![]() |
#11 |
Guest
|
![]()
"Kariera i..."
odc. 2 Halina uknuła plan. Urządzała swoje urodziny. - Andrzej, mam prośbę: przyjdź do mnie gdzieś tak pół godzinki wcześniej. Była panną, więc Andrzej wiedział, że chciała, by pomógł jej np. przestawić stół, czy coś w tym stylu. Gdy przyszedł stół stał w rogu pokoju, talerze (15) stały na szafce przygotowane, serwetki, torcik i winko (białe, półsłodkie, rocznik 1954) też, najzwyczajniejsze urodziny. Andrzej z bukietem czerwonych róż, kupionych w Centrum, stanął w drzwiach. Był ubrany w czarny garnitur Vistuli, szarą koszulę Wólczanki ( ![]() ![]() - Nie wiem jak ci się odwdzięcze... Może, póki reszty jeszcze nie ma, poczęstujesz się ostrygami? - Dobrze. Prawdę mówiąc trochę zgłodniałem... - Ugh... Chyba trzeba popić - rzekła Halina nalewając wino. - Oj, tak - odpowiedział śmiejąc się Andrzej. Popili, pośmiali się, a goście nadal nie przychodzili. - No co z nimi?! - Może coś w tym czasie porobimy? - zaproponował Andrzej. - Dobrze - oznajmiła Halina niebezpiecznie zbliżając się do Andrzeja. Następnie leciutko dotknęła swymi ustami jego ust, by upewnić się, że i on tego chce. Udało się. Andrzej rozchylił wargi pochłaniając tym samym usta Haliny. Długo namiętnie się całowali. W pewnym momencie Halina zaczęła rozwiązywać krawat Andrzeja. On rozpinał jej sukienkę. Dotknął jej piersi i... nagle zerwał się i wybiegł. Zostawił upokorzoną Halinę na środku pokoju. Ta rozzłoszczona wyjrzała przez kuchenne okno i ujrzała Andrzeja wbiegającego do swojego brązowego Opla i odjeżdżającego z piskiem opon. - Nie daruję, nie daruję! - krzyczała Halina. Co postanowi Halina? Co stanie się z Andrzejem? Jak potoczą się dalej ich losy? To wszystko i jeszcze więcej w następnych odcinkach telenoweli "Kariera i..." reż. Kamila Kruczyńska |
![]() |
|
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 5 (0 użytkownik(ów) i 5 gości) | |
|
|