TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Restart kompa lub zawieszanie sie gry (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=30844)

anorak 06.05.2006 15:37

Restart kompa lub zawieszanie sie gry

Od jakiegoś czasu jak gram w simy to po kilkunasty lub kilkudziesieciu minutach restartuje mi sie komp lub gra sie zawiesza i tez konieczny jest restart kompa.A zaznaczam ze ustawienia gry mam takie aby wszystko plynnie chodzilo wiec raczej grafiki nie przeciazam.
Ma ktoś pomysł jakie moga byc powody takiego zachowania?
Z góry dzięki za odpowiedz

pocia 06.05.2006 15:47

wyłącz wszystkie chodzące rogramy w tle. (WINAMP(!), gg, program antywirusowy...) powinno byc dobrze:) jesli nie to napisz... bedziemy kombinowac dalej.

Kladź 06.05.2006 15:54

Hmmm możesz mieć za duzo dodatków, albo jakiś błąd w plikach z grą. Często tak miałam i jedynym wyjściem jest reinstal gry :con:
Pozdrawiam :)

anorak 06.05.2006 16:01

juz probowalem wylaczac wszystko w tle i nic.poza tym chodziły mi juz simy przy dzialaniu innych programow.Dodatków mam sporo ale najciekawsze jest to ze te problemy mi sie zaczely po zainstalowaniu rozrywki rodzinnej.

Kladź 06.05.2006 16:07

Widzę, że ostatnio wiele osób skarży się na rodzinna rozrywkę ;) Może sprobuj ponownie ja zainstalwac. Może jest to jakis bład pliku ;) ?

x_tina 06.05.2006 17:31

Spróbuj zainstalować patch'a. Zobaczymy czy pomoże, jak nie to musi być coś w dodatkach, przeskanuj antyvirusem i Clean Installerem.

Link do patch'a.

anorak 06.05.2006 22:13

x tina - wielkie dzieki za patcha, nie wiedzialem o nim.ale odinstalowałem już ta rozrywke rodzinna przywrociłem poprzedni zapis gry i jest to samo.przejade jeszcze clean instalerem ale obawiam sie ze to sa błędy w moim sytemie.

dziekuje wszystkim za pomoc :)

Range_Rover 07.05.2006 07:02

winna moze tez byc temperatura. Zainstaluj ten program jajak znowu ci sie zresetuje to po wlaczeniu sprawdz temperature (jak by co to jest w Komputer--->czujnik). Mialem podobny problem tylko ze dodatkowo resetowalo mi sie wkazdej grze, okazalo sie ze wina temperatury procesora(64*C teraz mam 51*C jak duzo gram :)a komp nie byl czyszczony od ponad 2 lat czyli od nowosci :P ). Pomogly 2 godzinki na wyczyszczenie wiatraczkow i calego kompa z kurzu i brudu.

Mam nadzieije ze i tobie pomoze :)

anorak 07.05.2006 07:25

może i faktycznie temperatura.sprawdze tym programem ale co do odkurzania wiatraczków to raz w miesiacu to robie wiec to by dziwne było.

dzieki :)

Vivatte 07.05.2006 10:28

Też tak miałem. Po zmianie karty graficznej, dźwiękowej, zmianie wiatraczka (tamten się zepsuł) i kilku innych poprawkach dźwięk nadal się zawieszał, ale bez wyłączenia się gry i tylko na chwilę ;)

Tak jak wyżej, to przez wiatraczek. Tylko że wtedy był brudny, a mój zepsuty ;).

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 04:38.