Cytat:
Napisał helena
A jeśli chodzi o zaginięcie rodziny, to mi się to jeszcze nie zdarzyło... W jakich okolicznościach się to stało?
|
Zrobiłam rodzinę, wprowadziłam ją i trochę pograłam. Później grałam w kilku innych rodzinach, a kiedy chciałam wrócić do tej pierwszej, już jej nie było. Dom stoi tam gdzie stał, w domu wszystko na swoim miejscu, w ogrodzie dojrzewające warzywa i owoce, a po członkach rodziny ani śladu. Kilka simowych dni przed tym widziałam simkę w mieście, ale miała na sobie zupełnie inne ubranie. Rodzina składała się z dwóch dorosłych simów i trójki małych dzieci, simka była w ciąży. Szukałam ich w całej okolicy, zajrzałam do wszystkich domów, odwiedziłam cmentarz, ale nigdzie ich nie ma.
Cytat:
Napisał Fizzly
Mnie również rodzina żadna nie zniknęła, ale rodzina ze skrzyni "podkleiła się" samoistne pod inny dom, nie ich. ;D
|
U mnie ciągle kilka rodzin zamieszkuje jeden dom. Szukając zaginionej rodziny, byłam w domu, gdzie mieszkało pięcioro simów, były to trzy różne rodziny, podczas gdy w okienku opisana była tylko jedna. Najśmieszniejsze jest to, że dom jest mały i jest w nim tylko jedna sypialnia i jedno łóżko. No i nie wiem jak sobie radzą, może śpią na zmianę
Cytat:
Napisał Fizzly
Inne pytanie: jeśli gram jedną rodziną, a potem w trybie edycji miasta przełączę aktywną rodzinę (tą którą gram) na inną, wyskakuje mi okienko czy aby na pewno (utracę pragnienia i obietnice) - o co chodzi w obietnicach? Ktoś tego próbował? 
|
Ja robię to non stop ponieważ gram różnymi rodzinami

To nic takiego. Chodzi o marzenia sima, które zaznaczasz, żeby nie znikały, jeśli chcesz aby się spełniły. I to się właśnie nazywa obietnica. Kiedy zmieniasz aktywną rodzinę one po prostu się kasują.
helena u moich Ćwirów urodziła się dziewczynka. Może z tym dzieckiem stanie się coś i nie dane mu będzie dorosnąć, skoro w TS2 Morti nie ma rodzeństwa?
A co z córką pani Zade(c)k(iej)? Czy ktoś wiedział, że ona ma córkę?