![]() |
PMSW-Studenckie Zycie:Regulamin oraz Pytania i Odpowiedzi
Skoro chcecie poznać zasady konkursu i bryle,to zapraszam do przeczytania Regulaminu,w tym temacie możecie zadawać pytania odnośnie niego i konkursu,a chętni mogą już zabrać się za meblowanie
1. W konkursie może wziąć udział każdy zarejestrowany użytkownik Forum thesims.pl., który zgłosił swój udział w tym temacie .Uczestnicy,ktorzy nie oddadzą swoich prac otrzymają 2 tygodniowe Ostrzeżenie i zakaz brania udziału w 3 kolejnych edycjach konkursu. 2. Ta edycja konkursu dotyczy gry The Sims 2 oraz The Sims 3. Uczestnik musi wybrać w której edycji chce brać udział - TS2 lub TS3. 3. Konkurs polega na pobraniu gotowej bryły i umeblowaniu jej dla studenta/ki dziennikarstwa,bez urządzania ogrodu,oraz przedstawieniu jej na forum. 4. Zabroniona jest modyfikacja bryły, dodawanie na zewnątrz ścian, ale można zmieniać pokrycie ścian, położenie drzwi i okien, kolor i rodzaj dachu. W środku możecie ustawiać ściany i pomieszczenia jak Wam się podoba. 5. Swoje prace prezentujecie w odpowiednich do tego tematach, macie jedynie 30 min. na edycje postu, aby wprowadzić drobne poprawki. 6. Prezentacja musi zawierać do 15 zdjęć,dozwolona wielkość zdjęć to 800x600 pixeli - razem z ramka, nie wolno łączyć kilku zdjęć w jedno. 7. Termin oddawania prac upływa 06.10.2013 o godzinie 22,a od 07.10.2013 zostanie otwarta sonda, która potrwa do 13.10.2013.Zwycięzca otrzyma rangę...no jeszcze nie wiem jaka :P Jak wspominalam,nie mam zainstalowanej dwojki,ale dowiedzialam sie,ze kratki liczy sie tak samo,wiec mozna samemu zbudowac bryle albo ktos chetny sam ja udostepni,a tutaj zdjecia i link do ts3 |
Odp: PMSW-Studenckie Zycie:Regulamin oraz Pytania i Odpowiedzi
Czyli budujemy cały dom z parterem i piętrem? I jeszcze jedno, na które nie dostałam odpowiedzi - czy można dodać opis domu?
|
w dwójce tak,do trojki wystarczy pobrać plik,a jeżeli chodzi o opis,to ja nie mam nic przeciwko
|
Strasznie duży ten dom :( (myślałam, że będzie 1 pokój do urządzenia lub mała kawalerka... :rolleyes: ale w sumie jest ok :D)
Będziemy pokazywać dom z zewnątrz czy samo wnętrze? |
pokazujecie tylko wnetrze, bryła wcale nie jest taka duża,wstaw 2-3 osobowa sofę to się przekonasz,ale przecież np. na pietrze możesz zrobić tylko galerie-pracownie i nic więcej, resztę obudujesz balustrada i już jest mniej do meblowania,a to jest tak,jakby kawalerka
|
Właśnie, albo jakoś źle przeczytałem albo była mowa o pokoju dla studentki. ;-;
Czy ma być tak jak w świątecznej edycji, że bryła bryłą a nasz pokój pokojem. umieszczamy go gdzieś w bryle etc. Dom nie jest w cale taki wielki, były większe. |
Czy bryła musi stać w otwartym terenie? Chodzi mi o to, że za oknem chciałbym mieć bloki/whatever, tak żeby to wyglądało na mieszkanie.
I traktujemy to w końcu tylko jako pokój (sypialnię) czy musimy wydzielić też łazienkę i kuchnię, żeby powstało pełne mieszkanie? I czy jest dozwolone, zbudowanie tej dwupiętrowej bryły na jeszcze jednym piętrze, ale bez urządzania go (tak żeby ta urządzana przestrzeń sprawiała wrażenie, że zaczyna się od wyższego poziomu niż parter. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Już nie rozumiem. To ma być cały dom (z kuchnią, łazienką, salonem) czy jeden duży, dwupiętrowy pokój?
|
widzę,ze się nie rozumiemy:D
to ma być POKÓJ NA DWÓCH PIETRACH,a nie mieszkanie,ale jakieś miejsce do siedzenia i spania by się przydało i jak już wspomniałam, jeżeli chcesz dodać małą łazienka i/lub kuchnie,to możesz to zrobić,ale nie jest to wymagane |
Rozumiem, że dozwolone jest używanie dodatków z internetu, tak? ;)
|
Uwaga, uwaga! :)
Spakowałem bryłę to The Sims 2, którą można znaleźć w linku podanym niżej. Parcela jest w formacie .sims2pack i waży niecałe 10 MB :) POBIERZ enjoy :P |
Cytat:
|
Ostatnie pytanie: czy dozwolona jest budowa pokoju, do którego nie ma wejścia? Chodzi mi o piętro, sytuacja wygląda np. tak:
http://i.imgur.com/qD2KHS2.png Mogę nie używać zakreskowanej części? Ścian bryły nie skasuję, to będzie tylko pusty pokój bez drzwi. |
w środku urządzasz według własnego uznania i to tylko od Ciebie zależy czy wstawiwsz drzwi czy nie
|
Kenny, a propos Twojego uploadu - po pierwsze, nie załączaj tych wszystkich niepotrzebnych obiektów i recolorów (10MB?! moja spakowana parcela waży NIECAŁY 1MB!). Po drugie, Twoja wersja jest tylko dla Osiedlowego Życia - tym,którzy maja samą podstawę, nie startnie.
