TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Głupi kibel ;/ (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=44297)

marza22 27.06.2008 09:45

Głupi kibel ;/

Cześć! Mam problem bo chcę skorzystać z toalety, klikam na niego i daje skorzystaj sim podchodzi do niego i nic się nie dzieje tylko przy nim stoi a polecenie samo się usuwa ;/ Jak chce go usunąć w trybie kupowania to pisze że ten obiekt jest używany i nie da się go usunąć! Zna ktoś może jakiś kod żeby usunąć ten kibel??

Edytka 27.06.2008 09:51

Odp: Głupi kibel ;/

moveobjects on i po sprawie

arbuzuje 27.06.2008 09:55

Czy ten "kibel" jest ściągnięty z neta? Jak coś to polecam zwykły
Kod:

boolProp testingCheatsEnabled true
Przytrzymujesz Shift i wybierasz opcję Force Error, następnie w okienku które się pojawi klikasz Delete.
Można też spróbować kodem
Kod:

moveObjects on

marza22 27.06.2008 10:01

Nie, nie jest ściągnięty z neta. Dzięki za kody, zaraz spróbuje :)

Edytka 27.06.2008 12:30

Ale musisz pamietac, ze kod boolprop testingCheatsenabled true powoduje bledy w grze, polecam moveobjects on, jest bezpieczny a zeby wylonczyc to wpisz moveobjects -off

stagnacja 27.06.2008 16:52

Edytka, tak? U mnie żadnych błędów nie było. Ale ten kod ma wiele zastosowań i czasem jak się coś nagrzebie, to może przestać działać ;p

marza22 - a może twój Sim, ma opcję Pęcherz całą na zielono? Wtedy nie musi korzystać z toalety...

Edytka 27.06.2008 17:06

Nawet jak ma pecherz na zielono to jak mu karzesz to sim siada na kibelek sprobuj Fever

Samantha 27.06.2008 18:28

Widocznie "kibelek" źle stoi (wystarczy go obrócić) lub coś blokuje dostęp do niego. Spróbuj pokombinować. :)

Björk 27.06.2008 20:02

Cytat:

Napisał Edytka (Post 811107)
Ale musisz pamietac, ze kod boolprop testingCheatsenabled true powoduje bledy w grze, polecam moveobjects on, jest bezpieczny a zeby wylonczyc to wpisz moveobjects -off

Ten kod nie powoduje błędów w grze :D
On jest bardzo przydatny, bo pokazuje wręcz swoimi komunikatami obiekty, które powodują błędy w grze...

Miłam podobną sytuację, gdy simy nie chciały korzystać z kibla i się resetowały...
Zrobiło mi się tak po przeniesieniu zamieszkałej parceli do kosza domów i postawieniu jej w innym otoczeniu...
Nic nie pomogło i instalowałam grę od nowa...

marza22 27.06.2008 20:28

Dzięki wszystkim za pomoc :) Użyłam kodu moveobjects on i już wszystko działa jak należy ;) Chociaż przedtem też używałam tego kodu ale przekręciłam jedną literkę i mi nie działał, a że przedtem myślałam że go dobrze wpisuje to stwierdziłam że nie działa on na ten kibelek xD Dzięki wszystkim!!! :*

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 22:10.