![]() |
Japońskie klimaciki... [BRAK ZDJĘĆ]
Niedawno oglądałam sobie japoński dom Martencji :) i także postanowiłam zbudować japoński dom. Pewnie nie jest on tak ładny jak jej ale to co przejdźmy do rzeczy :)
Pewna japońska para postanowiła przeprowadzić się do Polski lecz przyzwyczajeni do swego japońskiego domu, który mieli w ich kraju rodzinnym kazali wybudować im typowy japoński dom. Z zewnątrz jest on jak już pisałam typowo japoński natomiast w środku chcieli aby był urządzony dosyć nowocześnie zachowując w pomieszczeniach brązową barwę według której urządzone są japońskie domy. A o to i oni rodzina Iwasaki: Teraz osobno mama Makiko oraz córeczka Ania. Rodzice postanowili dać jej polskie imię bo odtąd to polska jest ich ojczyzną ;) Mam nikłą nadzieję, że spodoba wam się mój dom :) |
Domek ładny, aczkolwiek jak zauważę jakieś błędy to dopiszę. 8,5/10.
PS. 1 po raz 1 >3. |
Bardzo ładny domek. Czuć klimacik. Fajnie wygląda bryła i to, ze domek stoi nad jeziorkiem. Pokój dziecka lekko odstaje od reszty. 10/10
|
.
domek bardzo ładny, jedyne co mnie zdziwiło to to, że we wszystkich pomieszczeniach w oknach wiszą te same 'firany' ale i tak jest bosko
|
Na samym poczatku zaznaczam ze absolutnie nie jestem fanka kraju wisni, japonskich samurajow itepe. Kultura zapewne oryginalna i bogata, ale mi nie lezy i juz. Wole europejskie bulwarowe kamienniczki :) Twoje nowe dzielo na moje nieszczescie, wyszlo bardzo japonsko. :) I to duzy plus dla Ciebie, gdyz taki wlasnie byl twoj zamiar i plan. A to juz wieksza polowa (mimo to ze polowy sa rowne) sukcesu. Bryla ciekawie ulozona, nad, albo i pod jeziorkiem, symetryczna. Dach pasuje do calosci. Bardzo przytulny a jednoczesnie nierzytlaczajacy salonik. Jednakze, skoro mowimy o japonskim stylu to jakos nie pasuje mi kuchnia. Wprawdzie nie mam zielonego pojecia jak wyglada taka tradycyjna japonska, ale wydaje mi sie ze nie jest na pewno w czerni... No i pokoik dziecka koliduje mi z caloscia. Wrazenie ogolne > typowo japonskie. Czyli pewnie super :))
|
Cytat:
Domek ładny acz nie lubię domków zapchanych dodatkami z neta (przez czystą zazdrość, bo ja nie mogę sobie pościągać =.=). Ogólnie jest dobrze, ale tej dobrości nadają właśnie te dodatki. To co mi się szczególnie nie podoba to rozmieszczenie okien. No dobra już się nie czepiam dostajesz 8/10. :P |
naprawde domek pierwsze klasa :) bardzo łądnie wkomponowany w tło przyrody , bardzo łądne zdjęcia ,jestem pod wreżeniem ,doceń to bo topowiedział : Numack-znawca mody i architektury B)
|
Dziękuje wam za oceny^^! Co do firanek to jakoś tak wszędzie mi one pasowały. Pokój dziecka rzeczywiście nie pasuje do reszty ale nie chciałam dla dziecka robić ciemnego brązowego pokoju...
|
Super :) Lubię ten styl. Podoba mi się ta narożna wanna :p Jak już ktoś zauważył, to jest w nim ten "klimat"
|
Domek ładny.Gustowny w japońskim klimacie.10/10 Mam pytanie udostępnisz?
PS Skąd masz skiny? :D ;) |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 17:21. |