View Single Post
stare 16.06.2009, 19:24   #1089
Levkoni

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi

Cytat:
Napisał jigsa Zobacz post
Nawet nie wiecie jak mnie ucieszyło to forum!
Uzbierałam już pieniądze na Sims3, tylko mam jeden problem. Musiałabym zainstalować je na lapotopie z systemem Vista, a według tego, co przeczytałam o wymaganiach sprzętowych potrzebne jest min. 2.0 GB. Posiadam dokładnie tyle pamięci. Nie wiem, czy to wystarczy, bo sporo nowych rzeczy będę zapisywać i nie wiem, czy nie zwolni to tempa gry.
Gdyby ktoś rozwiązał mój problem, byłabym dozgonnie wdzięczna.
Pamięć RAM nie działa tak, że jak będziesz miała zainstalowane inne programy to zabraknie miejsca na simsy. Jak coś się instaluje to zajmuje to miejsce na dysku, czyli jak masz dysk np. 200 GB to możesz tyle danych zainstalować. Pamięć działa tak (w ujęciu mocno okrojonym, aczkolwiek nie jestem specem od sprzętu), że jeśli jakiś program jest uruchomiony to podczas działania wykorzystuje jakąś część pamięci. Więc simsy będą działać wolniej tylko wtedy, jak będziesz miała włączone jakieś programy dodatkowo. Jednak zawsze są jakieś włączone usługi systemu windows, ale one raczej nie spowalniają bo zżerają mało pamięci. Prawdziwe spowolnienie gry byś miała przy włączonym necie lub jakimś programie czy grze. Więc skoro masz tyle ramu ile trzeba, a masz zamiar instalować jeszcze jakieś programy na ten laptop to nei martw się, simsy możesz in stalować i nie będą wolniej chodzić, chyba, że tak jak napisałem, będziesz grała w simsy mając włączonego neta lub jakiś inny program/grę.
Levkoni jest offline   Odpowiedź z Cytatem