Temat: Niepokorne
View Single Post
stare 09.07.2009, 18:10   #67
Gio

Reputacja: 15
Domyślnie Odp: Niepokorne

Cytat:
Napisał Diamond^^Girl Zobacz post
Miało być podobno więcej opisów... Albo jestem ślepa, albo ich nie widzę. Powiem ci szczerze, że nazywanie zakonnic idiotkami i robienie z nich takich ladacznic nie jest w porządku. Okej może miało to być śmieszne, ale nie jest. Jak dla mnie jest to z lekka obrażające chrześcijan. Bo nawet, gdy zakonnice nie są święte (a nie są) to raczej nie powinno się tego pisać publicznie. To trochę nieetyczne i nie zgodne z ogólnie przyjętymi zasadami dobrego wychowania i stylu. Chyba każdy ma trochę godności by ocenić czy to co pisze nikomu nie uwłacza, jeżeli tego tobie brakuje to bardzo mi przykro.
I znów wrócę do tego samego. Ten tekst w ogóle się nie klei. Jest tak totalnie sztuczny, a ma opowiadać o życiu codziennym w miasteczku- czyli powinno być zaczerpnięte z życia i to życie obrazować.
Pozdrawiam
Znowu nie sposób się z Tobą nie zgodzić, ale mam jedno zastrzeżenie:
Kwestię z zakonnicą powiedziała jedna z bohaterek. To ona ma taki charakter, w ten sposób to zobrazowałem. Moim zdaniem nie ma w tym nic nieetycznego. Po za tym ta zakonnica wcale nie byla lepsza

Co do sztuczności tekstu- powtarzam po raz kolejny, że to nie jest jakaś obyczajówka czy telenowela, choć czasami może sie wam tak wydawać. Jesteśmy "dopiero" na vi części, akcja się jeszcze rozwinie. Spokojnie.
A opisów nie ma, bo jak powiedziałem, nie mam czasu.

Nysi dziękuję za poprawienie błędów, a Diamond^^Girl za przekazanie mi całej prawdy
Czekam jeszcze na komentarze.