Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 25.05.2009, 20:13   #81
ultraviolence

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi

Cytat:
Napisał Irbis Zobacz post
A teraz coś z zupełnie innej beczki ... czy ktoś widział w grze simy prezentowane na stronie głównej? Zack, Marcela, Travis Chase, Brianna, Liam O'Dourke oraz oficer Roscoe zostali zaprezentowani tak, jakbyśmy mięli nimi grać. Tymczasem szukałam i nie widziałam w Sunset Valley żadnego z tych simów.

No i ponawiam pytanie ... czy komuś jeszcze zaginęła rodzina?
Te postacie będą dostępne dopiero po premierze gry, nie wcześniej. A jeśli chodzi o zaginięcie rodziny, to mi się to jeszcze nie zdarzyło... W jakich okolicznościach się to stało?

Odnośnie tych cech, Irbis miała rację. Po kupieniu odpowiedniej nagrody za punkty życiowej aspiracji, możemy ustalić NOWE pięć cech charakteru sima, albo po prostu wymienić tylko część z nich. Osobiście korzystałam z tej nagrody i zmieniłam swojej simce tylko dwie.

Aguncja: Nie, tej simki nie ma w gotowych simach.
ultraviolence jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 25.05.2009, 20:23   #82
Fizzly
Guest

Cytat:
Napisał helena Zobacz post
Te postacie będą dostępne dopiero po premierze gry, nie wcześniej. A jeśli chodzi o zaginięcie rodziny, to mi się to jeszcze nie zdarzyło... W jakich okolicznościach się to stało?

Odnośnie tych cech, Irbis miała rację. Po kupieniu odpowiedniej nagrody za punkty życiowej aspiracji, możemy ustalić NOWE pięć cech charakteru sima, albo po prostu wymienić tylko część z nich. Osobiście korzystałam z tej nagrody i zmieniłam swojej simce tylko dwie.

Aguncja: Nie, tej simki nie ma w gotowych simach.
Jakiej konkretnie nagrody? Przeglądałem wszystkie i żadna mi nie spasowała. Znalazłem tylko "Zmień życiowe pragnienia".
Mnie również rodzina żadna nie zniknęła, ale rodzina ze skrzyni "podkleiła się" samoistne pod inny dom, nie ich. ;D

Inne pytanie: jeśli gram jedną rodziną, a potem w trybie edycji miasta przełączę aktywną rodzinę (tą którą gram) na inną, wyskakuje mi okienko czy aby na pewno (utracę pragnienia i obietnice) - o co chodzi w obietnicach? Ktoś tego próbował?

Ostatnio edytowane przez Fizzly : 25.05.2009 - 20:49
  Odpowiedź z Cytatem
stare 25.05.2009, 20:52   #83
rasmusek99

Czy można, tak jak w Osiedlowym życiu mieszkać w bloku lub kamienicy czy są tylko prywatne domy?
rasmusek99 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 25.05.2009, 21:25   #84
prymus0786
Guest

Idea Odp: Pytania i odpowiedzi

małe pytanie czy jest różnica TH3 na viscia 32 bitowej niż na 62 bitowej??
  Odpowiedź z Cytatem
stare 25.05.2009, 21:44   #85
Nadine

@rasmusek99, tylko prywatne ;d

[img]http://i41.************/34tajvd.gif[/img]
Nadine jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 25.05.2009, 22:27   #86
santogold
Guest

czemu simsy3 kojarza mi sie z gta vice city i san andreas?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 26.05.2009, 00:09   #87
Fizzly
Guest

Cytat:
Napisał santogold Zobacz post
czemu simsy3 kojarza mi sie z gta vice city i san andreas?
...bo połać terenu jest rozmyta i niskiej jakości, a simy są brzydsze niż w TS2? xD
/sorry za offtop
  Odpowiedź z Cytatem
stare 26.05.2009, 00:32   #88
'Mu
Guest

