![]() |
Ile czasu się ładuje Wam gra?
Postanowiłam tworzyć nowy wątek, żeby wiedzieć tak jak w temacie.
Mi średnio ładuje. Ładowanie (początek) - 2 min Wchodzenie do miasta - jakieś 3 min Tworzenie nowej rodziny - kilka sekund Wchodzenie do rodziny aby pograć - około 3-5 min. Troszkę szybko, ale niestety wczoraj ściągałam parę rzeczy dodatków mebli do "packages" i ładowało dłuuuuuugo. ;O i zastanawiam, jak u was? Podstawowe informacje o grze i moim komputerze: Czy oprócz podstawy, są zainstalowane inne dodatki? (Wymarzone podróże, Kariera, Po zmroku) Wersja gry: najnowsza aktualizacja tzw 6.0 Zainstalowane MODY (.package): tak, 48 plików prócz dodatków Specyfikacja komputera (procesor, ilość pamięci RAM, karta grafiki): AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4200+ 2,19 GHz, 3,00 GB RAM, ATI Radeon X1950 GT System operacyjny (Windows XP\Vista\7): Windows 7 Ultimate 64-bit |
Odp: Ile czasu się ładuje Wam gra?
Mnie też tak średnio, ostatnio miałem formata i jeszcze nie instalowałem 4/5 moich dodatków z neta.
Ładowanie (początek) - 2 min Wchodzenie do miasta - 5 min Tworzenie nowej rodziny - kilka sekund Wchodzenie do rodziny aby pograć - 5 min Podstawowe informacje o grze i moim komputerze: Czy oprócz podstawy, są zainstalowane inne dodatki? (Wymarzone podróże, Kariera, Po zmroku) Wersja gry: najnowsza aktualizacja tzw 6.0 Zainstalowane MODY (.package): trochę... Specyfikacja komputera (procesor, ilość pamięci RAM, karta graficzna): Intel Celeron M 520 1,60 GHz, 2,00 GB RAM, Mobile Intel 945GM Express Chipset Family System operacyjny (Windows XP\Vista\7): Windows Vista Home Basic 32 bit |
Ładowanie z początku:ok.1 min
Wchodzenie do pustego miasta:ok.1 min Wchodzenie do miasta z rodziną:ok.2-3 min |
Mi sie bardzo szybko ładuje gra. Praktycznie wszystko w jakąś minutke.
|
Mój zestaw testowy S3 ładuje się trochę dłużej ale to z racji ~1700 dodatków z sieci -> gra poprostu okrutnie nie ogarnia buforowania plików i dysk twardy nie wyrabia;
Ogólnie można mieć bdb procesor i sporą ilość pamięci RAM jak i tak gra zacznie 'zabijać' dysk twardy... |
Mi bardzo szybko się wszystko ładuje. To początkowe z jakieś 50 sekund, wchodzenie do miasta z minutę, wchodzenie do rodziny aby pograć nią max 2 minuty :P
|
Ja nawet nie wiem. Poprostu przez ten czas ide zrobić coś innego, np. kanapke. Wtedy nie marnuje czasu na oglądanie pasku ładowania, bądżź czytania wciaż tych samych porad. ;)
|
U mnie za to wchodzenie do miasta wolno się ładuje. Nie ma to nic wspólnego ze słabym laptopem, ale raczej z dodatkami z sieci, których mam bardzo dużo.
Ładowanie (początek) - 3 minuty Wchodzenie do miasta - jakieś 5,6 minut, w tym czasie zazwyczaj idę coś zrobić. ;) Tworzenie nowej rodziny - kilka sekund Wchodzenie do rodziny aby pograć - około 2 minut. |
MI się dość szybko ładuje
początek-1 minuta wejście do miasta - 3-4 minuty nowa rodzina - kilka sekund wejście do rodziny - 3-4 minuty |
Mi ładują stosunkowo krótko, ale zauważyłam, że jest to zależne od rodziny =D
ładowanie początkowe- ok. 1minuty wejście do miasta z rodzinka - 3,5-4 minuty tworzenie rodziny- kilkanaście sekund |
Szybko ładuje
