Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 30.05.2009, 20:54   #101
cassant
Guest

Domyślnie Odp: Zalety i wady The Sims 3.

nie pojawiaja sie ;p
jak sim je caly czas, jak nie jest glodny to stopniowo tyje, to samo z cwiczeniami jak duzo cwiczy to stopniowo chudnie i robia mu sie miesnie
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 31.05.2009, 00:12   #102
unnami
Guest

i pojawia się "Szczytowa forma" tam po środku obok obietnic, zapomniałem jak się to nazywa.

No ale brakuje wielu "smaczków" z The Sims 2". Windy mi brakuje na przykład. Rozbudowanych interakcji z The Sims 2 (tak gdyby połączyć je z tymi z trójki.. cudo!)

A tak propo to dzisiaj rozejrzałem się po mieście... Przyjrzyjcie się domom nieopodal morza/oceanu... CUDO! Piękne, nowoczesne domy. Jestem pod wrażeniem. Jeden nawet sobie przygarnąłęm, taki na skarpie, no naprawdę jestem pod wrażeniem.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 31.05.2009, 03:57   #103
marandile

Reputacja: 14

mnie strasznie denerwuje, że nie ma sceny w trybie budowania
I nie ma kodu maxmotives <wiesza sie> T___T

Podoba mi sie grafika na pełnych obrotach, podobają mi się meble, okna, drzwi, kolumny, dach, budynki w mieście, możliwość rozwijania zainteresowań, zbieranie owadów, miejsca pracy (swoją drogą, mogli dać kariere nauczyciela, skoro jest szkoła <foch>). Podobaja mi sie stroje, brak ładowania, maxisowskie domy sa moim zdaniem o niebo lepsze od tych w dwójce.

Ogółem jest kilka wad, ale przy ogromnej ilości zalet to sa one praktycznie bez znaczenia
for more than
flesh

http://forum.thesims.pl/showthread.php?p=1812431

Zapraszam na mojego bloga, gdzie od teraz będzie się trochę działo
marandile jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 31.05.2009, 07:26   #104
bigkar
Guest

Cytat:
Napisał Irbis Zobacz post
agnieszka130187 Ja uwielbiam meblować simowe domy i jakoś nie jestem rozczarowana meblami w TS3

Akurat absolutnie nie odczuwam potrzeby tworzyć sima, który wyglądałby jak Danny De Vito. Przecież to jest gra The Sims, a nie The Ludzie
Simy od początku były jednego wzrostu, taka jest cecha ich gatunku, po prostu takie są.
Gra nie jest idealna, bo nie ma idealnych gier, ale Ty czepiasz się dosłownie wszystkiego, tak jakby nic pozytywnego w tej grze nie było. Gra Ci się nie podoba, ok, Twoja sprawa, ale to nie daje Ci prawa do pisania "kompletnych bzdur" na jej temat, takich jak na przykład to, że nie ma czterech pór dnia (na szczęście każdy kto grał w tą grę, wie że to nieprawda).
I dziwi mnie tylko to, że skoro tak bardzo Ci się ta gra nie podoba, skoro jest tak beznadziejna i niewiele różni się od TS2, to czemu nadal w nią grasz?
No coz, przykro mi, ze nie zrozumialas co napisalam. Nie ma dla mnie najmniejszego znaczenia kogo lubisz a kogo nie i jakie tam masz potrzeby. Napisalam o De Vito aby pokazac, ze szum wokol "mozliwosci stworzenia dowolnej postaci" rozkrecony przez Maxis to kompletna bzdura. Na przykladzie tego nieszczesnego De Vito pokazalam, ze nie mozna.
Co do tego, ze nie ma gier idealnych oczywiście się zgadzam. Tyle, ze ten gniot pozostal w 2005 roku i graficznie i pod wzgledem animacji postaci, pracy kamery, mozliwosci zblizen itp.Bo gry poszly juz daleeeeko naprzod, Mysle ze seria TS to jedyne w co grasz i pewnie nie masz odniesienia.
Co do czterech por dnia....to jest jak z tym tworzeniem "dowolnej" postaci. Przyciemnienie przed noca to dla Ciebie pewnie wieczor a rozjasnienie przed dniem to swit...no naprawde super, jedno i drugie trwa mgnienie oka.
Na cos sie powinnas zdecydowac Albo to ma byc plastusiowate..., kompletnie odrealnione i wtedy proponuje zrobic szafe na ubrania w misiu pluszowym itp, albo ma byc to "symulator zycia" jak kiedys reklamowal to Maxis, a wtedy to to jest kompletna pomylka. Nie da sie zjesc ciasta i wciaz je miec..

