TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Simy [TS2] (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=248)
-   -   Fabryka Scheiße (TS2) (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=62509)

Scheiße 07.01.2012 17:03

Fabryka Scheiße (TS2)

Mam już swoją fabrykę w TS3, a teraz mam już i w TS2 :D
Jak się pewnie domyślacie(lub nie) będę tu zamieszczać swoich Simówi i Simki ^_^
Jako pierwszą, zaprezentuję Simkę stworzoną jakieś 30 minut temu B)

I jak? :rolleyes:

Norellia 07.01.2012 17:08

Odp: Fabryka Scheiße (TS2)

Zbytnio na stylu w ts2 nie znam się, ale mogę powiedzieć, że jest nawet ładna :D
Tylko oczy coś mnie męczą i nie dają mi spokoju.
Hmm... 8/10 tak na początek :)

neville 07.01.2012 17:10

jest słodka :)
twarz ma bardzo przyjemną, lecz ma trochę za szpiczasty nochal ;D

włosy są ok, ale ich kolor jest zbyt połyskliwy, postaw na coś w stylu Maxis Match
ubranie tak samo, jest brzydkie i plastikowe, postaw również na Maxis Match

mocne 7/10

w dwójce o wiele lepiej tworzysz ;D

Avis 07.01.2012 17:29

Podoba mi się. Simka jest ładna i taka... ciepła. Ma się wrażenie,( a przynajmniej ja mam) że simka jest przyjazna i miła. Włosy akurat mi się podobają. Tylko ubranie wygląda jakoś plastikowo, nierealistycznie. Ogólnie to dałabym 9/10 :)

Liv 07.01.2012 17:32

Cytat:

włosy są ok, ale ich kolor jest zbyt połyskliwy, postaw na coś w stylu Maxis Match
COME TO THE DARK SIDE - we play Maxis match xD
Jeśli JA miałabym Ci coś polecić, to włosy z teksturami od pooklet.
Prawdziwy MM ma Simgaroop, ale jeśli chcesz grać w stylu bardziej realistycznym, to odpada.

Zazazaza, to co masz "ode mnie" jest zaiste, ale reszta tak średnio :P
Nie lubię tekstur z coolsims, wiec minus za włosy.
Oczy są dziwne... Jak dla mnie za duże :P Brwi tez mi zgrzytają, bo wyglądają na oryginalne od Maxisa. Ciuch? Jakkolwiek z Liany, a tą stronkę wśród tych nie-MM sobie cenię, tak nie podoba mi się. Nos za krótki.
I wysiliłbyś się na prezentację, bo to, co nam pokazałeś, to luźne fotki z gry.
Nie cierpię, gdy coś jest niedopracowane.
5/10

Polecam stronki alternatywne z GOS na czele.

Mroczny Pan Skromności 07.01.2012 18:06

Cytat:

Napisał Ruiku
w dwójce o wiele lepiej tworzysz ;D

A moim zdaniem to po prostu dwójka jest lepsza do tworzenia :D

Cóż, średnio Ci wyszła. Mogłeś ją lepiej dopracować. Najbardziej podoba mi się, oczywiście, imię :D
Ma jakiś niefajny nosek.
Moja ocena: 8/10.

Kethael 07.01.2012 18:18

Głowa jest zdecydowanie za długo ;d
No, ale tak poza tym to muszę przyznać, ze w dwójce robisz ładne simki, bo ta mi się podoba.
Kocham jej usta <3 Zauważyłam, ze usta w dwójce zawsze mi się podobają O.o
Włosy są w porządku. Nie ma rewelacji, ale nie można powiedzieć, ze są brzydkie. Tak więc przejdą. :) Nie wydaje mi się, aby oczy były za duże, przynajmniej według mnie są idealnej wielkości. Jedyne, co mi się nie podoba, to nos. Heh, jakoś żaden nos w dwójce mnie nie zachwycił :D
9/10

Scheiße 07.01.2012 18:53

Dzięki wszystkim ;)
Wyróżnię tylko Liv - chodzi o prezentację - Mefisto też dzisiaj dodała nowych Simów, nie użyła póz do prezentacji a jednak jej nie skrytykowałaś. Wiem, że moje zdjęcia do jej się nie umywają, ale gdzie tu sprawiedliwość?

Liv 07.01.2012 19:32

Przeczytaj proszę jeszcze raz, ale ZE ZROZUMIENIEM mój komentarz przy ostatnich simach Tenzi.
Nie trzeba paczek z pozami, żeby robić superhipermegapiękneiwogólecudowne prezentacje. Wystarczy mieć możliwości (a Ty je masz, bo z grafiką u Ciebie jest OK), pomysł i przykładać się do roboty. A z tym jest najciężej ;]

Master of Disaster 07.01.2012 20:55

@up - paczek nie trzeba, ale pomagają; w sumie wystarczy tylko jedna podstawowa - ta od decorgal (MTS). Pozwala na kontrolowanie mimiki Sima, naprawdę przydatna sprawa. Poza tym, skoro już podaję przydatne linki, tutaj znajdziesz fajna reteksturę fryzury, którą dałeś tej Simce, właśnie z teksturami od Pooklet. Ja też średnio przepadam za oryginalnymi teksturami z coolsims.
A co do Simki - nie jest zła, jak na początek, choć mnie, podobnie jak moim poprzednikom, zgrzytają maxisowe brwi i mesh ubrania. Podobnie jak Liv - polecam GoS i blogi/strony twórców skupionych wokół niego. Czepię się też prezentacji, a konkretnie tła - jest bardzo ubogie. Radziłabym zrobić plan zdjęciowy (po zrobieniu zdjęć można go zdemontować).

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 09:10.