Cytat:
Napisał beata18ns
da sie jakos wywolac okazje? jesli tak to jak? chodzi mi o pkt osobistosci
|
Z tego co wiem, nie da się wywołać okazji. Trzeba po prostu odbierać telefony i czekać. Nie wiem od czego to zależy, ale u mnie te okazje pojawiają się bardzo często, tyle że simy mają po trzy gwiazdki. Dodam, że zdobycie tych trzech gwiazdek było bardzo łatwe. Brat mojego sima był gwiazdą czwartego poziomu, a mój sim zaprzyjaźnił się z nim, co nie było trudne ze względu na więzy krwi, i od razu zdobył te trzy gwiazdki. Teraz zdobywanie kolejnych gwiazdek nie jest już na szczęście takie łatwe.
Cytat:
Napisał Kamis
Matko, jak mnie te metra denerwują 
Jest jakaś możliwość usunięcia ich? 
|
Myślę, że swobodnie możesz je usunąć w edycji miasta. Nie sprawdzałam tego co prawda, ale wiem na pewno, że metro można sobie "zbudować", a jeśli można zbudować, to i usunąć.
Faktycznie metro jest trochę irytujące. Mój sim wracając z imprezy, z jednego z tych wypasionych domów na wzgórzu, część drogi jechał taksówką, a później przesiadł się do metra. Stracił przez to więcej czasu na podróż, a trzeba zauważyć, że nawet samą taksówką bardzo długo jechał.
Zdarzyło się też, że moje simy, wybierając się na imprezę do sąsiedniego wieżowca, nie poszły na pieszo, ale pojechały taksówką. Było naprawdę blisko, więc nie wiem, czy to objaw zwykłego lenistwa i wielkomiejskiej maniery czy też takie z nich gwiazdy, że na pieszo chodzić im nie przystoi

(oboje mają po trzy gwiazdki).