Cytat:
Napisał anie_1981
Zdziwiłbyś się, ale dodatki, mody/hacki, nie mają tu nic nic do rzeczy. Sama to sprawdzałam u siebie. Czy z nimi czy bez nich, jest dokładnie tak samo.
|
Gdyby tak było to gracze nie skarżyliby się na to, że po zainstalowaniu poprawki nagle nie mogą uruchomić gry, która do tej pory działała bez zarzutu, ewentualnie odwrotnie - gra staje po zainstalowaniu moda/hacka itp. ponieważ przeznaczone były do innej (starszej/nowszej) wersji gry.
Nie upieram się przy tym - nie mam TS3 i nie mogę zbyt wiele powiedzieć o stronie technicznej samej gry. Bazuję na tym co piszą ci co grają.
Cytat:
Okazuje się, że problemem jest grafika. Przynajmniej u mnie. Kompa mam silnego i pociąga bez problemów najwyższe ustawienia grafiki. Ale gra najwyraźniej ich nie pociąga...
|
Wybacz, ale nie bardzo rozumiem. Gra jest programem i to program stawia komputerowi pewne wymagania a nie odwrotnie. Strona, do której podałaś link pozwala określić czy komputer spełnia
minimalne wymagania ale konia z rzędem temu, kto na tej podstawie będzie w stanie określić maksymalne możliwości komputera.
"Kompa mam silnego i pociąga bez problemów najwyższe ustawienia grafiki" - chyba jednak nie do końca, ponieważ później dodajesz:
Cytat:
Gdy mam ustawienia domyślne, mogę długo grać i gra się ani nie wyłącza, ani nie ma problemów z zapisywaniem się. Jak tyko dam z powrotem ustawienia na maksa, zaczynają się od nowa problemy
|
To, że w innych grach można grać na maksymalnych ustawieniach obrazu nie oznacza, że tak będzie z każdą grą, Nie w każdej grze masz możliwość dodawania tylu elementów otoczenia, nowych tekstur (ciuchy, fryzury itp.,itd.) co w The Sims a im więcej detali ma być widoczne tym więcej roboty ma komputer bo niezależnie od tego. że musi przedstawić Twojego Sima w najwyższych detalach to musi z taką samą dokładnością pamiętać o rosnących kwiatkach, ptaszku wydłubującym dżdżownicę z trawy czy mrówkę spacerującą po dzrzewie - to był tylko przykład

Podsumowując - zgadzam się, że głównym problemem mogą być zbyt szczegółowe ustawienia obrazu ale rozwiązanie tego problemu nie jest takie łatwe, a na pewno nie jest tanie jeżeli nie chcemy zmienić ustawień w grze. Na pewno pamięć RAM - 4GB to chyba minimum, zmiana karty graficznej - może nie tyle na szybszą, co na mającą większą pamięć video (powiedzmy 2GB ) a po tym wszystkim może okazać się, że wymiany wymaga również zasilacz (na mocniejszy). No i oczywiście pilnowanie, żeby na dysku C było przynajmniej 15 GB wolnego miejsca.
Umiar i rozsądek w ściąganiu dodatków jest jak najbardziej zalecany