![]() |
Trochę luksusu ;) [BRAK ZDJĘĆ]
PS. Prosze o konstruktywną krytykę :)
|
Odp: Trochę luksusu ;)
To twój pierszy dom? Nie podoba mi się styl. W salonie w pewnym miejscu nie ma sufitu. Słabo. Za duży garaż. nie podoba mi sie!
|
Po pierwsze - strasznie ciemno w tym domku, zdjęcia dużo ładniej by wyglądały, gdybyś dodała (i włączyła) lampy. Bez oświetlenia dom wygląda jak wylęgarnia dla wampirów zwłaszcza, że we wnętrzach jest dużo ciemnego drewna i czerwonych akcentów. Widzę, że masz dużo ładnych dodatków, ale za bardzo upychasz je po kątach, co szczególnie widać w łazience - moim zdaniem za dużo w niej miejsca.
Jeśli o bryłę chodzi - przesadziłaś z dachem. Jest on za duży i za ciężki, sprawia wrażenie jakby przygniatał oba budynki. Sama bryła spodobała mi się, ale ogródek ją otaczający jest zbyt ubogi, nawet jeśli to tylko "trochę" luksusu. |
Wiec tak:
Z zewnątrz dom wygląda na prawdziwą luksusowa willę i to mi się podoba, w środku jest juz mniej zachwycający - wiem, że miało być tak luksusowo i w ogóle, ale trochę przesadziłaś. Robi się masło maślane. Bardzo ozdobne podłogi dajesz to przyozdobionych ścian, gryzą sie różne wzory i pomieszane odcienie brązu w salonie. To wszystko razem jest za ciężkie i przypomina mi barokowe pałace, ze ścianami pokrytymi tkaniną. W sypialni za ciemny i za ostry odcień niebieskiego użyłaś. Po za tym w domu jest za ciemno i strasznie pusto (!!!). I jeszcze jedno - moim zdanie włazience powinnas dać firany do takich wielkich okien. Podoba mi sie pokój córki,wszystko ładnie dobrane (w sumie to najlepsze pomieszczenie), ale tam również jest dość ciemno. Podsumowując: Rozumniem co chciałaś uzyskać, ale niestety trochę przesadziłaś. Ocena: 5/10 |
Mam błąd. Wanna w łazience przy oknie! Chciała byś włazić/wyłazić do/z takiej wanny kiedy obok domu ktoś przechodzi?
|
Do umeblowania użyłaś przepięknych mebli , których styl przenosi w odległe czasy :) . Rażące jest to , że te piękne kolekcje są tak ustawione , iż można odnieść wrażenie , że podpierają ściany . Tapety i wykładziny zlewają się w całość do tego stopnia , że na pierwszy rzut oka ciężko cokolwiek dostrzec ( szczególnie w pokoju córki ) .
|
Luksus luksusem, a żadnego ogrodu, częsci wypoczynkowej, basenu nie przewidziałaś? I bardzo mało roślinności, bardzo...
Poza tym podobnie do poprzedników - Jak dla mnie bryła jest za wielka, przez co upychasz meble pod ścianami, gdzie popadnie. Jakby wszystko było chociaż o połowę mniejsze, od razu by się lepiej prezentowało, tak... 'bogaciej'. Druga sprawa to dobieranie tapet i podłóg. Jeśli dajesz 'pstrokate' tapety, zrezygnuj ze wzorzystych dywanów, wiem że to rezydencja luxusu, ale pokombinuj może z panelami? Widać, że masz bardzo ładne, wiekowe sety, więcej 'smaczku', wyczucia i w mniejszym formacie, a będzie naprawdę na co popatrzeć. ;-) |
Ponieważ dużo osób już napisało to, co mogłabym napisać, więc dam ocenę tylko 4/10. Na zachętę :)
Ale szczególnie nie podoba mi się wielgaśna łazienka... Miałaś fajny pomysł z jej urządzeniem, ale nie w tak olbrzymi pomieszczeniu. To trochę wygląda tak, jakbyś wepchała ją na siłę. |
Zgadzam się z moimi poprzednikami.
Moim zdaniem musisz popracować troszkę nad doborem podłóg i tapet, bo jest za bardzo 'pstrokato' :) Również uważam, że gdyby domek był mniejszy to efekt końcowy byłby o wiele lepszy, bo teraz pomieszczenia wydają się puste, są trochę za duże. No i garaż jest za duży :P no chyba, że przewidujesz zakupienie jeszcze 2 autek ;) Za to bardzo fajnie podobierałaś meble, najbardziej podoba mi się pokój córki :) Także są i plusy ;) Myślę, że kolejne domki w Twoim wykonaniu będą świetne :) Moja ocenka: 6/10 ;) Pozdrawiam |
Noo ta z tym dachem to trochę przesadziłaś. Reszta też nie jest powalająca. Ocena: 5/10
pozdrawiam: kubuss |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 10:10. |