Ładowanie (początek) - 40 sek Wchodzenie do miasta - jakieś 1 minuta Tworzenie nowej rodziny - 10 sek Wchodzenie do rodziny aby pograć - 40 sekund Podstawowe informacje o grze i moim komputerze: Czy oprócz podstawy, są zainstalowane inne dodatki? (Wymarzone podróże, Po zmroku, Nowoczesny apartament, studenckie żyice, rajska wyspa, diesel, zostań gwiazdą, zwierzaki, cztery pory roku) Wersja gry: 1.55 Zainstalowane MODY (.package): tak, mody, meble i ciuchy Specyfikacja komputera (procesor, ilość pamięci RAM, karta grafiki): Intel Dual Core e6500 2.93 ghz x2, 3gb ram, ATI RADEON HD 5750 1gb System operacyjny (Windows XP\Vista\7): Windows 7 Home Edition 32 bit XD |
Ładowanie (początek) - 2/3 minuty
Wchodzenie do miasta - do 5 minut Tworzenie nowej rodziny - pare sekund Wchodzenie do rodziny aby pograć - też do 5 minut Podstawowe informacje o grze i moim komputerze: Czy oprócz podstawy, są zainstalowane inne dodatki? wszystkie dodatki i akcesoria Wersja gry: najnowsza pewnie Zainstalowane MODY (.package): nie posiadam Specyfikacja komputera (procesor, ilość pamięci RAM, karta graficzna): Intel Core i5 CPU 650 3.20GHz,4GB,64 bitowy system System operacyjny (Windows XP\Vista\7): Windows 7 |
Na moim koszmarnie starym komputerze (1GB RAMu, procek 1.8 GHz, niezła karta graficzna) rodzina wczytuje się dokładnie 8 minut i 33 sekundy. Koszmarnie długo. Dodatkowo, czekam dobre 5 minut aż sama gra się włączy
|
Ja nie wiem :P Program startu przy prawie wszystkich dodatkach okroooooopnie długo się ładuje :( podczas tego ładowania zdążę iść do kibla, siedzieć kilka minut i jeszcze się nie załaduje :P Teraz mam 3 dodatki i ładuje się gdzieś tak... W minutę, dwie, trzy? Wchodzenie do miasta też ciutkę długo... 2/3 minuty? Tworzenie rodziny góra niecałą minutę. Wchodzenie do rodziny też niedługo... W sumie, nie jest tak źle.
Podstawowe informacje o grze i moim komputerze: Czy oprócz podstawy, są zainstalowane inne dodatki? Tylko pokolenia, zwierzaki i pory roku Wersja gry: Nie wiem :p Zainstalowane MODY (.package): Brak Specyfikacja komputera (procesor, ilość pamięci RAM, karta graficzna): Nie mam bladego pojęcia :D System operacyjny (Windows XP\Vista\7): Windows XP Kompa mam z czasów trójki, 2008-2009... |
Ile? Ładowanie z 40 sek. Rodzina ok. +1 min. Tworzenie rodziny z 15 sek.
Podstawowe informacje o grze i moim komputerze: Czy oprócz podstawy, są zainstalowane inne dodatki? Tylko po zmroku, pory roku, studenckie życie, rajska wyspa. Wersja gry: Chodzi o wersję aktualizacji? Jak tak to najnowsza. Zainstalowane MODY (.package): Brak EDIT: Zapomniałem napisać , że mam pełno mebli z neta. Specyfikacja komputera (procesor, ilość pamięci RAM, karta graficzna): Nie wiem xD System operacyjny (Windows XP\Vista\7): Windows 7 Komputer kupiłem 2007 r. |
Hmmm, pomyślmy... ładowanie mniej niż minuta, miasto/rodzina - zależy ile gram na danym zapisie, zazwyczaj od 2 do 5 minut, CAS kilka sekund.
Z dodatków mam zainstalowaną tylko RW, najnowsza wersja gry, z modów mam overwatcha + pierdółki do CASu typu ciuchy, make up i suwaki. Specyfika komputera: CPU 2.00 GHz, 3 GB RAM, Intel HD Graphics, system Win7. |
Ładowanie gry ok 30s, rodzina 43s, tworzenie rodziny 10s. Ogólnie śmiga.
