tchurzliwego oraz przyjacielskiego no i owczarek nikogo nie lubi ma chyba sto gryzaków niekture są Lulka no ale Brutu zjadł mi łurzko nakrzyczałam na niego on zaczą warczeć i agresywnie szczekać no i pobiegł kupiłam łużko nowe a on przez to że nakrzyczałam naniego zjadł nowe łurzko , łużka dwuch innych simów , dwie kanapy i fotel wszystko to znów kupiłam i postawiłam nowe już karzdy sim krzyczał na niego a on się nie słucha mi się skończyły pieniądze Brutus wszystko zerzarł simy nie mają gdzie spać tylko Lulek miał posłanko które zają Brutus gdy Brutus wychodzi na dwur ja daje Lulkowi jedzenie a ten biegnie i na biednego Lulka z zębami Lulek lubi swoje gryzaki i jest grzeczny lecz ostatnio Brutus warczy na Lulka gdy on podchodzi do gryzaków chciałam znaleść prace dla jednego sima w gazecie ale gdy sim przyszedł z gazetą Brutus ją wyrwał jemu z rąk i poszarpał na kawałki on torturuje moje simy i Lulka Brutus jest panem domu. Czy komuś się coś takiego już przytrafiło ? Co mam zrobić ? Czy morzna oddawać psy takie jak Brutus ? POMOCY PLIS POMUŻCIE !!!!!!!!!!!!!!!!!

amite 17.11.2009 18:53

Odp: zły pies

Najpierw to spojrzyj do słownika ;) A tak to "wyraźnie" napisałaś że po prostu ... A czemu niby nie można oddać ? to normalny pies nie ?

psina 17.11.2009 20:03

Wiem że troche źle pisze bo chodze do 3 klasy a nie dawno dostałam tę gre sims i niewiem czy można oddać psa a tym bardziej takiego agresywnego jak mój Brutus ja już go nie chce ja chce tlko Lulka . jak sie da to wezme jeszcze jednego psa by Lulek nie czuł się samotny bardzo Lubie Brutusa lecz jak się go pozbęde to będzie dla mnie wielka ulga nie będę za nim tensknić ani płakać . Moim zdaniem jak się da to Brutus musi odejść da się oddać psa do schroniska lub gdzie inndziej prosze pomużcie on miał być psem obronnym a nie zjadaczem mebli dostałam te gre prawie miesiąc temu ale chyba po 2 tygodniach zainstalowała mi ją mama no i od tamtego dnia mam problemy z Brutusem ciocia jak przyjerzdza zawsze przyjerzdza przywozi prezenty a teraz ta gra super prezet lecz mam problem z Brutusem no to co pomoże mi kto ???

amite 18.11.2009 13:39

Nie histeryzuj. To po pierwsze. Nie denerwuj się tak ... ;) W w simach nie ma psów obronnych bo on cię dużo nie obroni. Skasuj go kodem moveObjects on czy coś. Albo boolPropem jak już chcesz. A oddać się go chyba nigdzie nie da. Nie wiem niech ci to powie ktoś kto gra w TS2.

Searle 18.11.2009 14:54

Nie mam TS Historie ze świata zwierząt, ale mam Zwierzaki i tam można zadzwonić do schroniska i oddać zwierzaka.
A ganisz tego psa, jak gryzie Ci meble i chwalisz, jak bawi się gryzakiem?

psina 18.11.2009 15:48

Zawsze go gonie gdy gryzie meble ale on warczy i idzie gryść inne meble ma ful gryzków ale go chwalić nie moge bo on z nich nie kożysta tylko gdy Lulek do nich podchodzi to on na niego warczy Lulek ucieka a Brutus idzie gryść dalej meble napoczątku Lulek miał posłanko i miske a on swoją bude i miske w domu Lulek mugł gryść gryzaki lecz teraz to się na nie nie morze nawet patrzeć !!!!!!!!!!!

