w przypadku
Cytat:
Napisał Skropek
Kupiłem ostatnio The Sims3 no i postanowiłem je dziś zainstalować. Wyczyściłem dysk (c) i zainstalowałem na nim grę. Gra się instalowała doszło do trzeciej kreski i wyskoczył komunikat:
Plik:G:\Caches\Sunset Valley.objectCache
Błąd:Błąd danych (CRC)
Ponów Próbę Anuluj
Jak kilkam anuluj to się wyłącza a jak ponów próbę to po chwili znowu to wyskakuje co mam robić?
|
Cytat:
Napisał .Ahio.
Yhm... No więc tak...
Instaluję pierwszy raz Sims 3 na moim komputerze.
Płyta jest pożyczona, ale to chyba nie istotne xD
Z lekka porysowana.
Mówię od razu że mam system Windows 7.
Instaluje się jakiś czas i podczas instalowania plików SunsetValley object.Cache wyskakuje błąd.:

A jak ponowię próbę, znowu się instaluje jakiś czas i znowu błąd.

Czy da się coś zrobić? :C
|
Błąd CRC najczęściej powstaje w przypadku gdy:
1. Napęd CD/DVD nie odczytuje poprawnie płyty. Nie musi to być wina płyty, może to być oznaka zużycia napędu.
2. Plytka CD/DVD jest na tyle porysowana, że napęd nie może jej poprawnie odczytać.
3. Na dysku C jest za mało miejsca. I od razu wyjaśniam - to, że gra wymaga np. 2GB miejsca a mamy wolne 3GB wcale nie oznacza, że ilość miejsca jest wystarczajaca. W trakcie KAŻDEJ instalacji wykorzystywany jest folder "Temp" gdzie są tworzone pliki tymczasowe służące do poprawnego zainstalowania programu, a to powoduje zwiększenie zapotrzebowania na wolne miejsce na dysku.
4. Najmniej prawdopodobne - niechlujne podłączenie przewodów do dysku twardego lub napędu CD/DVD