![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Posiadając wysoko rozwinięte ogrodnictwo moja simka może przywrócić do życia obumarły Krzew Śmierci. Niestety od pewnego czasu przywracany krzew ZNIKA!
![]() Sadzenie stało się bezcelowe. Z jednego posadzonego kwiatu można uzyskać tylko jeden 'owoc'. Spotkaliście się z takim problemem? Dlaczego tak się dzieje, i jak można zapobiec znikaniu roślin? . |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
z krzewu śmierci można zebrać tylko jeden owoc. Potem roślina więdnie.
|
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
Masz racje. Jednak uzdolniony ogrodnik posiada specjalną umiejętność przywracania rośliny do życia. Działa tylko na Krzewie Śmierci, i tylko jeden raz. W rezultacie jeden Krzew Śmierci daje nie jeden, a dwa 'owoce' umożliwiając tym samym zarówno hodowanie, jak i korzystanie ze 'zbiorów'.
Tym sposobem moja simka posiada już 6 Kwiatów Śmierci w wyposażeniu sima (wyhodowane z jednego znalezionego na cmentarzu). Długowieczność simki została zagrożona, gdy sadzonki zaczęły znikać po ożywieniu :/ Ostatnio edytowane przez 'Mu : 29.08.2009 - 21:51 |
![]() |
#4 |
Reputacja: 10
|
![]()
Witam po raz pierwszy na forum
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
No cóż to zależy od szczescia niestety. Ożywianie rosliny nie zawsze się powodzi. Sadz tez nieznane nasiona specjalne.
|
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]() |
![]() |
#7 | |
|
![]() Cytat:
![]() Musisz poczekac za zakwitnie a potem masz owoc ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Reputacja: 17
|
![]()
Tak Mya najpierw kwiat dojrzewa i następnego dnia lub za dwa dni już można go zebrać. W nasionach specjalnych oprócz krzewu płonących owoców, kwiatu śmierci, życiodajnej rośliny można znaleźć jeszcze drzewo pieniężne.
#9 |
Guest
|
![]()
Yhym, lecz Mya nie zasiała kwiatu śmierci, a znalazła krzak na cmentarzu.
Jeśli do tamtego momentu (wow - to już dwa miesiące!) nie zrywała kwiatu, to musi tam być. Z tego krzaku podczas całej gry można zerwać owoc tylko jeden raz. |
![]() |
#10 |
Reputacja: 17
|
![]()
Ha! Niekoniecznie raz wysłałem tam simkę (na cmentarz) po kwiat śmierci i co? nie było go tam, ktoś go zerwał wcześniej i nie był to mój sim, bo nie zrywałem tego kwiatu innymi simami wcześniej. to jakiś podstepny NPC go zerwał.
![]()
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|