Cytat:
- Wyrusz, ze mną.- oznajmiła, a uśmiech nie schodził jej z twarzy.
|
Bez przecinka.
Cytat:
– Bez żadnego „ale” albo idziesz ze mną, albo ci nie uwierzę.
|
– Bez żadnego „ale”. Albo idziesz ze mną, albo ci nie uwierzę.
Cytat:
– Jak to twój jedyny warunek to... wychodzimy o 11. Spotkajmy się przy huśtawce. Nie spóźnij się!- krzyknęła i odeszła.
|
Bardziej pasuje mi tam "jeśli"
W opisie pakowania powinien być odstęp. Kończysz opis jej przygotowań, a zaczynasz jego. No aż się tam prosi wciśnięcie tego pięknego przyciska, jakim jest "Enter"!
Cytat:
Kończył pakowanie i starał się stopować myśli.
|
przystopować
Cytat:
Nie chciał pamiętać o przeszłości, ale ona już na zawsze pozostanie w nim. Aż do śmierci. Włożył mały batonik do bocznej kieszeni plecaka.
|
ODSTĘP!
Ja swojego czasu musiałam eliminować odstępy, bo były często zbędne. Doszłam do wprawy i teraz już moja polonistka nie zwraca mi uwagi na "niespójność tekstu" . W Twoim przypadku musi być na odwrót.
Cytat:
Przed wyprawą usiedli jeszcze na ławkach i pili kupioną lemoniadę. Zaczęli rozmawiać o planach dalszej wyprawy i czasie postojów.
|
powtórzenie
Cytat:
Ludzie, którzy szli tą ścieżką znikali w nie wyjaśnionychokolicznościach.
|
razem
Cytat:
Ale tej dziewczyny nie mógł przytulić. Chociaż bardzo by chciał.
|
Ale tej dziewczyny nie mógł przytulić, chociaż bardzo by chciał.
Trochę sporo tych błędów, no nie?
Ale przejdźmy do fabuły.
Dopiero pod koniec zaczęło się coś dziać. Większość odcinka to jeden wielki dialog, a pod koniec takie... odetchnięcie.
To FS zawsze zaliczałam do romansideł. Czyżbyś teraz schodziła na inne tory- horror, SF? Chodzi o ten wątek z tą tajemniczą ścieżką i to urwane ostatnie zdanie (nie cierpię takich zakończeń, aczkolwiek sama miałam okazję je zastosować u siebie...

)
Mam tylko nadzieję, że wątek miłości (heh, jakże szybko nastąpił moment kulminacyjny, w dodatku w taki momencie!) Marty i Adama będzie "ponad" wszystkimi innymi. Często jest tak, że właśnie jest na odwrót. Miejmy nadzieję, że Ty się wybronisz.
Czekam na kolejny z nadzieją, że nie zobaczę tylu błędów, które są chyba Twoją piętą achillesową, bo sam tekst jest w największym porządeczku

8/10