Ale nie jestem tu po to by sie wyklocac o produkt Maxisa
Pozdrowka
  Odpowiedź z Cytatem
stare 31.05.2009, 09:40   #105
Irbis

Reputacja: 14

Cytat:
Napisał bigkar Zobacz post
No coz, przykro mi, ze nie zrozumialas co napisalam. Nie ma dla mnie najmniejszego znaczenia kogo lubisz a kogo nie i jakie tam masz potrzeby. Napisalam o De Vito aby pokazac, ze szum wokol "mozliwosci stworzenia dowolnej postaci" rozkrecony przez Maxis to kompletna bzdura. Na przykladzie tego nieszczesnego De Vito pokazalam, ze nie mozna.
Co do tego, ze nie ma gier idealnych oczywiście się zgadzam. Tyle, ze ten gniot pozostal w 2005 roku i graficznie i pod wzgledem animacji postaci, pracy kamery, mozliwosci zblizen itp.Bo gry poszly juz daleeeeko naprzod, Mysle ze seria TS to jedyne w co grasz i pewnie nie masz odniesienia.
Co do czterech por dnia....to jest jak z tym tworzeniem "dowolnej" postaci. Przyciemnienie przed noca to dla Ciebie pewnie wieczor a rozjasnienie przed dniem to swit...no naprawde super, jedno i drugie trwa mgnienie oka.
Na cos sie powinnas zdecydowac Albo to ma byc plastusiowate..., kompletnie odrealnione i wtedy proponuje zrobic szafe na ubrania w misiu pluszowym itp, albo ma byc to "symulator zycia" jak kiedys reklamowal to Maxis, a wtedy to to jest kompletna pomylka. Nie da sie zjesc ciasta i wciaz je miec..

Ale nie jestem tu po to by sie wyklocac o produkt Maxisa
Pozdrowka
Co do pana De Vito, nie chodzi o to, że go nie lubię czy lubię i również podałam go jako przykład. Na jego przykładzie chciałam dać do zrozumienia, że zupełnie nie zależy mi, aby w simsach tworzyć realnych ludzi, więc to Ty mnie źle zrozumiałaś

Akurat seria The Sims to nie jedyne w co gram, tyle, że nie wiem bardzo do czego można by porównać grę The Sims, bo przecież nie ma drugiej takiej gry. Tak jak można porównywać na przykład Gothic i Wiedźmina, tak TS3 nie ma z czym porównywać. Ktoś kiedyś porównywał grafikę TS3 i GTA4. To bez sensu i nigdy nie chciałabym, żeby grafika w TS3 była taka jak w GTA4.
Ja nie uważam, że simy są "plastusiowate" więc nie wiem na co Twoim zadaniem mam się decydować. Niezależnie od wszystkiego, The Sims 3 to jest symulator życia, a symulacja to nie to samo co życie. I simy mają to do siebie, że potrafią nosić rower w plecaku i mi to zupełnie nie przeszkadza. To jest gra i wielu elementów realnego życia w niej brakuje i bardzo dobrze.

Co do pór dnia, to przepraszam, ale jak sobie wyobrażasz inaczej zmieniające się pory dnia? Przyciemnienie nieba przed nocą to jest wieczór, a rozjaśnienie przed dniem to świt. Do tego widać wschodzące i zachodzące słońce oraz księżyc. I nawet jeśli trwałoby to chwilę, pisanie, że tego nie ma, jest zwyczajnym kłamstwem.

Jest różnica między dyskusją i kłótnią, a Ja nie mam w naturze kłócić się, więc traktuję to jako dyskusję

I ponawiam pytanie: jeśli tak bardzo nie podoba Ci się ta gra, to czemu nadal w nią grasz?