Searle 18.11.2009 22:17

W takim razie gań go za to, że gryzie meble.
Nauczy się z czasem, że tak nie można i zacznie korzystać z gryzka.
Ucz go też komend, a stanie się bardziej posuszny.

psina 19.11.2009 11:18

No tak ale ja gram w te gre nawet 5 godzin dziennie gonie go za karzdym razem a on nadal gryzie meble mi by było najlepiej go oddać ale jak to zrobić ? Kody u mnie nie chcą działać więc z kodami nie moge go kasować co mam robić ? Ten pies nigdy ich gryść nie przestanie ??????????????

lizzielovesit 19.11.2009 13:39

no, wiesz... amite ma rację, gdyz za bardzo histeryzujesz - to tylko gra, nie trzeba się tym tak przejmować... ale skoro pytasz, to nie ma za wiele sposobów... już tu ktoś mówił, że możesz usunąć kodami, albo oddać przez telefon, to po niego przyjadą, chociaż nie wiem czy w Historiach można, ale napewno w TS Zwierzaki można... Gdziesz też słyszałam, że pies może uciec z domu jak bedziesz dla niego zła i wogule...
A co do tego ganienia, to za każdym razem, kiedy go za coś pochwalisz lub zganisz, on wyucza sobie różne cechy, więc muszisz troszkę poczekać, jak to nie podziała to już nie wiem...

psina 19.11.2009 16:58

A może mu pozwole uciec ? tylko że mam zamkniętą brame na klucz wstę tylko dl mnie Brutus wyszedł dokańczać zjadanie kanapy a ja zamknełam Lulka w pokoju w którym stoi posłanko i miska oraz dwa gryzaki Lulek teraz może spać i jeść więc Brutus ostatnio nie dostawał jedzenia a jak go niebęde karmić to ucieknie i otworze bramke to ucieknie ?? Aczy po kilku dniach wruci ?? I jak morzna oddać psa to jak to zrobić klikam natelefon a tam dużo tych adresów np : taksi ??

psina 21.11.2009 00:21

POMOCY !!! To godz 01:21 i właśnie grałam od 16:55 w simsy no i nadal nie moge oduczyć Brutusa gryzienia mebli ostatnio nie dostaje jedzenia . dzisiaj o 18:00 latał koło furtki i szczekał czemu ? Nie wyszedł na droge bo furtka zamknięta na klucz czy chciał uciec ? i prosze o pomoc dziś piątek 20.11.2009 czy nikogo nie było na forum czy co ? Mam nadzieje że jutro lub w niedziele ktoś z was będzie na forum i mi pomorze . I mam jeszcze jedno pytanie ale na inny temat na temat o szczeniakach i kociakach czy można je nazwać ? Czy jak z imionami ? I z kąd wiadomo ile może być szczeniąt lub kociąt ? JEŚLI JUTRO 21.11.2009 KTOŚ BĘDZIE NA FORUM PROSZĘ O POMOC !!!!!!

Plis pomocy jak oddać psa

Searle 23.11.2009 17:23

Psina, nie czytałaś tego, co Ci napisałam na profilu?
Napiszę to jeszcze raz:
Zadzwoń -> Usługi -> Ośrodek "Przygarnij mnie" - Oddaj zwierzaka.

Tak jest w The Sims 2 Zwierzaki. Nie jestem pewna czy w historiach ta opcja jest dostępna, ponieważ nie mam Historii ze świata zwierząt.
Sprawdź i napisz tu.

rudzik 26.11.2009 14:11

jasne że jest . Psa można bardzo łatwo poskromić przy pomocy zagrody . zbuduj zagrodę z ogrodzenia z furtką , wstaw tam miskę nie zamykając furtki , napełnij ją i nie dawaj psu dostępu do innych misek ( np. zamknij dom na klucz ) . czekaj , czekaj ... jak wejdzie do zagrody , to zatrzymaj czas i zamknij furtkę . wstaw parę gryzaków i budę .w końcu się przyzwyczai , bo nie będzie mieć niczego innego do gryzienia . napełniaj miskę regularnie ( albo kup taką automatyczną , jak wyjeżdżasz na dłużej ) chwal go gdy gryzie gryzaki , je z miski , śpi w budzie i załatwia się w obrębie zagrody . po jakimś czasie będzie na tyle oswojony , by go wypuścić .
Powodzenia

psina 26.11.2009 16:52

Niestety nie moge kupić miski nie mam kasy ale udało mi się go oddać dzięki ale mam jeszcze jeden problem bo pojawił mi się różowy królik pojawił się w nocy i chodzi za simsami poco mi on i jak go odesłać tam z kąd przyszedł ???