Moja wersja parceli do TS2 - spakowana w podstawie, clean, rozmiar pliku - niecały 1 MB. Download |
Nie uważacie że anonimowy konkurs miałby więcej sensu? Nie byłoby głosowania typu "lubie go/ ją więc oddam głos na na niego/ nią" tylko normalne głosowanie jak przy MTU.
|
konkurs nie będzie anonimowy z tego względu,ze przy poprzedniej edycji userzy i tak miedzy sobą pisali, która jest kogo praca,wiec uznałam,ze nie ma sensu robić anonimowych konkursów i dyskusje na ten temat można zakończyć :D
a poza tym przy glosowaniu nie można pisać na czyja prace się glosowało |
Cytat:
Ja też wolałbym anonimowy konkurs, ale to Ty prowadzisz konkurs, więc nie będę marudził ;> |
Rozumiem, że zrobienie niewielkiej antresolki i wstawienie okien nie gryzie się z regulaminem. Czy nie ?
|
o ile nie jest to na zewnątrz budynku
|
coz ja zbudowałam bryle w thesims2 od reki, jeśli ofc jest tak ze liczba kratek odpowiada liczbie kratek, obawiałam się ze się bryly nie doczekam, wiec mam nadzieje ze zrobione prawidłowo, bo 80% mieszkania mam już gotowe xd :P
Zgadzam się z Qwerty, mimo ze często użytkownicy zdradzają swoje prace, to jednak anonimowość w pewnych momentach została zachowana |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam wątpliwości, czy takie podejście do sprawy jest w 100% sprawiedliwe. Cytat:
Czy drzewa lub/i krzewy są liczone jako ogród? Można dodać podjazd? Wszystko w celach dekoracyjnych, żeby za oknami nie było tak "łyso" :P |
Cytat:
W kazdym razie mam nadzieje, ze nawet jednej kratki nie pominelam ;] |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Czy wymagane są rzuty pięter?
|
fajnie by było,gdyby były załączone :D
|
Cytat:
|
Podejrzewam, że nikt nie chce zdradzać innym uczestnikom swoich pomysłów zbyt wcześnie ;) (jak ja na przykład :P)
Zreztą i tak w większości konkursów prace są wrzucane do tematów dzień albo dwa przed zamknięciem zgłoszeń :3 |
spokooojna glowa, zdążymy jakoś xd
|
Re: PMSW-Studenckie Zycie:Regulamin oraz Pytania i Odpowiedzi
Moje jest gotowe juz od jakiegoś czasu, ale mi wyszło tak genialnie, że zaczekam :D
|
"Ciekawość mnie zżera co pokażą inni więc zaczekam aż inni wstawią" pomyśleli wszyscy biorący udział (w tym ja) xd
|
ja tylko sie upewniam : zdjecia nie moge byc w wiekszej rozdzielczosci, ale w mniejszej i owszem? xd
|
nie możnaby przedłużyć terminu oddawania prac do poniedziałku wieczorem? :D
|
@Volturia: Pewnie :)
Mam nadzieję, że Ilona wyznaczyła jakiegoś zastępce, żeby zajął się konkursem...? :hmmm: |
@ Liv: nie martw się. Konkurs się odbędzie.
@ marandile: termin zostaje przedłużony do poniedziałku (7.10.2013 r.) do godz. 19:00. |
Libby, super :D
|
W imieniu Magrylla przekazuję, że nie będzie mógł oddać pracy. ;p
|
a wiec do jutra? spoko, spoznilabym sie dzis do pubu przez ladowanie fotek xd haha
|
Libby?? :D A do 22:00 byś nie przedłużyła? Wiesz, niektórzy o 18 dopiero do domu wracają (proszę, proszę :( )
|
Termin zostaje przedłużony do dziś do 22:00.
|
Jeśli tak moge hehe Liv - zachwyciła mnie Twoja praca :D
|
Ojej, miło czytać, dziękuję :D
|
Ja chcę tylko dodać od siebie, że jeśli oczywiście te osoby się zgodzą, to "w nagrodę" zwycięskie prace zostaną wyróżnione i wstawione na ok. miesiąc na fanpage'y naszego forum (oczywiście ze stosownym creditem) ;)
Dlatego też, jeśli ktoś by nie chciał widzieć swojej pracy użytej w takim czy innym stopniu na naszych fanpage'ach, czy też nie chce, żeby praca była przerabiana (np. zmieniona kolorystyka) - niech da mi znać na PW, a na pewno się do tego ustosunkuję :) |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 15:38. |