Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 25.05.2009, 10:58   #51
Upadła Dusza
Guest

Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi

1.
Cytat:
Napisał Agnes2704 Zobacz post
http://i44.************/25zhs9w.jpg
Sprawdź wodę ? Do czego służy ta opcja?

2.
Cytat:
Napisał Agnes2704 Zobacz post
http://i39.************/23m68tv.jpg
Czy trzeba kupić książkę i ją przeczytać żeby móc zrobić daną potrawę?

3. Czy tak jak w 2 wsiada się do samochodu i od razu jedzie czy trzeba najpierw się nauczyć prowadzić ?

4.
Cytat:
Napisał Irbis Zobacz post
Jest kilka "stopni" określających długość simowego życia. Krótkie: 25 dni, średnie: 50 dni, normalne: 90 dni, długie: 190 dni, epickie: 960 dni.
Czy długość życia można ustawić dla każdego sima indywidualnie, czy tylko dla wszystkich?

5. Grał ktoś kleptomanem? Jeśli tak, to czy rzeczywiście można wynosić coś z domów innych simów ?
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 25.05.2009, 11:02   #52
Chryzantem Złocisty
Guest

1,Sprawdzanie wody - pojawia się okienko,czy miejsce jest obfite w ryby,i jakie gatunki tam można złowić.
2.Tak.Część przepisów sim uczy się samoistnie,gdy zdobędzie punkt umiejętności,ale niektórych trzeba się nauczyć czytając przepis kupiony w księgarni.
3.Wsiada się i od razu jedzie,nie trzeba się uczyć.
4.Tylko dla wszystkich.
5.Nie grałam kleptomanem,ale wydaje mi się że sim będąc w odwiedzinach u kogoś "przypadkiem" coś kradnie. ;p
  Odpowiedź z Cytatem
stare 25.05.2009, 11:04   #53
Björk
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne

Reputacja: 19

Cytat:
Napisał Upadła Dusza Zobacz post
2. Czy trzeba kupić książkę i ją przeczytać żeby móc zrobić daną potrawę?

3. Czy tak jak w 2 wsiada się do samochodu i od razu jedzie czy trzeba najpierw się nauczyć prowadzić ?

4.
Czy długość życia można ustawić dla każdego sima indywidualnie, czy tylko dla wszystkich?
Tylko te 3

Ad 2. Trzeba kupić książkę i nauczyć się przepisu na nową potrawę. Inaczej nici
Ad. 3. NIe trzeba się uczyć prowadzić. Widocznie simowie to urodzeni kierowcy
Ad 4. Jak na razie tylko raz ustaliłam długość życia i jest dla wszystkich taka sama...
stare 25.05.2009, 11:54   #54
agnieszka130187

Reputacja: 11

Gdzieś wyczytałam, że nie ma łuku ślubnego i można po prostu wziąć ślub, co do parcel chyba właśnie swoich nie można położyć, ktoś chyba o tym pisał, ale pewna nie jestem. Co do terrarium to niestety nie wiem.
agnieszka130187 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 25.05.2009, 12:23   #55
ultraviolence

Reputacja: 10

Cytat:
Napisał agnieszka130187 Zobacz post
Gdzieś wyczytałam, że nie ma łuku ślubnego i można po prostu wziąć ślub, co do parcel chyba właśnie swoich nie można położyć, ktoś chyba o tym pisał, ale pewna nie jestem. Co do terrarium to niestety nie wiem.
Tak, nie ma łuku ślubnego. Moja simka np. nie wyprawiała żadnego przyjęcia weselnego (nie chciało mi się ), tylko wzięła "ślub prywatny" (jest taka opcja), która jest odpowiednikiem brania ślubu bez uroczystości w TS2.
ultraviolence jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 25.05.2009, 12:50   #56
Irbis

Reputacja: 14

Poza "ślubem prywatnym" można też urządzić wesele. Wesele może odbywać się w domu, bądź na jednej z kilku przeznaczonych do tego celu parcel publicznych. Podobnie organizować można wszelkie inne przyjęcia.
Przed urządzeniem wesela na parceli publicznej, warto wybrać się na tą parcelę w trybie edycji okolicy, aby ustawić tam przedmioty bez których imprezy nie można nazwać imprezą, czyli jakiś stół z jedzeniem, odtwarzacz muzyki itp.. W przeciwnym razie poza zabawianiem gości rozmową i swoim urokiem osobistym, nie będzie za bardzo co robić
Bardzo podoba mi się opcja zapraszania gości na wszelkie imprezy: można zapraszać przyjaciół członków rodziny, samemu ich nawet nie znając i być pewnym, że przyjdą.

Pytałam o to w innym temacie, ale ten jest bardziej odpowiedni ... czy komuś jeszcze, poza mną, zginęła jakaś rodzina?
stare 25.05.2009, 14:00   #57
meszok
Guest

Nasuwają mi sie dwa pytania:
1. Czy można podczas gry zmienić ubranie sima na inne niż te które wybieraliśmy na początku. W dwójce można było kupić nowe ciuchy na mieście a w trujce nie widze takiego sklepu.
2. Jak się zaręczyć/oświadczyć/wsiąść ślub. Mam z simka kontakty na maksa, wprowadziła się do mnie ale nie ma nigdzie tych opcji.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 25.05.2009, 14:20   #58
prymus0786
Guest

witam małe pytanie do użytkownika "Irbis" w jaki sposób zrobiłeś tą fajną piwnice, jak to nie tajemnico daj jakąś poradę z tym dołem i dopasowaniem ścian do niego

Pozdro
  Odpowiedź z Cytatem
stare 25.05.2009, 14:30   #59
Björk
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne

Reputacja: 19

Cytat:
Napisał meszok Zobacz post
Nasuwają mi sie dwa pytania:
1. Czy można podczas gry zmienić ubranie sima na inne niż te które wybieraliśmy na początku. W dwójce można było kupić nowe ciuchy na mieście a w trujce nie widze takiego sklepu.
2. Jak się zaręczyć/oświadczyć/wsiąść ślub. Mam z simka kontakty na maksa, wprowadziła się do mnie ale nie ma nigdzie tych opcji.

Ad. 1. Można poprzez opcję na komodzie zaprojektuj ubranie. Otwiera się skrócony panel tworzenia sima i można zmienić ubranie, a nawet zaprojektować do strojów z każdego rodzaju. Tym razem nie kupuje się ubrań.
Ad. 2. Wg mnie trzeba mieć bardzo mocno rozwinięta charyzmę, by pojawiła się opcja zaręczyn. Ale jak już się pojawi (w menu interakcji romantycznie) to ślub mnoże się odbyć zaraz. No i przydatne jest bara bara przed zaręczynami
stare 25.05.2009, 16:11   #60
Miyoki

Reputacja: 12

Cytat:
Napisał Björk Zobacz post
No i przydatne jest bara bara przed zaręczynami
No wiecie? Zalecany jest seks przedmałżeński? To niezgodne z chrześcijaństwem

A ile jest damskich fryzur?
Miyoki jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 9 (0 użytkownik(ów) i 9 gości)

Zasady Postowania