Cytat:
Napisał Kubek
niestety nie ma, czyli już nie odzyskam pomnika ?
mam znów ten sam problem, gdy zginął mi ten syn i jego żona, to ich synem groby postawiłem na cmentarzu. Potem gdy edytowałem miasto (cmentarz - by postawić płotki etc.) nagrobków nie było i nie ma.
czyli też straciłem ? :{
|
Nie nie straciłeś. Oczywiście, ojca nagrobka pewnie już nie odzyskasz, chociaż teoretycznie jest on ciągle w mauzoleum, tylko tyle, że aby go stamtąd wyciągnąć, należy po pierwsze przyjaźnić się ze zmarłym, a po drugie musisz grać rodziną, w której jest przyjaciel zmarłego. Taki głupi... chyba błąd bo nie wieże, że twórcy zrobili to specjalnie. A nagrobki z cmentarza zniknęły bo to również jakieś niewytłumaczalne zjawisko (panowie z Maxisa...) dla tego, bo edytowałeś cmentarz. Wtedy wszystkie nagrobki umieszczone przez Ciebie wracają do wyposażenia rodziny, więc te powinny być w plecaku sima, ewentualnie w ekwipunku rodziny, nie pamiętam. A jako mały trik, co zrobić, żeby mieć nagrobki simów, których nie jesteś przyjacielem polecę Ci coś takiego: jeśli umrze Ci jakiś sim np. ten ojciec właśnie, to zapisz grę. Wyjdź do menu głównego i wczytaj ostatni zapis, kiedy żył owy nieszczęśnik (lepiej robić dużo zapisów gry, choćby i z powodu znikania rodzin, ja mam po 10 dla każdego miasta). W tym zapisie wejdź wprowadź jakiegoś samotnego sima do tego ojca, uśmierć ojca w sposób, jakim umarł (jeśli ze starości to kodem cheatsenabled true), a następnie schowaj nagrobek do wyposażenia rodziny lub sima i umieść kopię rodziny w schowku. Gry nie zapisuj, bo to co w schowku i tak się samo zapisuje. Potem tylko wprowadź tego gościa do miasta w Twoim oryginalnym zapisie gry, wyjmij nagrobek z wyposażenia i na cmentarz z nim

To nie jest trudne, tylko wydaje się skomplikowane, bo dużo czynności, ale to proste
Cytat:
Napisał okruszek
Mam juz dosc tej 3-ki.Gra jest zrobiona na "odwal sie" .Stracilam cala pierwsza rodzine, nigdzie jej nie ma a im wiecej rodzin, ktorymi sie gra tym wiecej problemow. Teraz znikl mi niemowlak. Łózeczko stoi ,niemowlaka nie ma a tylko na dwa dni (simowe) przelaczylam sie na rodzine "Samotne Matki".Dzieje mi sie tak po zainstalowaniu patcha ,ktory powinien pomoc a chyba juz calkiem cos poplatali.
Ręce juz mi opadaja 
Jest jakis sposob na granie kilkoma rodzinami czy dośmiertnie muszę grac jedną??
|
Słuchaj ten błąd po prostu raz jest raz go nie ma. Ja się wkurzyłem, stworzyłem nową grę i w tej nowej "planszy" nie mam takich cyrków. Czasem wyprowadzi się jakaś rodzina, ale to co innego, bo po tym pokazuje się komunikat w gazecie, że się wyprowadziła rodzina. Jeśli lubiłem tą rodzinę, to cofam się do ostatniego zapisu i ją przenoszę z powrotem. Możesz spróbować tworzyć nowe "plansze" aż problem zniknie. A swoją rodzinkę jak Ci jej szkoda przenieś na nową grę. I miej dużo plików zapisów, ja mam 10 i to jest moim zdaniem optymalne wyjście.