Podstawowe informacje o grze i moim komputerze: Czy oprócz podstawy, są zainstalowane inne dodatki? Wszystkie dodatki oprócz NZTŚ, żadnych oficjalnych akcesoriów. Wersja gry: najnowsza Zainstalowane MODY (.package): Master Controller, Story Progression, Error Trap, mod na 9 dni ciąży, mnóstwo dodatków z sieci - fryzury, ciuchy Specyfikacja komputera (procesor, ilość pamięci RAM, karta graficzna): procesor: Intel Core i5-3350P /3.1GHz, 6MB, LGA 1155, RAM: Corsair 8GB 1600MHz CL10 Vengeance, karta graficzna: Gigabyte GeForce GTX 650 Ti OC 1GB DDR5 128bit System operacyjny (Windows XP\Vista\7): Windows 7 |
Podstawowe informacje o grze i moim komputerze:
Czy oprócz podstawy, są zainstalowane inne dodatki? Wymarzone Podróże, Po Zmroku, Kariera, Zwierzaki, Nie z Tego Świata, Pokolenia, Wersja gry: Z dodatkiem Nie z Tego Świata Zainstalowane MODY (.package): Nie używam Specyfikacja komputera (procesor, ilość pamięci RAM, karta grafiki): AMD Athlon 2,7 GHz , 2,00 GB RAM, Geforce 8600 GT 512 MB DDR2 System operacyjny (Windows XP\Vista\7): Windows 7 Ultimate 32-bit Ładowanie gry: 1 minuta Ładowanie miasta: 10 minut Ładowanie rodziny: 30 sekund |
Ładowanie (początek) - 1-2 min
Wchodzenie do miasta - - nowe miasto do którego wchodzę po raz pierwszy ok. 2-3 min. - miasto w którym mam wiele swoich rodzin, spędziłam w nim duuużo czasu ok. 4 min. Tworzenie nowej rodziny - pare sekund Wchodzenie do rodziny aby pograć - - wprowadzenie nowej rodziny do domu ok. 30 sek. - wejście z mapy miasta do rodziny którą mam już sporo czasu ok. 1 min. (max 2) Podstawowe informacje o grze i moim komputerze: Czy oprócz podstawy, są zainstalowane inne dodatki? Tak, są to: Wymarzone Podróże, Nowoczesny Apartament, Kariera, Po Zmroku, Impreza w Plenerze, Pokolenia, Miejskie Życie, Zwierzaki, Luksusowy Wypoczynek, Zostań Gwiazdą, Diesel, Nie z Tego Świata, Cztery Pory Roku, Studenckie Życie, Rajska Wyspa Wersja gry: 1.55 Zainstalowane MODY (.package): 13 plików package (mody, fixy itp.) Specyfikacja komputera (procesor, ilość pamięci RAM, karta grafiki): Intel(R) Core(TM) i5-2430M CPU 2.40GHz, RAM 4,00 GB, NVIDIA GeForce GT540M System operacyjny (Windows XP\Vista\7): Windows 7 Home Premium 64-bit Mam też dodatki ze Store oraz z innych stron ale pobieram tylko te w formacie sims3pack bo nie zmulają mi Simsów ;) |
Ładowanie - 1 min.
Miasto "Builder Island" (malutkie, nic oprócz kilkunastu działek), wczytywane - ok. 3 min., 'normalnych' miast od czasu wywalenia połowy plików package nie włączałam, ale podejrzewam, że wczytane miasto ładowałoby się jakieś 10-15 min. Info o grze i komp.: Czy oprócz podstawy, są zainstalowane inne dodatki? Tak, są to: Kariera, Po Zmroku, Pokolenia, Zwierzaki,, Zostań Gwiazdą, Nie z Tego Świata, Cztery Pory Roku, Studenckie Życie, Rajska Wyspa Wersja gry: 1.55 Zainstalowane MODY (.package): 1.28 GB plików package'ów i 167 MB sims3packów Specyfikacja komputera (procesor, ilość pamięci RAM, karta grafiki): Intel(R) Core(TM) i7-3610QM CPU 2.30GHz, RAM 8,00 GB, NVIDIA GeForce GTX660M System operacyjny (Windows XP\Vista\7): Windows 7 Home Premium 64-bit |
Ładowanie (początek) - 5 min
Wchodzenie do miasta - 3-4 min Tworzenie nowej rodziny - 3 min Wchodzenie do rodziny aby pograć - 1-2 min Podstawowe informacje o grze i moim komputerze: Czy oprócz podstawy, są zainstalowane inne dodatki?: Wymarzone Podróże, Kariera, Po Zmroku, Pokolenia, Zwierzaki, Zostań Gwiazdą, Cztery Pory Roku, Studenckie Życie. Wersja gry: 1.63 Zainstalowane MODY (.package): 414, ale liczba nadal rośnie Specyfikacja komputera (procesor, ilość pamięci RAM, karta graficzna): Intel(R) Core(M) i5-2430M UPC 2.40GHz, 4 GB, NVIDIA GeForce GT540M System operacyjny (Windows XP\Vista\7): Windows 7 Home Premium 64-bit |
Chociaż nie liczyłam z zegarkiem w ręku, mnie więcej wiem, ile trwa które ładowanie :P
Ładowanie (początek) - jakieś 3 - 4 minuty Wchodzenie do miasta - 3 minuty Tworzenie nowej rodziny - 0,5 - 1 minuta Wchodzenie do rodziny aby pograć - ok. 2 -3 minuty Podstawowe informacje o grze i moim komputerze: Czy oprócz podstawy, są zainstalowane inne dodatki?: tylko CPR Wersja gry: nie wiem, chyba jedna z nowszych aktualizacji. Sama nie aktualizuję gry, tylko cośtam mi się aktualizowało przy instalacji (sierpień tego roku :P) Zainstalowane MODY (.package): na razie niewiele, kilka ciuszków i elementów do tworzenia sima ;P Specyfikacja komputera (procesor, ilość pamięci RAM, karta graficzna): Intel Centrino, pamięci jeszcze sporo (jakoś 2/5 dysku z grą wolne), karta graficzna... Nie pamiętam, nie chce mi się sprawdzać :D System operacyjny (Windows XP\Vista\7): Windows XP |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 11:46. |