TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Problem z wejściem do gry. Prosze o szybką odpowiedz. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=35162)

rafion1 24.01.2007 19:14

Problem z wejściem do gry. Prosze o szybką odpowiedz.

Pomóżcie! Mam wersję podstawową i wszystkie dodatki ale gdy zainstaluje jakiś dodatek to po tym fiilmiku wyskakuje że działanie aplikacji zostalo zakłócone i zostanie ona zamknięta. PLISS co mam robic? :con:

Kasiunia14lat 25.01.2007 19:42

-> Musiałaś coś źle zainstalować

Czy tak się dzieje, już od zainstalowania pierwszego dodatku? Musiałaś widocznie źle zainstalować jakiś dodatek i teraz musisz go odinstalować i ponownie zainstalować. Musisz sobie tylko przypomnieć od kiedy tak jest, żeby wiedzieć, który dodatek zainstalować jeszcze raz... Może się myle, ale ja bym chyba tak zrobiła :(
Pozdrawiam
Kasia

Eámanë 25.01.2007 20:31

Spróbuj najpierw wyłączyć wszystkie programy działające w tle przed uruchomieniem gry.

rafion1 25.01.2007 21:02

Wylaczam wszystko na pasku i dalej sie tak robi. Najpierw instalowalem Zwierzki i to wyskoczylo. Pozniej zabawa Rodzinna i tez. Nie wiem co mam robic. Pomozecie mi??? ;(

Alatáriël 25.01.2007 21:06

Orginał?
Jeśli tak to może to być przyczyną:
Wirusa
Źle zainstalowanego dodatku
Wadliwego dodatku z neta

Proponuję, zebyś odinstalowała wszystkie części simsów (wraz z podstawową wersją).
Przeskanuj też komputer.
Pozdróffka!

rafion1 25.01.2007 21:18

Wszystko oryginalki.Tylko ja to juz chyba z 20 razy instalowalem i ciagle to samo. Sprobuje tak zrobic i jak instaluje podstawke to dziala a dodatki juz nie. :( Dzieki za rady.

Alatáriël 25.01.2007 21:31

Przeskanuj komputer. Istnieją pewne złośliwe wirusy, które uniemożliwiają grę w simsy.

stagnacja 25.01.2007 22:40

Aga ma rację to może wina wadliwego dodatku. A może komputer nie może znieść takiego ciężaru? Może masz za mało Ramu. Ja mam zapchany dysk i wirusy i po zainstalowaniu Zwierzaków i Na studiach (czyli 3 dodatku) gra się potwornie tnie. Bo mój dysk mógł tylko pomieścić 14 GB albo coś koło tego :( ale wracając do tematu możliwe, że twój komputer nie może udźwignąć ciężaru Simsów. Wejdź w Mój Komputer i prawym naciśnij na Dysk lokalny C i zrób właściwości. Zobaczysz ile dysk może mieć Ramu i ile zajętego miejsca. Później sprawdź wymagania dodatku przez który gra nie działa (przypominam, że wymagania na pudełku są MINIMALNE do zadziałania gry, np. jeśli będziesz mieć baaaaardzo dużą parcelę z dużym domem to może się zacinać)
Pozdrawiam
Nikita

rafion1 26.01.2007 06:47

Ja mam AMD Atlon 64 X2 3000+, POWERCOLOR RADEON X1800 GTO 256, 1,5 gb ramu, dysk 120gb. Raczej powinno isc jak potrze na pudelku. Dobra pojde do szkoly przeskanuje calego kompa i od nowa. Wylacze wszystkie programy w tle i moze wtedy juz bedzie dobrze. Dzieki za rady! :D

rafion1 26.01.2007 13:40

Mam jeszcze pytanie. Czy po zainstalowaniu podstawki mam zainstalowac aktualizacje?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 01:50.