Searle 26.11.2009 18:34

Wesoły króliczek pojawia się wtedy, gdy Twoje simy mają za niski (czerwony) poziom towarzystwa. Pogadaj simami z innymi, by ten poziom się podwyższył, a królik sam zniknie. Dodam, że z królikiem można rozmawiać, bawić się, a nawet bić ;)

psina 26.11.2009 23:02

O TO SIĘ Z NIM POBIJE I ON ZWIEJE !!!!!!!!!!!!!
Fajnie by było da rade ?

Moje simy cały czas ze sobą gadają a ten sim za którym łazi królik bawi się z Lulkiem jak będze tak nadal to królik zniknie ??

Searle 27.11.2009 08:55

Królik zniknie, jak będziesz miała zielony poziom towarzystwa.

A Lulek ma czerwony poziom towarzystwa? Jeśli tak, to pobaw się z tym psem.

psina 27.11.2009 17:16

Tak Lulek miał czerwony pozom towarzystwa ale królik znikł jest już OK .
Chociaż nie zupełnie ok bo zaprosiłam do siebie sima chce by sobie poszedł i go wypędzam a on nic prubowałam go wypędzić karzdym moim simem nie da rady co robić ? spodobało mu się u mnie czy co ?

Iliada115 27.11.2009 19:14

Psino, nie ma co się tak denerwować, bo to tylko gra. Co do pytania piszesz, że gościa wypędzasz, to może spróbujesz się z nim pożegnać. A co do błędów ortograficznych, to w czasie pisania niewłaściwie zapisane słowa będą ci się na czerwono podkreślały.

psina 27.11.2009 21:12

Dzięki poszedł sobie ale co mam zrobić bo robale opętały mi cały dom ?

Searle 27.11.2009 22:28

Przede wszystkim nie dopuść, by dom był zaśmiecony :)
Wezwij przez telefon Tępiciela robactwa. Będzie w Usługach.

psina 28.11.2009 11:24

Dzięki a czy gdy się zaadoptuje kociaka lub szczeniaka to on dorasta ?

Iliada115 28.11.2009 12:53

Tak, zaadoptowane zwierzęta dorastają.

psina 29.11.2009 10:15

No a z kąd mam wiedzieć jak on będzie wyglądał bo jest taki fajny biały czy jak dorośnie to nadal będzie biały ?

Meona 29.11.2009 10:39

No wiesz różnie. Może być cały biały w jakieś plamki :P Ja miałam szarego kotka, a jak dorosną to był chyba szary i w jakieś czarne plamki ;) Kociaczki i psiaczki mają jednolite kolory, a jak dorosną mają plamki :P

psina 05.12.2009 12:39

Dzięki niewiem czy warto go adoptować ale się zastanowie niemam narazie żadnych problemów dzięki za pomoc ale mam jeszcze trzy pytania :
1-Jak jest z imionami jak się rodzą szczeniaki/kociaki mają swoje imiona czy je moge nazwać i z kąd mam wiedzieć czy to dziewczyna czy chłopak ?
2-Czy w simsach są jacyś złodzieje/bandyci bo jak sobie zapisywałam obrazki sims z neta to tam było że jakiś sim muwił że ukradli mu psa Ciapka czy mogą ukraść Lulka ?
3-Czy simsy ludzie jak się weźmie bobasa to oni dorastają czy nie jak to jest np: Robie moją rodzinnke biore psa , kota dwa dorosłe simy i bobasa czy ten bobas dorośnie ?

