![]() |
Znikanie Krzewów Śmierci
Posiadając wysoko rozwinięte ogrodnictwo moja simka może przywrócić do życia obumarły Krzew Śmierci. Niestety od pewnego czasu przywracany krzew ZNIKA! :O
Sadzenie stało się bezcelowe. Z jednego posadzonego kwiatu można uzyskać tylko jeden 'owoc'. Spotkaliście się z takim problemem? Dlaczego tak się dzieje, i jak można zapobiec znikaniu roślin? . |
Odp: Znikanie Krzewów Śmierci
z krzewu śmierci można zebrać tylko jeden owoc. Potem roślina więdnie.
|
Masz racje. Jednak uzdolniony ogrodnik posiada specjalną umiejętność przywracania rośliny do życia. Działa tylko na Krzewie Śmierci, i tylko jeden raz. W rezultacie jeden Krzew Śmierci daje nie jeden, a dwa 'owoce' umożliwiając tym samym zarówno hodowanie, jak i korzystanie ze 'zbiorów'.
Tym sposobem moja simka posiada już 6 Kwiatów Śmierci w wyposażeniu sima (wyhodowane z jednego znalezionego na cmentarzu). Długowieczność simki została zagrożona, gdy sadzonki zaczęły znikać po ożywieniu :/ |
Witam po raz pierwszy na forum :) Mam pytanie odnośnie Krzewu Śmierci. Wiem, gdzie taki rośnie na cmentarzu, ale nigdy jeszcze nie trafiłam, żeby miał owoce. Jak można je zdobyć?
|
No cóż to zależy od szczescia niestety. Ożywianie rosliny nie zawsze się powodzi. Sadz tez nieznane nasiona specjalne.
|
Cytat:
|
Cytat:
Musisz poczekac za zakwitnie a potem masz owoc ;) |
Tak Mya najpierw kwiat dojrzewa i następnego dnia lub za dwa dni już można go zebrać. W nasionach specjalnych oprócz krzewu płonących owoców, kwiatu śmierci, życiodajnej rośliny można znaleźć jeszcze drzewo pieniężne.
|
Yhym, lecz Mya nie zasiała kwiatu śmierci, a znalazła krzak na cmentarzu.
Jeśli do tamtego momentu (wow - to już dwa miesiące!) nie zrywała kwiatu, to musi tam być. Z tego krzaku podczas całej gry można zerwać owoc tylko jeden raz. |
Ha! Niekoniecznie raz wysłałem tam simkę (na cmentarz) po kwiat śmierci i co? nie było go tam, ktoś go zerwał wcześniej i nie był to mój sim, bo nie zrywałem tego kwiatu innymi simami wcześniej. to jakiś podstepny NPC go zerwał.:P
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 21:02. |