![]() |
#102 |
Guest
|
![]()
i pojawia się "Szczytowa forma" tam po środku
![]() No ale brakuje wielu "smaczków" z The Sims 2". Windy mi brakuje na przykład. Rozbudowanych interakcji z The Sims 2 (tak gdyby połączyć je z tymi z trójki.. cudo!) A tak propo to dzisiaj rozejrzałem się po mieście... Przyjrzyjcie się domom nieopodal morza/oceanu... CUDO! Piękne, nowoczesne domy. Jestem pod wrażeniem. Jeden nawet sobie przygarnąłęm, taki na skarpie, no naprawdę jestem pod wrażeniem. |
![]() |
![]() |
#103 |
Reputacja: 14
|
![]()
mnie strasznie denerwuje, że nie ma sceny w trybie budowania
![]() I nie ma kodu maxmotives <wiesza sie> T___T Podoba mi sie grafika na pełnych obrotach, podobają mi się meble, okna, drzwi, kolumny, dach, budynki w mieście, możliwość rozwijania zainteresowań, zbieranie owadów, miejsca pracy (swoją drogą, mogli dać kariere nauczyciela, skoro jest szkoła <foch>). Podobaja mi sie stroje, brak ładowania, maxisowskie domy sa moim zdaniem o niebo lepsze od tych w dwójce. Ogółem jest kilka wad, ale przy ogromnej ilości zalet to sa one praktycznie bez znaczenia ![]()
![]() |
#104 | |
Guest
|
![]() Cytat:
Co do tego, ze nie ma gier idealnych oczywiście się zgadzam. Tyle, ze ten gniot pozostal w 2005 roku i graficznie i pod wzgledem animacji postaci, pracy kamery, mozliwosci zblizen itp.Bo gry poszly juz daleeeeko naprzod, Mysle ze seria TS to jedyne w co grasz i pewnie nie masz odniesienia. Co do czterech por dnia....to jest jak z tym tworzeniem "dowolnej" postaci. Przyciemnienie przed noca to dla Ciebie pewnie wieczor a rozjasnienie przed dniem to swit...no naprawde super, jedno i drugie trwa mgnienie oka. Na cos sie powinnas zdecydowac ![]() Ale nie jestem tu po to by sie wyklocac o produkt Maxisa ![]() Pozdrowka ![]() |
|
![]() |
![]() |
#105 | |
Reputacja: 14
|
![]() Cytat:
![]() Akurat seria The Sims to nie jedyne w co gram, tyle, że nie wiem bardzo do czego można by porównać grę The Sims, bo przecież nie ma drugiej takiej gry. Tak jak można porównywać na przykład Gothic i Wiedźmina, tak TS3 nie ma z czym porównywać. Ktoś kiedyś porównywał grafikę TS3 i GTA4. To bez sensu i nigdy nie chciałabym, żeby grafika w TS3 była taka jak w GTA4. Ja nie uważam, że simy są "plastusiowate" więc nie wiem na co Twoim zadaniem mam się decydować. Niezależnie od wszystkiego, The Sims 3 to jest symulator życia, a symulacja to nie to samo co życie. I simy mają to do siebie, że potrafią nosić rower w plecaku i mi to zupełnie nie przeszkadza. To jest gra i wielu elementów realnego życia w niej brakuje i bardzo dobrze. Co do pór dnia, to przepraszam, ale jak sobie wyobrażasz inaczej zmieniające się pory dnia? Przyciemnienie nieba przed nocą to jest wieczór, a rozjaśnienie przed dniem to świt. Do tego widać wschodzące i zachodzące słońce oraz księżyc. I nawet jeśli trwałoby to chwilę, pisanie, że tego nie ma, jest zwyczajnym kłamstwem. Jest różnica między dyskusją i kłótnią, a Ja nie mam w naturze kłócić się, więc traktuję to jako dyskusję ![]() I ponawiam pytanie: jeśli tak bardzo nie podoba Ci się ta gra, to czemu nadal w nią grasz? P.s. Co do tego ciasta ... simy zjadają posiłki, wiec jeśli sim zje ciasto, to ono znika ![]()
OJSG: Życie simów według Irbis *** Trzeci dom Patrycji i Antoniego. *** Życie rodziny Wichura: Część 22 Ostatnio edytowane przez Irbis : 31.05.2009 - 12:14 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Guest
|
![]()
Ludzie przecież to jest dopiero pierwsza część nie mogli dać w niej wszystkiego bo i jakie dodatki później by wyszły ja odkąd pamiętam zawsze pierwsze części były mało rozbudowane później stopniowo dzięki dodatkom to się rozwija przez co gra się nie nudziła i nie wiem co się czepiacie do tych plastusiowych simów dla mnie to jest spoko ja nie gram w tą grę po to żeby tworzyć kogoś kogo znam itp tylko inną osobę
![]() bigkar czepiasz się o nic jak tak ci się ta gra nie podoba to w nią nie graj i tyle. Spodziewałeś się że to będzie super nowoczesna grafika i ze nagle zmienia sterowność kamery ja się przyzwyczaiłam to tej sterowności i nie pasowałby mi jakby ją zmienili |
![]() |
![]() |
#107 |
Reputacja: 10
|
![]()
Opiszę co ja wiem (opyla się mieć ojca w EA Hi hi).