Lawend 05.12.2009 14:12

1. możesz wybrać imiona, pojawi się takie okienko i będzie tam także napisane jakiej płci jest zwierzę.
2. złodzieje są, ale zwierząt nie kradną. ;)
3. tak, simy dorastają.

psina 06.12.2009 10:34

A są może psy obronne i dzięki za odpowiedzi

Lawend 06.12.2009 10:38

psy obronne? w jakim sensie?

psina 06.12.2009 22:50

W taki sensie że jak wejdzie złodziej to on go pogoni albo zje no a zaadoptowałam sunie dla Lelka i co mam zrobić by mieć szczeniaki i ile ich moge mieć na raz i w jakich kolorach wszystkie muszą być czarne , białe lub brązowe czy jednak w jednym miocie może być np 1czarny , 2 białe i 1 Brązowy czy jak to jest ?

psina 11.12.2009 16:27

odpowie mi ktoś obojętnie kto najlepiej ten co miał szczeniaki i wie jak to jest .

Iliada115 11.12.2009 16:37

Żeby mieć szczeniaki możesz zadzwonić do ośrodka przygarnij mnie, jest w usługach. A psa obronnego nie ma.

psina 12.12.2009 13:42

Hm...to szkoda że niema psów obronnych !!
A jeśli chodzi o szczeniaka to wiem że tam taki jest ale przygarnełam dorosłą sunie i chce mieć własne szczeniaki ile ich moge mieć najwięcej ? I czy w jednym miocie mogą być mieszane kolory czy wszystkie indentyczne np.
moja sunia ma 2 szczeniaki i jeden jest np brązowy a drugi biały czy jednak muszą być np 2 brązowe czyli mogą być różne kolory na raz czy wszystkie takie same i ile moge w jednej rodzinie mieć psów jeśli mam już 3 simy i 2 psy ?

cytran 12.12.2009 17:35

W jednym miocie może być od 1 do 4 zwierząt.Żeby mieć własne szczeniaki i kociaki musisz mieć:budę,dwa psy lub koty samice i samca(które muszą się bardzo lubić)gdy zwierzaki już się polubią kliknij na jedno z nich i powinna być taka opcja jak "postaraj się o potomstwo"jak już klikniesz na to pojawią się imiona zwierząt wybierz jedno z nich. I gotowe samica za kilka dni urodzi ;)A i małe zwierzaki mogą być różnych kolorów zależy jakiego koloru są ich rodzice.W simy gram od dawna i mam doświadczenie jakby co to sie pytaj:))

psina 13.12.2009 12:26

Dzięki !!!
I mam pytanie jeśli się ma 3 simy ( ludzi ) to ile można mieć psów najwięcej ?

Alisha 13.12.2009 14:16

Jesli sie nie myle to 5. :)

cytran 13.12.2009 19:11

Tak zdecydowanie 5 bo wszystkich na parceli może być 8 i jakby co pytaj;)

lizzielovesit 16.12.2009 08:46

a może spróbuj go ignorować. tak jak by go nie było, tylko cechy wyuaczaj ;) oczywiście chwal za pozytywne cechy, nie za te negatywne ;) otwórz bramę po co ją zamykasz... Wiesz, ja nigdy nie miałam a tym bardziej nie grałam w TS2 Historie ze świata zwierząt więc nie wiem, czy tak można, ale jak byś go ignorowała, głodziła, itd. to czy by przyjechała opieka do zwierząt tak jak do dziecka opieka społeczna ;)

psina 18.12.2009 10:38

Dzięki a jak bym wzieła jednego sima to ile moge wtedy mieć psów ?

Searle 18.12.2009 11:42

W sumie na parceli może znajdować się 8 postaci, czyli np. 4 simy i 4 psy. Rozumiesz?

psina 19.12.2009 14:35

no dobrze a jak bym wzieła np : 1 sima i 7 psów to czy moge zaadoptować jakiegoś psa wogule ile psów mogie mieć w jednym dużym domu z jednym simem ?