P.s. Co do tego ciasta ... simy zjadają posiłki, wiec jeśli sim zje ciasto, to ono znika

Ostatnio edytowane przez Irbis : 31.05.2009 - 12:14
Irbis jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 31.05.2009, 11:52   #106
justyneczka
Guest

Ludzie przecież to jest dopiero pierwsza część nie mogli dać w niej wszystkiego bo i jakie dodatki później by wyszły ja odkąd pamiętam zawsze pierwsze części były mało rozbudowane później stopniowo dzięki dodatkom to się rozwija przez co gra się nie nudziła i nie wiem co się czepiacie do tych plastusiowych simów dla mnie to jest spoko ja nie gram w tą grę po to żeby tworzyć kogoś kogo znam itp tylko inną osobę I popieram irbis to ma być symulator życia a nie samo życie
bigkar czepiasz się o nic jak tak ci się ta gra nie podoba to w nią nie graj i tyle. Spodziewałeś się że to będzie super nowoczesna grafika i ze nagle zmienia sterowność kamery ja się przyzwyczaiłam to tej sterowności i nie pasowałby mi jakby ją zmienili
  Odpowiedź z Cytatem
stare 31.05.2009, 12:07   #107
Krimii

Reputacja: 10

Opiszę co ja wiem (opyla się mieć ojca w EA Hi hi).
The Sims 3. Można odwiedzać sąsiadów, pracy i tak nie widać.
Wg. mnie największą wadą jest, że gdy chcemy stworzyć "przeznaczone" simy z różnych domów to... Jest to b. trudne... I tą osobą nie można kierować...

Wielkim + są osobowości. Zły, brak poczucia humoru... To b. wielki +...
Dla osób które uwielbiają tworzyć simy. Nigdy nie było takiej dokładności, detale skóry,
dopracowane stroje.

Pozdro
Lidka
Krimii jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 31.05.2009, 12:21   #108
bigkar
Guest

Cytat:
Napisał Irbis Zobacz post
Akurat seria The Sims to nie jedyne w co gram, tyle, że nie wiem bardzo do czego można by porównać grę The Sims, bo przecież nie ma drugiej takiej gry. Tak jak można porównywać na przykład Gothic i Wiedźmina, tak TS3 nie ma z czym porównywać.
Co do pór dnia, to przepraszam, ale jak sobie wyobrażasz inaczej zmieniające się pory dnia? Przyciemnienie nieba przed nocą to jest wieczór, a rozjaśnienie przed dniem to świt. Do tego widać wschodzące i zachodzące słońce oraz księżyc. I nawet jeśli trwałoby to chwilę, pisanie, że tego nie ma, jest zwyczajnym kłamstwem.

P.s. Co do tego ciasta ... simy zjadają posiłki, wiec jeśli sim zje ciasto, to ono znika
1. Jesli nie masz do czego porownac TS, spojrz na Second Life. Stworz tam postac jaka chcesz. DOKLADNIE ! (jak sobie zamarzysz mozesz byc zolto-fioletowym smokiem lub panem De Vito, panem Banderasem lub karlem z cyrku Bolszoj). Jak zechcesz zbudowac dom w rurze zagietej o 23,345 stopnia, prosze bardzo. Jesli zechcesz stworzyc wlasne interakcje z wlasnymi animacjami (miedzy awatarami jak i wszelkimi przedmiotami) prosze bardzo. Jesli zechcesz zatanczyc z kims ale RAZEM nie w rozumieniu Maxisa prosze bardzo, zechcesz miec wlosy jak ktokolwiek kogo znasz prosze bardzo zrob je sobie, chcesz wrzucic czwarty bieg w swoim porsche no problem. Zechcesz nosic bizuterie na dowolnie !!! wybranej czesci ciala lub na wszystkich naraz to nos. Chcesz wejsc do dowolnej wody jaka napotkasz, alez prosze. A moze chcesz aby twoj Sim(tam nazywany avatarem) poplywal jachtem ? Nie ma sprawy. Masz ochote na lekcje powiedzmy angielskiego to na nie idz. Miliony ciuchow, miliardy mebli, domow, pojazdow, skor-makijazy (bo kazdy sam sobie wedlug uznania stworzyc moze i udostepnic w grze samej). Chcesz pojsc do pracy ? idz, chcesz zalozyc wlasna firme (jaka tylko zechcesz) to zaloz. Dodam, ze "instalka" zabiera cos okolo 30 mega, gra jest darmowa oraz online, co oznacza ze kazda spotkana tam postac to zywy czlowiek za klawiatura. itp, itd. Grafika w SL to tez juz zupelnie inna bajka. No i jesli o pory dnia chodzi slonce "obchodzi" tamtejsze niebo w 24 godziny, a kazda nacja ma podawany swoj czas A no i jeszcze jedno, wszysto o czym mowilam budujesz sobie w grze Nie musisz miec specjalnych programow itp. I to jest ta drobna roznica pomiedzy 2009 rokiem a 2005. Second Life zaczelo sie chyba tez w 2005 (nie jestem pewna, sama gram od 2007). Tyle ze przez ten czas nikt za odgrzewany kotlet nie wyciagal tam od ludzi pieniedzy Wszystko sie tam rozwija, jesli cos nie pasuje pisz na forum, wprowadza poprawki do jezyka skryptowego itd. Czy SL jest idealnym odbiciem rzeczywistosci ? No jasne, ze nie. Skoro mozna spotac rozowego smoka Ale jak pisalam umozliwia tym, ktorzy maja taka ochote byc tym kim zechca (choc nikt tego na poczatku nie obiecywal i nie bral za to pieniedzy).
Jesli ta gra jest dla dzieci (mam na mysli serie TS) to jakos w/g mnie slabo jest wychowawcza... Mysle ze ta gra jest dla nikogo (w sensie jej adresowania) ani dla dzieci ani dla nie dzieci. Przepraszam za przynudzanie, ale jest z czym porownac.