Cytat:
Napisał Björk Zobacz post
(..)
Ad. 2. Wg mnie trzeba mieć bardzo mocno rozwinięta charyzmę, by pojawiła się opcja zaręczyn. Ale jak już się pojawi (w menu interakcji romantycznie) to ślub mnoże się odbyć zaraz. No i przydatne jest bara bara przed zaręczynami
Cytat:
Opcja oświadczyn nie zależy od ilości punktów charyzmy, bo w momencie, kiedy mój sim się oświadczał miał zerowy poziom tej umiejętności... za to w cechach charakteru zaznaczyłam mu "rodzinny" i "romantyczny". Myślę, że wpływ na to mają cechy charakteru. Z pewnością, gdyby miał "unika zobowiązań", pewnie nie byłoby mu tak śpieszno do zaręczyn, a więc i ta opcja pojawiłaby się później albo... i wcale.

Niet. Trzeba wprowadzić swojego sima w odpowiedni nastrój. Przy kontakcie z innym simem po lewej u góry pojawia się panelik. Przy bardziej intensywnych uczuciach simowi udostępniają sie dodatkowe opcje.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 26.05.2009, 06:53   #89
ultraviolence

A ja się zapytam o coś tak z innej beczki... Mortimer nie miał rodzeństwa, prawda? Cóż... Odkąd mam TS3, w ogóle nie wchodziłam do ich domu i niestety gra zrobiła mi WIEEEELKIEGO PSIKUSA - Gwidon i Kornelia samoistnie dorobili się kolejnego dziecka, którego nazwali... Edgardo! No i koniec z moimi planami grania zgodnie ze scenariuszem
ultraviolence jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 26.05.2009, 09:59   #90
Irbis

Reputacja: 14

Cytat:
A jeśli chodzi o zaginięcie rodziny, to mi się to jeszcze nie zdarzyło... W jakich okolicznościach się to stało?
Zrobiłam rodzinę, wprowadziłam ją i trochę pograłam. Później grałam w kilku innych rodzinach, a kiedy chciałam wrócić do tej pierwszej, już jej nie było. Dom stoi tam gdzie stał, w domu wszystko na swoim miejscu, w ogrodzie dojrzewające warzywa i owoce, a po członkach rodziny ani śladu. Kilka simowych dni przed tym widziałam simkę w mieście, ale miała na sobie zupełnie inne ubranie. Rodzina składała się z dwóch dorosłych simów i trójki małych dzieci, simka była w ciąży. Szukałam ich w całej okolicy, zajrzałam do wszystkich domów, odwiedziłam cmentarz, ale nigdzie ich nie ma.

Cytat:
Napisał Fizzly Zobacz post
Mnie również rodzina żadna nie zniknęła, ale rodzina ze skrzyni "podkleiła się" samoistne pod inny dom, nie ich. ;D
U mnie ciągle kilka rodzin zamieszkuje jeden dom. Szukając zaginionej rodziny, byłam w domu, gdzie mieszkało pięcioro simów, były to trzy różne rodziny, podczas gdy w okienku opisana była tylko jedna. Najśmieszniejsze jest to, że dom jest mały i jest w nim tylko jedna sypialnia i jedno łóżko. No i nie wiem jak sobie radzą, może śpią na zmianę

Cytat:
Napisał Fizzly Zobacz post
Inne pytanie: jeśli gram jedną rodziną, a potem w trybie edycji miasta przełączę aktywną rodzinę (tą którą gram) na inną, wyskakuje mi okienko czy aby na pewno (utracę pragnienia i obietnice) - o co chodzi w obietnicach? Ktoś tego próbował?
Ja robię to non stop ponieważ gram różnymi rodzinami To nic takiego. Chodzi o marzenia sima, które zaznaczasz, żeby nie znikały, jeśli chcesz aby się spełniły. I to się właśnie nazywa obietnica. Kiedy zmieniasz aktywną rodzinę one po prostu się kasują.

helena u moich Ćwirów urodziła się dziewczynka. Może z tym dzieckiem stanie się coś i nie dane mu będzie dorosnąć, skoro w TS2 Morti nie ma rodzeństwa?
A co z córką pani Zade(c)k(iej)? Czy ktoś wiedział, że ona ma córkę?

Ostatnio edytowane przez Irbis : 26.05.2009 - 10:03
Irbis jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości)

Zasady Postowania