View Single Post
stare 21.06.2009, 19:13   #10
MarekS
Guest

Domyślnie Odp: Nie mogę zainstalować Sims 2 ponownie

Cytat:
Napisał Lexie Zobacz post
Przepraszam, że się podpinam do tego wątku, ale sama nie mogę założyć nowego tematu.

Kiedyś zainstalowałam sobie The Sims 2 Zwierzaki, ale gdy zepsuła mi się płyta z tym dodatkiem postanowiłam usunąć całą grę i zainstalować tylko podstawę. Niestety mój komputer ciągle "widzi", że dodatek jest zainstalowany i pojawia się komunikat by włożyć płytę CD ze Zwierzakami. Kilka razy usuwałam ponownie grę, sprawdzałam wszelkie zakamarki komputera w poszukiwaniu pozostałości po tym dodatku i nigdzie ich nie ma, jednak on ciągle go widzi. Nawet przy instalacji pojawia mi się logo "Zwierzaków". Co mogę z tym zrobić?
Ściągnij sobie program do czyszczenia komputera z niepotrzebnych plików i rejestru Windowsa z błędnych wpisów. Kilka postów wyżej jest link do niego. Pousuwaj wszystko co Ci wyświetli po skanowaniu, zrestartuj komputer i spróbuj zainstalować grę ponownie.

Cytat:
Na laptopie mam inny problem. Gra działa jednak 1/3 ekranu jest po prostu czarna. Nie pomaga ponowne zainstalowanie. Problem nie znika. Jak sobie z tym poradzić?
Liczę, że mi pomożecie.
Tutaj najprawdopodoniej problem tkwi w samym laptopie - być może karta graficzna ma przydzielony zbyt mały obszar pamięci, albo po prostu laptop nie daje rady grze. Te ustawienia zmienia się w BIOSie komputera. Jeżeli nie masz wprawy albo wręcz w ogóle nie wiesz z czym się je ten BIOS to odradzam grzebanie w nim. Poproś kogoś kto ma większą wprawę w tym.
  Odpowiedź z Cytatem