View Single Post
stare 07.03.2010, 05:18   #2
MarekS
Guest

Domyślnie Odp: Do tych, którzy nie mają błędów zapisu

Cytat:
Napisał anie_1981 Zobacz post
Zdziwiłbyś się, ale dodatki, mody/hacki, nie mają tu nic nic do rzeczy. Sama to sprawdzałam u siebie. Czy z nimi czy bez nich, jest dokładnie tak samo.
Gdyby tak było to gracze nie skarżyliby się na to, że po zainstalowaniu poprawki nagle nie mogą uruchomić gry, która do tej pory działała bez zarzutu, ewentualnie odwrotnie - gra staje po zainstalowaniu moda/hacka itp. ponieważ przeznaczone były do innej (starszej/nowszej) wersji gry.
Nie upieram się przy tym - nie mam TS3 i nie mogę zbyt wiele powiedzieć o stronie technicznej samej gry. Bazuję na tym co piszą ci co grają.
Cytat:
Okazuje się, że problemem jest grafika. Przynajmniej u mnie. Kompa mam silnego i pociąga bez problemów najwyższe ustawienia grafiki. Ale gra najwyraźniej ich nie pociąga...
Wybacz, ale nie bardzo rozumiem. Gra jest programem i to program stawia komputerowi pewne wymagania a nie odwrotnie. Strona, do której podałaś link pozwala określić czy komputer spełnia minimalne wymagania ale konia z rzędem temu, kto na tej podstawie będzie w stanie określić maksymalne możliwości komputera.
"Kompa mam silnego i pociąga bez problemów najwyższe ustawienia grafiki" - chyba jednak nie do końca, ponieważ później dodajesz:
Cytat:
Gdy mam ustawienia domyślne, mogę długo grać i gra się ani nie wyłącza, ani nie ma problemów z zapisywaniem się. Jak tyko dam z powrotem ustawienia na maksa, zaczynają się od nowa problemy
To, że w innych grach można grać na maksymalnych ustawieniach obrazu nie oznacza, że tak będzie z każdą grą, Nie w każdej grze masz możliwość dodawania tylu elementów otoczenia, nowych tekstur (ciuchy, fryzury itp.,itd.) co w The Sims a im więcej detali ma być widoczne tym więcej roboty ma komputer bo niezależnie od tego. że musi przedstawić Twojego Sima w najwyższych detalach to musi z taką samą dokładnością pamiętać o rosnących kwiatkach, ptaszku wydłubującym dżdżownicę z trawy czy mrówkę spacerującą po dzrzewie - to był tylko przykład
Podsumowując - zgadzam się, że głównym problemem mogą być zbyt szczegółowe ustawienia obrazu ale rozwiązanie tego problemu nie jest takie łatwe, a na pewno nie jest tanie jeżeli nie chcemy zmienić ustawień w grze. Na pewno pamięć RAM - 4GB to chyba minimum, zmiana karty graficznej - może nie tyle na szybszą, co na mającą większą pamięć video (powiedzmy 2GB ) a po tym wszystkim może okazać się, że wymiany wymaga również zasilacz (na mocniejszy). No i oczywiście pilnowanie, żeby na dysku C było przynajmniej 15 GB wolnego miejsca.
Umiar i rozsądek w ściąganiu dodatków jest jak najbardziej zalecany
  Odpowiedź z Cytatem