![]() |
Uroczy żywot staruszków
Lubicie emerytów? Podejrzewam, że nie bardzo. Jak organizujecie ich życie? Przechodzą na emeryturę? Pilnują wnuków? Zajmują się domem i ogrodem? Doskonalą umiejętności? A może pracują nadal? Albo zmieniają pracę na lżejszą, trzydniową? A może Wasze Simy nigdy się nie starzeją?
|
Mogę powiedzieć, że moi simowie nigdy się nie starzeją. Raz miałam taką sytuację, ale sim nie umarł śmiercią naturalną i po osiągnięciu wieku starości nie żył zbyt długo( dokładnie kilka godzin). U starszych simów szczególnie denerwuje mnie ich zgarbienie, przez co już całkiem nie chce mi się nimi grać. Zazwyczaj mam rodziny 4 pokoleniowe, ale wszyscy są wciąż piękni i młodzi:P Tak właśnie myślę, czy by nie dać im jednak szansy na spokojną starość przed kominkiem z gazetą w ręku...
Pozdrawiam. |
Cytat:
|
Cytat:
U mnie wszystkie rodzinki są zapchane, 8 osób, a jeszcze ktoś zawsze chce mieć dziecko, więc ja staruszków morduję (głodzę) Nie mam cierpliwości z nimi grać |
Zabijam...
|
U mnie jak się starzeja to spełniam ich obawy i daję cały czas eliksir życia io oni się starzeją i umierają.
|
Cytat:
|
Mi emeryci tak bardzo nie przeszkadzają. Chociaż najczęściej się od niech wyprowadzam i gram w młodej rodzince :P A jeśli nie, to właśnie pilują wnuków- razej nimi nie pracuje, bo jest to mało opłacalne. Jedyny pożytek- po śmierci zostawiają spadek :) A renta też się przydaje. Wiem, wiem. Jestem materialistą :P
|
Cytat:
|
Ja gram teraz często w rodzinę Próchno.Wybudowałam im przytulny staroświecki domek i zyja sobie tam.Kazdy przedział wiekowy u sima jest fajny i odlotowy.Emerytem ciekawie można sie bawić :P U mnie zycie emerytów to przyjemne pielęgnowanie ogródka, gotowanie obiadków,pieczenie ciast, kontakty z dziećmi i wnukami,przyjemne romansiki i zwalnianie ogrodnika i zatrudnianie go ;P
Same przyjemności :D |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 05:34. |