View Single Post
stare 31.05.2009, 14:44   #111
Irbis

Reputacja: 14
Domyślnie Odp: Zalety i wady The Sims 3.

Cytat:
Napisał bigkar Zobacz post
1. Jesli nie masz do czego porownac TS, spojrz na Second Life. (...)
Jesli ta gra jest dla dzieci (mam na mysli serie TS) to jakos w/g mnie slabo jest wychowawcza... Mysle ze ta gra jest dla nikogo (w sensie jej adresowania) ani dla dzieci ani dla nie dzieci. Przepraszam za przynudzanie, ale jest z czym porownac.

2. Dlaczego w to gram ? Ano nie gram. Dziecko czekalo na to wiec ja w jakis sposob tez, a teraz okazuje sie ze nie bylo na co. I mysle ze wiele osob czekalo na cos innego, pamietajac jaka rewolucja bylo TS2 w stosunku do TS1. I sadze, ze mieli racje majac takie oczekiwania. Zwlaszcza jesli spojrzec na pojawiajace sie nowe gry. A 170 zl (jesli taka bedzie cena) to o wiele za duzo za okrojony duplikat tego co sie sprzedaje od lat. I nawiazujac do ktoregos z poprzednich postow w/g mnie to zwykle chamstwo i brak szacunku dla klienta, zeby dawac taka "podstawke" a nastepnie brac dodatkowe pieniadze za jakies tam "szafy" (na przyklad), czy choinke na swieta. I to tez pokazuje ze Maxis nie zauwazyl ze czasy sie zmienily i klienta sie szanuje.

3. Przyciemnienie nieba to nie wieczor jesli cienie sa w tej samej pozycji przez caly czas Ale ok czepiam sie Niech bedzie po dwoch latach przygotowan jest wieczor i swit

Uffff az mnie palce zabolaly
Pozdrawiam
Zupełnie nie rozumiesz tego co piszę. Cały czas próbuję uświadomić Ci, że simsy nigdy nie były dokładnym odzwierciedleniem rzeczywistości, od zawsze były trochę nierealne, trochę bajkowe i takie właśnie mają być. Dlatego gram w The Sims, bo pozwalają oderwać się od rzeczywistości. Uwielbiam ich troszkę bajkowy nastrój i nie chciałabym, żeby były inne. I takie właśnie simy odpowiadają wielu osobom. Tobie najwyraźniej ta gra nie odpowiada i czepiasz się bezpodstawnie czego popadnie, tak jakby ktoś Ci płacił za wymyślanie wad w The Sims 3.
Second Life to jednak troszkę inna gra i jeśli chodzi o jej wygląd, to w porównaniu z simsami jest naprawdę brzydka. Ale naturalnie jest to kwestia gustu i nie każdemu musi podobać się to samo. Dlatego Ja nie gram w SL, a Ty nie musisz grać w simsy jeśli nie jest to gra w Twoim typie. Nikt Cię też nie zmusza do kupowania dodatków.
Nigdy nikt nie mówił, że jest to gra dla dzieci. Jest dozwolona od lat 7, ale to nie znaczy, że jest dla dzieci. Znaczy to tylko tyle, że jak dziecko w nią zagra to nie skrzywi mu psychiki. To nie jest gra edukacyjna więc trudno doszukiwać się w niej wartości czysto wychowawczych.

Przyciemnienie nieba to nie wieczor jesli cienie sa w tej samej pozycji przez caly czas
Cień nie jest w tej samej pozycji przez cały czas, lecz zmienia się i nie tylko w dzień, ale także w nocy, gdy księżyc jasno świeci.
Taki komentarz udowadnia, że nie poznałaś gry, zagrałaś w nią powierzchownie, a oceniasz jakbyś poznała w grze każdy szczegół. To niezbyt racjonalne. Ja gram w nią już jakiś czas i ciągle odkrywam nowe zjawiska. I wcale nie udaję, że gra nie ma wad, ale widzę też jak wiele jest w niej pozytywów, jak wiele nowości w porównaniu z The Sims 2. Ty w momencie gdy brakuje Ci realnych wad gry, wymyślasz je sobie, tak naprawdę tej gry nie poznawszy.
Chwalić i komplementować można zawsze, nawet zbytnio się na rzeczy nie znając, ale jeśli się krytykuje, trzeba znać sprawę dokładnie i mieć prawdziwe argumenty.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.