View Single Post
stare 21.12.2009, 17:14   #8
bubel-96
Guest

Domyślnie Odp: List do Mikołaja. Prezentacji prac konkursowych.

Drogi Mikołaju!
Święta Bożego Narodzenia zawsze kojarzyły mi się ze szczęściem, radością i spokojem. Dziękuję za to wszystkim, którzy na to pracują.
Chociaż domyślam się, że w takich listach szukasz tylko najważniejszego kontekstu, nieco Cię zanudzę.
Moja mama znów szuka białego obrusa i wszystkim mówi, że nie mamy świecy. Razem z bratem mamy z niej ubaw. To chyba nie jest złe? Tata za to jeszcze pracuje. Myślę, że lubi swoją prace. Jest przyjemna, ale trudna. Jak Twoja, Mikołaju.
Mam wiele rzeczy, o które prosiłam. Często starałam się pomóc innym mimo własnych problemów. Czasami gram lub śpiewam w szkole. Raz nawet pojechaliśmy na występ dalej.
W tym roku chciałabym dużo szczęścia. Żebym miała pasek. Staram się pomóc mamie i nie mam za dużo czasu na naukę, rozumiesz.
Spraw też, by numerek 12 z mojej klasy się przeniosła. Naprawdę jej nie lubię. Uważa się za lepszą bo nosi same stylowe ubrania i ma dużo pieniędzy.
Niech również wybudują normalne szatnie w szkole. Te na numerki są do kitu. Ledwo zdążam na tramwaj! Zdaje się, że to kosztuje, ale jestem pewna, że dasz sobie radę, Mikołaju.

Masz pozdrowienia od mamy!

Bubuś!