![]() |
#51 | |
Guest
|
![]()
1. Sprawdź wodę ? Do czego służy ta opcja?
2. Czy trzeba kupić książkę i ją przeczytać żeby móc zrobić daną potrawę? 3. Czy tak jak w 2 wsiada się do samochodu i od razu jedzie czy trzeba najpierw się nauczyć prowadzić ? 4. Cytat:
5. Grał ktoś kleptomanem? Jeśli tak, to czy rzeczywiście można wynosić coś z domów innych simów ? |
|
![]() |
|
![]() |
#52 |
Guest
|
![]()
1,Sprawdzanie wody - pojawia się okienko,czy miejsce jest obfite w ryby,i jakie gatunki tam można złowić.
2.Tak.Część przepisów sim uczy się samoistnie,gdy zdobędzie punkt umiejętności,ale niektórych trzeba się nauczyć czytając przepis kupiony w księgarni. 3.Wsiada się i od razu jedzie,nie trzeba się uczyć. 4.Tylko dla wszystkich. 5.Nie grałam kleptomanem,ale wydaje mi się że sim będąc w odwiedzinach u kogoś "przypadkiem" coś kradnie. ;p |
![]() |
![]() |
#53 | |
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne Zarejestrowany: 03.11.2007
Reputacja: 19
|
![]() Cytat:
![]() Ad 2. Trzeba kupić książkę i nauczyć się przepisu na nową potrawę. Inaczej nici ![]() Ad. 3. NIe trzeba się uczyć prowadzić. Widocznie simowie to urodzeni kierowcy ![]() Ad 4. Jak na razie tylko raz ustaliłam długość życia i jest dla wszystkich taka sama... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Reputacja: 11
|
![]()
Gdzieś wyczytałam, że nie ma łuku ślubnego i można po prostu wziąć ślub, co do parcel chyba właśnie swoich nie można położyć, ktoś chyba o tym pisał, ale pewna nie jestem.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Reputacja: 10
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Reputacja: 14
|
![]()
Poza "ślubem prywatnym" można też urządzić wesele. Wesele może odbywać się w domu, bądź na jednej z kilku przeznaczonych do tego celu parcel publicznych. Podobnie organizować można wszelkie inne przyjęcia.
Przed urządzeniem wesela na parceli publicznej, warto wybrać się na tą parcelę w trybie edycji okolicy, aby ustawić tam przedmioty bez których imprezy nie można nazwać imprezą, czyli jakiś stół z jedzeniem, odtwarzacz muzyki itp.. W przeciwnym razie poza zabawianiem gości rozmową i swoim urokiem osobistym, nie będzie za bardzo co robić ![]() Bardzo podoba mi się opcja zapraszania gości na wszelkie imprezy: można zapraszać przyjaciół członków rodziny, samemu ich nawet nie znając i być pewnym, że przyjdą. Pytałam o to w innym temacie, ale ten jest bardziej odpowiedni ... czy komuś jeszcze, poza mną, zginęła jakaś rodzina?
![]() |
#57 |
Guest
|
![]()
Nasuwają mi sie dwa pytania:
1. Czy można podczas gry zmienić ubranie sima na inne niż te które wybieraliśmy na początku. W dwójce można było kupić nowe ciuchy na mieście a w trujce nie widze takiego sklepu. 2. Jak się zaręczyć/oświadczyć/wsiąść ślub. Mam z simka kontakty na maksa, wprowadziła się do mnie ale nie ma nigdzie tych opcji. |
![]() |
![]() |
#58 |
Guest
|
![]()
witam małe pytanie do użytkownika "Irbis" w jaki sposób zrobiłeś tą fajną piwnice, jak to nie tajemnico daj jakąś poradę z tym dołem i dopasowaniem ścian do niego
Pozdro |
![]() |
![]() |
#59 | |
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne Zarejestrowany: 03.11.2007
Reputacja: 19
|
![]() Cytat:
Ad. 1. Można poprzez opcję na komodzie zaprojektuj ubranie. Otwiera się skrócony panel tworzenia sima i można zmienić ubranie, a nawet zaprojektować do strojów z każdego rodzaju. Tym razem nie kupuje się ubrań. Ad. 2. Wg mnie trzeba mieć bardzo mocno rozwinięta charyzmę, by pojawiła się opcja zaręczyn. Ale jak już się pojawi (w menu interakcji romantycznie) to ślub mnoże się odbyć zaraz. No i przydatne jest bara bara przed zaręczynami ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Reputacja: 12
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 9 (0 użytkownik(ów) i 9 gości) | |