Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 23.09.2008, 13:17   #1
Siguna
Guest

Excl Trochę luksusu ;) [BRAK ZDJĘĆ]

PS. Prosze o konstruktywną krytykę

Ostatnio edytowane przez Charionette : 30.01.2015 - 14:10

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 23.09.2008, 13:27   #2
Vanitas
Administrator Emeryt
Creator

Reputacja: 12
Domyślnie Odp: Trochę luksusu ;)

To twój pierszy dom? Nie podoba mi się styl. W salonie w pewnym miejscu nie ma sufitu. Słabo. Za duży garaż. nie podoba mi sie!
Vanitas jest offline  
stare 23.09.2008, 13:33   #3
haughton

Reputacja: 10

Po pierwsze - strasznie ciemno w tym domku, zdjęcia dużo ładniej by wyglądały, gdybyś dodała (i włączyła) lampy. Bez oświetlenia dom wygląda jak wylęgarnia dla wampirów zwłaszcza, że we wnętrzach jest dużo ciemnego drewna i czerwonych akcentów. Widzę, że masz dużo ładnych dodatków, ale za bardzo upychasz je po kątach, co szczególnie widać w łazience - moim zdaniem za dużo w niej miejsca.

Jeśli o bryłę chodzi - przesadziłaś z dachem. Jest on za duży i za ciężki, sprawia wrażenie jakby przygniatał oba budynki. Sama bryła spodobała mi się, ale ogródek ją otaczający jest zbyt ubogi, nawet jeśli to tylko "trochę" luksusu.
haughton jest offline  
stare 23.09.2008, 13:37   #4
Fiorella

Wiec tak:
Z zewnątrz dom wygląda na prawdziwą luksusowa willę i to mi się podoba, w środku jest juz mniej zachwycający - wiem, że miało być tak luksusowo i w ogóle, ale trochę przesadziłaś. Robi się masło maślane. Bardzo ozdobne podłogi dajesz to przyozdobionych ścian, gryzą sie różne wzory i pomieszane odcienie brązu w salonie. To wszystko razem jest za ciężkie i przypomina mi barokowe pałace, ze ścianami pokrytymi tkaniną. W sypialni za ciemny i za ostry odcień niebieskiego użyłaś. Po za tym w domu jest za ciemno i strasznie pusto (!!!). I jeszcze jedno - moim zdanie włazience powinnas dać firany do takich wielkich okien.

Podoba mi sie pokój córki,wszystko ładnie dobrane (w sumie to najlepsze pomieszczenie), ale tam również jest dość ciemno.

Podsumowując:
Rozumniem co chciałaś uzyskać, ale niestety trochę przesadziłaś.
Ocena: 5/10
Fiorella jest offline  
stare 23.09.2008, 14:06   #5
Vanitas
Administrator Emeryt
Creator

Reputacja: 12

Mam błąd. Wanna w łazience przy oknie! Chciała byś włazić/wyłazić do/z takiej wanny kiedy obok domu ktoś przechodzi?
Vanitas jest offline  
stare 23.09.2008, 14:20   #6
cerastes

Do umeblowania użyłaś przepięknych mebli , których styl przenosi w odległe czasy . Rażące jest to , że te piękne kolekcje są tak ustawione , iż można odnieść wrażenie , że podpierają ściany . Tapety i wykładziny zlewają się w całość do tego stopnia , że na pierwszy rzut oka ciężko cokolwiek dostrzec ( szczególnie w pokoju córki ) .
cerastes jest offline  
stare 23.09.2008, 15:33   #7
Linea
Guest

Luksus luksusem, a żadnego ogrodu, częsci wypoczynkowej, basenu nie przewidziałaś? I bardzo mało roślinności, bardzo...

Poza tym podobnie do poprzedników -
Jak dla mnie bryła jest za wielka, przez co upychasz meble pod ścianami, gdzie popadnie.
Jakby wszystko było chociaż o połowę mniejsze, od razu by się lepiej prezentowało, tak... 'bogaciej'.
Druga sprawa to dobieranie tapet i podłóg. Jeśli dajesz 'pstrokate' tapety, zrezygnuj ze wzorzystych dywanów, wiem że to rezydencja luxusu, ale pokombinuj może z panelami?

Widać, że masz bardzo ładne, wiekowe sety, więcej 'smaczku', wyczucia i w mniejszym formacie, a będzie naprawdę na co popatrzeć. ;-)

stare 23.09.2008, 20:39   #8
Björk
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne

Reputacja: 19

Ponieważ dużo osób już napisało to, co mogłabym napisać, więc dam ocenę tylko 4/10. Na zachętę
Ale szczególnie nie podoba mi się wielgaśna łazienka... Miałaś fajny pomysł z jej urządzeniem, ale nie w tak olbrzymi pomieszczeniu. To trochę wygląda tak, jakbyś wepchała ją na siłę.
stare 24.09.2008, 10:47   #9
Agula_87
Guest

Zgadzam się z moimi poprzednikami.
Moim zdaniem musisz popracować troszkę nad doborem podłóg i tapet, bo jest za bardzo 'pstrokato' Również uważam, że gdyby domek był mniejszy to efekt końcowy byłby o wiele lepszy, bo teraz pomieszczenia wydają się puste, są trochę za duże. No i garaż jest za duży no chyba, że przewidujesz zakupienie jeszcze 2 autek
Za to bardzo fajnie podobierałaś meble, najbardziej podoba mi się pokój córki Także są i plusy
Myślę, że kolejne domki w Twoim wykonaniu będą świetne

Moja ocenka: 6/10
Pozdrawiam

stare 24.09.2008, 12:12   #10
kubuss

Noo ta z tym dachem to trochę przesadziłaś. Reszta też nie jest powalająca. Ocena: 5/10

pozdrawiam:
kubuss
kubuss jest offline  

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania