Cytat:
Napisał Aguncja
a rodzinka Ćwirów i inne maxisowskie? I te robiące sztuczny tłok?  Zwróciłaś uwagę? Wydaje mi się, że mało simów ogólnie kręci się po mieście...mam rację? dzięki za odpowiedź
|
Rodzinę Ćwirów również kojarzę, że ciągle chodzą w tych samych ubraniach. Innych, mniej charakterystycznych simów nie kojarzę, ale postaram się to zaobserwować

Co do ilości simów kręcących się po mieście to jest tak, że jak pojawiasz się simem w jakimś miejscu, to najczęściej poza nim, nikogo tam nie ma. Po chwili dopiero schodzą się różne simy, robiąc ten sztuczny tłok, o którym piszesz. Choć od końca może nie jest on taki sztuczny, ponieważ simy nie kręcą się bez sensu w obrębie danej parceli, ale faktycznie coś robią, w zależności od miejsca.
Ostatnio miałam taki denerwujący przypadek. Posłałam swoje simy do parku przed ratuszem z koszem piknikowym. Wybrałam ładne miejsce przy fontannie, simka rozłożyła kocyk i podała jedzonko za 100 simoleonów, usiedli na kocyku i nic. Nagle przyszedł sim policjant i złożył kocyk. Kazałam powtórzyć czynności, a więc simka rozłożyła kocyk, podała jedzenie za 100 simoleonów, usiedli i nic. Przyszła simka w stroju pokojówki i zwinęła kocyk. Zaczęło mnie to denerwować, ale spróbowałam jeszcze kilka razy i za każdym razem przychodził jakiś sim i składał mi kocyk. W końcu kazałam rozłożyć piknik w innym miejscu i simowie bez problemu jedli dania z koszyka rozmawiając przy tym radośnie. Później zobaczyłam, że w tym pierwszym miejscu trawa była "wygolona" w kratkę, domyślam się więc, że tam po prostu nie wolno piknikować

Tak czy inaczej simy robiące sztuczny tłok, myślą trochę i nie zachowują się bezmyślnie. No i dbają o miasto
Cytat:
Napisał Dominic
Jak wziąć laptopa do parku? Czytałem w jednym z artykułów, że jest taka opcja...
|
Kup laptopa i ustaw gdzieś w domu, następnie przejdź do trybu życia i otwórz zakładkę simowego plecaka i włóż tam komputer. Używa się go tak jak telefonu, czyli klikając na niego w plecaku i wybierając spośród różnych opcji, przy czym można to robić gdziekolwiek się jest. Sim sam poszuka sobie dogodnego miejsca

Trzeba jednak trochę pilnować tego laptopa. Mój sim ostatnio zostawił swój laptopa w bibliotece