The Sims 3. Można odwiedzać sąsiadów, pracy i tak nie widać. Wg. mnie największą wadą jest, że gdy chcemy stworzyć "przeznaczone" simy z różnych domów to... Jest to b. trudne... I tą osobą nie można kierować... Wielkim + są osobowości. Zły, brak poczucia humoru... To b. wielki +... Dla osób które uwielbiają tworzyć simy. Nigdy nie było takiej dokładności, detale skóry, dopracowane stroje. Pozdro Lidka |
![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Guest
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jesli ta gra jest dla dzieci (mam na mysli serie TS) to jakos w/g mnie slabo jest wychowawcza... Mysle ze ta gra jest dla nikogo (w sensie jej adresowania) ani dla dzieci ani dla nie dzieci. Przepraszam za przynudzanie, ale jest z czym porownac. 2. Dlaczego w to gram ? Ano nie gram. Dziecko czekalo na to wiec ja w jakis sposob tez, a teraz okazuje sie ze nie bylo na co. I mysle ze wiele osob czekalo na cos innego, pamietajac jaka rewolucja bylo TS2 w stosunku do TS1. I sadze, ze mieli racje majac takie oczekiwania. Zwlaszcza jesli spojrzec na pojawiajace sie nowe gry. A 170 zl (jesli taka bedzie cena) to o wiele za duzo za okrojony duplikat tego co sie sprzedaje od lat. I nawiazujac do ktoregos z poprzednich postow w/g mnie to zwykle chamstwo i brak szacunku dla klienta, zeby dawac taka "podstawke" a nastepnie brac dodatkowe pieniadze za jakies tam "szafy" (na przyklad), czy choinke na swieta. I to tez pokazuje ze Maxis nie zauwazyl ze czasy sie zmienily i klienta sie szanuje. 3. Przyciemnienie nieba to nie wieczor jesli cienie sa w tej samej pozycji przez caly czas ![]() ![]() ![]() Uffff az mnie palce zabolaly ![]() Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
#109 |
Guest
|
![]()
Ta wersja, która wyciekła, na 100% nie jest ostateczna. A to dlatego, że w jakieśtam rodzinie jest kilkoro simów. Imiona mają z kosmosu np. Svetlanja czy coś takiego. A w opisie rodziny czytamy "Przemysław i Barbara cośtamcośtam". Czyli nie wszystko jeszcze spolszczyli, tylko część. A gry z takim błędem do sklepów (chyba!) nie puszczą.
|
![]() |
![]() |
#110 |
Reputacja: 10
|
![]()
Dobra, widzę że znalazłam się w mekce piractwa (nie potępiam jakoś specjalnie, żeby nie było! Sama nawet zagrałam). I właśnie widząc że mam do czynienia z profesjonalistami mam też pytanie. Miałam przyjemność zagrać w te osławione Sims 3 (niestety niedługo, bo nauka goni i po godzinie usunęłam, coby nie korciło). I tu mam pytanie... godzina gry, z czego około połowa to czekanie podczas gdy sim spał, był w pracy etc. Tryb superszybki (3) prawie wcale nie był szybszy od trybu 1. I teraz mnie zastanawia, czy to wina mojego komputera (nie ukrywajmy, nie należy do najlepszych i wymienić go planowałam specjalnie z okazji Simsowej Trójki) czy tak jest normalnie? Bo jeśli to jest normalne... to chociaż cała gra wielce mi się podoba (co z tego że simy są nieco plastusiowe? Drobny brak realizmu jest ich nieodłącznym urokiem i bardziej bym się martwiła gdyby go nie było. Tak samo jak nie przeszkadza mi brak wyboru wielkiego mebli, wystarczy że można je kolorystycznie dopasowywać, i wszystkiego innego na co ciągle widzę skwierczenie, może dlatego że ja gram tylko dla gry, a nie dla budowy, kręcenia filmów etc, więc patrzę na te niedociągnięcia nieco łagodniej
![]() Tak wiec wracając do meritum jaką Wy macie różnicę miedzy trybem szybkości 1 a 3? (gdyby ktoś był np. tak kochany i nagrał mi maleńki, króciutki filmik z prędkości przewijania minutek - będę wdzięczna wielce, ale wystarczy odpowiedź słowna ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości) | |
|
|