2. Dlaczego w to gram ? Ano nie gram. Dziecko czekalo na to wiec ja w jakis sposob tez, a teraz okazuje sie ze nie bylo na co. I mysle ze wiele osob czekalo na cos innego, pamietajac jaka rewolucja bylo TS2 w stosunku do TS1. I sadze, ze mieli racje majac takie oczekiwania. Zwlaszcza jesli spojrzec na pojawiajace sie nowe gry. A 170 zl (jesli taka bedzie cena) to o wiele za duzo za okrojony duplikat tego co sie sprzedaje od lat. I nawiazujac do ktoregos z poprzednich postow w/g mnie to zwykle chamstwo i brak szacunku dla klienta, zeby dawac taka "podstawke" a nastepnie brac dodatkowe pieniadze za jakies tam "szafy" (na przyklad), czy choinke na swieta. I to tez pokazuje ze Maxis nie zauwazyl ze czasy sie zmienily i klienta sie szanuje.

3. Przyciemnienie nieba to nie wieczor jesli cienie sa w tej samej pozycji przez caly czas Ale ok czepiam sie Niech bedzie po dwoch latach przygotowan jest wieczor i swit

Uffff az mnie palce zabolaly
Pozdrawiam
  Odpowiedź z Cytatem
stare 31.05.2009, 12:23   #109
rajaaa92
Guest

Ta wersja, która wyciekła, na 100% nie jest ostateczna. A to dlatego, że w jakieśtam rodzinie jest kilkoro simów. Imiona mają z kosmosu np. Svetlanja czy coś takiego. A w opisie rodziny czytamy "Przemysław i Barbara cośtamcośtam". Czyli nie wszystko jeszcze spolszczyli, tylko część. A gry z takim błędem do sklepów (chyba!) nie puszczą.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 31.05.2009, 12:55   #110
Altaria

Reputacja: 10

Dobra, widzę że znalazłam się w mekce piractwa (nie potępiam jakoś specjalnie, żeby nie było! Sama nawet zagrałam). I właśnie widząc że mam do czynienia z profesjonalistami mam też pytanie. Miałam przyjemność zagrać w te osławione Sims 3 (niestety niedługo, bo nauka goni i po godzinie usunęłam, coby nie korciło). I tu mam pytanie... godzina gry, z czego około połowa to czekanie podczas gdy sim spał, był w pracy etc. Tryb superszybki (3) prawie wcale nie był szybszy od trybu 1. I teraz mnie zastanawia, czy to wina mojego komputera (nie ukrywajmy, nie należy do najlepszych i wymienić go planowałam specjalnie z okazji Simsowej Trójki) czy tak jest normalnie? Bo jeśli to jest normalne... to chociaż cała gra wielce mi się podoba (co z tego że simy są nieco plastusiowe? Drobny brak realizmu jest ich nieodłącznym urokiem i bardziej bym się martwiła gdyby go nie było. Tak samo jak nie przeszkadza mi brak wyboru wielkiego mebli, wystarczy że można je kolorystycznie dopasowywać, i wszystkiego innego na co ciągle widzę skwierczenie, może dlatego że ja gram tylko dla gry, a nie dla budowy, kręcenia filmów etc, więc patrzę na te niedociągnięcia nieco łagodniej ) to jeśli te tryby się nie różnią, nie kupię jej, żeby nerwów sobie nie szargać.
Tak wiec wracając do meritum jaką Wy macie różnicę miedzy trybem szybkości 1 a 3? (gdyby ktoś był np. tak kochany i nagrał mi maleńki, króciutki filmik z prędkości przewijania minutek - będę wdzięczna wielce, ale wystarczy odpowiedź słowna )
Altaria jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Zasady Postowania