![]() |
Jak "oczyścić" plik z domkiem?
Hej,
Nie wiem, czy zakładam temat w dobrym miejscu, ale nie mam pojęcia, gdzie o tym napisać:D Otóż zbudowałam solidny dom, spakowałam w grze parcelę i chciałabym ją umieścić w internecie. Już nie chodzi o to, że plik zajmuje 68 MB (!!!). Owszem, użyłam sporo rzeczy ściągniętych z internetu. Problem polega na tym, że gra wyeksportowała rzeczy, których aktualnie nie ma w moim domku! Wiem, że gra nie eksportuje recolorów mebli Maxisa, to i tak muszę dodać osobno, ale za to eksportuje wszystkie recolory obiektów ściągniętych, a co gorsza - również takie, które sobie na tej parceli przymieżałam, czy pasują, a następnie zmieniłam zdanie i je z domku usunęłam. Niektóre z nich są też płatne i, koniec końców, muszę część tych rzeczy usunąć z pliku. Ale nie wiem jak :( Pomóżcie proszę, jeśli ktoś wie. Oglądałam ten plik w Sims2Pack Clean Installerze i tam jest na prawdę mnóstwo niepotrzebnych rzeczy zawartych. Wiem, że da się je jakoś usuwać, tylko właśnie, jak to się robi??? |
Odp: Jak "oczyścić" plik z domkiem?
W Clean Installerze zaznaczasz te elementy, które nie są ci potrzebne i lewym przyciskiem myszy klikasz 'Remove package' [czy jakoś tak], potwierdzasz i git.
|
Oo, dzięki :) już sprawdzam :)
|
Cytat:
Nmzc :) |
Cytat:
http://img23.imageshack.us/img23/1598/cleanp.jpg |
Cytat:
Spróbuj zaznaczyć pliki, które chcesz usunąć i nacisnąć przycisk Delete. |
Cytat:
Czy ktoś tu w ogóle od czasu do czasu wykonuje taką czynność z powodzeniem? Czy tylko ja mam wadliwego Cleana? ;p Cytat:
|
U mnie wszystko działa.
Aha i sorry, że napisałam, że trzeba lewym - przejęzyczenie. |
Ok już wszystko wiem. Ale napiszę na wszelki wypadek jakby ktoś miał kiedyś taki sam problem: jeżeli w folderze downloads znajdują się jakiekolwiek pliki z nietypowymi znakami w nazwie, będą błędy przy zapisywaniu Clean Installerem. Trzeba pozmieniać sobie w downloadsach wszystkie błędne nazwy plików, czyli usunąć z nazw takie znaki, jak: "&", "%", "@", oraz wszystkie nieangielskie literki, czyli np. polskie ą, ę, ś, ć, ń itd, oraz wszystkie niemieckie umlauty i tym podobne. Jak się pozmienia te nazwy na nieszkodliwe, wszystko działa.
http://nene.modthesims2.com/showthre...8&page=1&pp=25 |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 01:35. |