View Single Post
stare 23.04.2004, 21:10   #225
Kama2002
Guest

Domyślnie

"Kariera i..."
odc. 2

Halina uknuła plan. Urządzała swoje urodziny.
- Andrzej, mam prośbę: przyjdź do mnie gdzieś tak pół godzinki wcześniej.
Była panną, więc Andrzej wiedział, że chciała, by pomógł jej np. przestawić stół, czy coś w tym stylu.
Gdy przyszedł stół stał w rogu pokoju, talerze (15) stały na szafce przygotowane, serwetki, torcik i winko (białe, półsłodkie, rocznik 1954) też, najzwyczajniejsze urodziny.
Andrzej z bukietem czerwonych róż, kupionych w Centrum, stanął w drzwiach. Był ubrany w czarny garnitur Vistuli, szarą koszulę Wólczanki () i granatowy krawat. Na 3 m pachniało od niego Zielonym STR (ulubionymi perfumami Haliny). Halina nigdy nie widziała Andrzeja tak "odstawionego". W pierwszej chwili nie mogła wydusić z siebie słowa. Jednak podświadomość wysłała sygnał do nadświadomości, a ta z kolei przesłała sygnal do świadomości (nie ma to jak uważać na lekcjach ) i Halina pomyślała: "Dobrze, że kupiłam ostrygi. To podobno niezły afrodyzjak."
- Nie wiem jak ci się odwdzięcze... Może, póki reszty jeszcze nie ma, poczęstujesz się ostrygami?
- Dobrze. Prawdę mówiąc trochę zgłodniałem...

- Ugh... Chyba trzeba popić - rzekła Halina nalewając wino.
- Oj, tak - odpowiedział śmiejąc się Andrzej.

Popili, pośmiali się, a goście nadal nie przychodzili.
- No co z nimi?!
- Może coś w tym czasie porobimy? - zaproponował Andrzej.
- Dobrze - oznajmiła Halina niebezpiecznie zbliżając się do Andrzeja.
Następnie leciutko dotknęła swymi ustami jego ust, by upewnić się, że i on tego chce. Udało się. Andrzej rozchylił wargi pochłaniając tym samym usta Haliny. Długo namiętnie się całowali. W pewnym momencie Halina zaczęła rozwiązywać krawat Andrzeja. On rozpinał jej sukienkę. Dotknął jej piersi i... nagle zerwał się i wybiegł. Zostawił upokorzoną Halinę na środku pokoju. Ta rozzłoszczona wyjrzała przez kuchenne okno i ujrzała Andrzeja wbiegającego do swojego brązowego Opla i odjeżdżającego z piskiem opon.
- Nie daruję, nie daruję! - krzyczała Halina.

Co postanowi Halina? Co stanie się z Andrzejem? Jak potoczą się dalej ich losy?
To wszystko i jeszcze więcej w następnych odcinkach telenoweli "Kariera i..."
reż. Kamila Kruczyńska
  Odpowiedź z Cytatem