View Single Post
stare 24.04.2004, 10:30   #229
likagirl
Guest

Domyślnie

No w sumie tak, ale mi chodzi o to że narazie(niewiem jak potem) w twojej nowelce są sytuacje miłosne, ale to dopiero 2 odcinek a myslę że będzie ich napewno powyżej 10
A wracając do mojego opowiadanka to zapraszam

"Zakręcony świat" odcinek 2

Asia była zszokowana.nagle jakiś chłopak wybiegnął na ulice i popchnął Asię na chodnik.Niestety mu nie udało się przebiegnąć na chodnik i wpadł pod koła samochodu.Kierowca był pijany i nie myslał nawet co robi.Asia wystraszyła się ale po chwili podbiegła do chłopaka
-Przepraszam!To moja wina!-krzyczała-O boshe!Masz rozciętą noge!Pomocy!
Jakaś pani która miała przy sobie komórke zadzwoniła na pogotowie.Minęło 15 minut i przyjechała także policja.Pijany kierowca został zakuty w kajdanki i wpakowany do policyjnego auta a chłopaka obejrzał na miejscu lekarz.
-Oj, niedobrze-mówił-mocno krwawi, koło samochodowe przecieło mu noge.Musimy go zabrać szybko do szpitala.
-A ja?Co mam robić?On uratował mi zycie!-krzykneła Asia
-Ah tak?W takim razie teraz wracaj do domu, potem sie z toba skontaktujemy, będziesz świadkiem w sądzie.-powiedział policjant
Asia poczekała aż pogotowie i policja odjechali.Potem wracała ze smutną mina do domu."To wszystko przezemnie.Nie musiałam biegnąć do.."
-O nie!Gabriela jest w przedszkolu!
Zawróciła się i poszła do przedszkola.Jej siostra plakała.
-Siostrzyczko-powiedziała Asia do Gabrieli-Nie płacz, przepraszam ze się spóźniłam.
I przytuliła siostrę.
-A teraz wracamy do domku?-spytała Gabrysia
-Tak.Chodźmy-powiedziała i poszły do domu...

CDN
  Odpowiedź z Cytatem