Searle 20.12.2009 21:04

Możesz mieć 1 sima i 7 psów (w sumie 8 postaci) i więcej simów nie dodasz, ani psów nie zaadoptujesz.
Nawet jak będziesz chciała mieć szczeniaki to suczka może być w ciąży, ale nic nie urodzi (albo nawet w ciążę zajść już nie będzie mogła).

psina 03.01.2010 17:10

Jak tam po świętach mam nadzieje że wszystko ok !!!!!
I mam do was chyba tak myśle moje ostatnie pytania ale może to nie będą ostatnie pytania zależy jak mi się będzie wiodło w tej grze !!!!!!!!!
A TO PYTANIA !!!!!
1-Czy w simach można mieć samochud ??
2-Dlaczego mój sim niechce robić tego co jemu karze ?
3-Moja kuzynka w swojej rodzinie simów miała trzy simy i dwa psy urodziło jej się 3 szczeniaki ja natomias miałam terz 3 simy i dwa psy puźniej zaadoptowałam dwa psy i urodził mi się jeden szczeniak czy to ta liczba simów zmieniła liczbe tych szczeniąt ???
4-Dlaczego gdy poodawałam psy i zostawiłam dwa znów miałam jednego szczeniaka ?
5-Tata jedneo z moich szczeniąt to czarny kródko włosy latrelek a mama to Huski oba mają sterczące uszy czyli stojące po kim szczeniak odziedziczył klapnięte uszka ??
6-Co zrobić by simy nie umierały bo nie chcą jeść chociasz lodówka pełna ?

CZEKAM NA ODPOWIEDZI I MOŻE ZNAJDE JAKIEŚ NOWOE PYTANIA!!!!!!!!!!!!!!!

Searle 04.01.2010 12:33

Cześć Psina :) Już odpowiadam:
1. Samochód można mieć w dodatku Nocne Życie, ale do tego musisz mieć jeszcze podstawę do The Sims 2. Ewentualnie można ściągnąć z internetu, ale nie wiem, czy w Historiach będą działały.
2. Wyłącz wolną wolę w opcjach gry.
3. Nie mogło się więcej urodzić szczeniaków, bo jak już pisałam, liczba postaci na parceli nie może przekroczyć 8.
4. Może po prostu tylko tyle suczka dała radę urodzić. W prawdziwym życiu też się zdarza, że rodzą się po jednym piesku.
5. Nie musiał dziedziczyć. Nie jest regułą, że jak rodzice mają czarne włosy, to ich dziecko nie może mieć blond:)
6. Najpierw wyłącz wolną wolę, to będziesz mogła je wtedy zmuszać do jedzenia.

Desire 16.01.2010 19:36

bierzesz telefon i klikasz usługi i tam masz ośrodek adopcyjny oddaj zwierzaka i ośrodek adopcyjny przygarnj mnie

Natalia-666 02.03.2010 19:36

O ja nigdy z takim psem problemu nie miałam bo takiego niemiałam =(
Jak zrobić takiego groźnego psa ????
Ja biore nie przyjacielski agresywny jak warczy i gryzie muwie mu że robi dobrze i nigdy nie miałam tak agresywnego psa =(
dziwne =(

stasienka 13.12.2010 15:54

Cytat:

Napisał Searle (Post 1185955)
Cześć Psina :) Już odpowiadam:
1. Samochód można mieć w dodatku Nocne Życie, ale do tego musisz mieć jeszcze podstawę do The Sims 2. Ewentualnie można ściągnąć z internetu, ale nie wiem, czy w Historiach będą działały.
2. Wyłącz wolną wolę w opcjach gry.
3. Nie mogło się więcej urodzić szczeniaków, bo jak już pisałam, liczba postaci na parceli nie może przekroczyć 8.
4. Może po prostu tylko tyle suczka dała radę urodzić. W prawdziwym życiu też się zdarza, że rodzą się po jednym piesku.
5. Nie musiał dziedziczyć. Nie jest regułą, że jak rodzice mają czarne włosy, to ich dziecko nie może mieć blond:)
6. Najpierw wyłącz wolną wolę, to będziesz mogła je wtedy zmuszać do jedzenia.

Chodzi mi tu o odpowiedź nr.3 Morzna mieć rodzinę 4osobową i do tego 6 zwierzaków...
A więc może się stać tak jak pisze Psina ;)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 15:57.