TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Gra włącza się po godzinie (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=49105)

madusiaX 21.01.2009 15:24

Gra włącza się po godzinie

Mam kolejny problem. Dawno nie grałam w simsy i postanowiłam zainstalować sobie od nowa. Wszystko było wcześniej ok a teraz jak zainstalowalam wszystko to chcialam włączyć gre i tu nagle włącza się i nie pokazuje się filmik tylko caarny ekran, zostawiłam to i poszłam oglądać film aż tu nagle słysze muzyke z simsów dochodzącą z mojego pokoju włączyły się. Myślałam ze to tylko tak za pierwszym razem i włączyłam znowu i znowu sie tak zrobiło i znowu musze czekać z dwie godziny żeby sie uruchomiło! wiecie oże co to może być i jak to naprawić ?

avenly 21.01.2009 16:25

Odp: Gra włącza się po godzinie

Za mało pamięci ram, lub tej na dysku. może masz wirusy? Chyba , że ściągałaś dodatki... było już trochę takich tematów...

JBronkar 21.01.2009 16:38

Musisz pokazać jakie masz ram, pamięci i inne. Bo inne użytkownicy na pewno pomogą albo uzyskaj wyszukiwarki.

dżin. 21.01.2009 17:46

Ja tak miałem jak ściągałem kiedyś dodatki z neta, a ty jakieś masz??

madusiaX 22.01.2009 10:47

Nie mam dodatków z netu. pamięci ram mam 1 GB a zwyklej pamięci na C zostało mi 3 GB a simsy zainstalowane są na E na którym mi zostało 13 GB wolnego więc raczej nie pamię bo wcześniej miałam pamięc na wykończeniu a simsy działały poprawnie. Ale za to umieściłam wszystkie simsy w jednym folderze The sims,(żemy miec porządek potem dodawałam podfoldery np. the sims młodzieżowy styl, a nigdy wczesniej tak nie robiłam. Wirusa nie mam ale sprawdzam jeszcze raz teraz komuter.

Björk 22.01.2009 10:52

Jeżeli nie poinstalowałaś kilku dodatków w tym samym folderze, to nie powinno mieć znaczenia.
Prawidłowo to powinno wyglądać np. tak
Folder na E: Simsy, a w środku podfoldery:
Podstawa, Na Studiach, Nocne Życie, Młodzieżowy Styl itd.
Jeżeli nie daj boże zainstalowałaś jakieś dodatki w tym samym, albo Simsy w katalogu Simsy i w środku poinstalowałaś w podfolderach dodatki - to gorzej. Czeka reinstalka :)

Samantha 22.01.2009 11:38

Cytat:

Napisał madusiaX (Post 938918)
Nie mam dodatków z netu. pamięci ram mam 1 GB a zwyklej pamięci na C zostało mi 3 GB a simsy zainstalowane są na E na którym mi zostało 13 GB wolnego więc raczej nie pamię bo wcześniej miałam pamięc na wykończeniu a simsy działały poprawnie. Ale za to umieściłam wszystkie simsy w jednym folderze The sims,(żemy miec porządek potem dodawałam podfoldery np. the sims młodzieżowy styl, a nigdy wczesniej tak nie robiłam. Wirusa nie mam ale sprawdzam jeszcze raz teraz komuter.

Gra wymaga minimum 5 GB wolnego miejsca na dysku C (jest to dysk systemowy czyli najważniejszy), a u ciebie jest zaledwie 3 GB. Może to jest przyczyną. I sprawdź czy masz rozdzielczość w grze zgodną z monitorem ( to też może powodować wyłączanie się gry)
U mnie foldery i podfoldery tworzą się same podczas instalacji. Mam tak: D:/ProgramFiles/EA GAMES/ ... i potem foldery gier czyli np. The Sims 2, Własny Biznes, itd.

Rainbow 22.01.2009 11:46

Cytat:

Napisał Samantha (Post 938936)
Gra wymaga minimum 5 GB wolnego miejsca na dysku C (jest to dysk systemowy czyli najważniejszy), a u ciebie jest zaledwie 3 GB.

Ja na starym kompie miałam grubo poniżej 100 MB na dysku systemowym C i Simsy chodziły,jak na parametry kompa,ok...

Samantha 22.01.2009 13:33

Cytat:

Napisał Rainbow (Post 938937)
Ja na starym kompie miałam grubo poniżej 100 MB na dysku systemowym C i Simsy chodziły,jak na parametry kompa,ok...

Możliwe. Wszystko zależy od parametrów komputera: karty graf., procesora i ramu. Do tego zależy jeszcze ile ma wgranych dodatków (Własny Biznes, Nocne Życie itd.) oraz jak zapełniony ma folder Downloads. :)

madusiaX 22.01.2009 18:08

Jezu ale samantha nie rozumiesz ze ja juz to zainstalowalam. Czyli przed miałam 8 GB i pozainstalowaniu zostalo 3 tak ? Karta graficzna zostala wymieniona 2 tyg temu. Jaka ma by rozdzielczośś ?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 08:43.