View Single Post
stare 14.01.2011, 20:02   #1
Wielebny
Mod emeryt

Reputacja: 9
Excl Długość wczytywania zdjęć.

Witam.
Ostatnimi czasu dochodzą do nas słuchy o zbyt długim i uciążliwym wczytywaniu zdjęć w tematach z działu "Zdjęcia domów z ts,ts2,ts3"
Oprócz małej szybkości internetu naszych userów, który jest głównym powodem. Bierzemy również pod uwagę inny znaczący czynnik wpływających na długość wczytywania zdjęć, czyli ich ilość i rozmiar.
Aktualnie, regulaminowo jest 1024x768.
Zastanawiamy się nad zmianą na pierwotny rozmiar obowiązujący na forum, czyli 800x600.
Wiązały by się z tym pewnie niedogodności, czyli mniejsze i tym samym mniej szczegółowe zdjęcia, a wielu osobom prezentującym swoje domy/simy zależy na jak najlepszej jakości.

Dlatego też nie chcemy podejmować decyzji sami.
Prócz wysłuchania Waszych propozycji, chcemy wiedzieć ile czasu u Was trwa wczytanie wszystkich zdjęć.
Test ten musi zostać przeprowadzony w jednym temacie, zawierającym sporą ilość zdjęć i oczywiście w rozdzielczości 1024x768.

Nie miałem zbytnio chęci by przeszukiwać działy, by znaleźć odpowiedni temat, dlatego proszę o przeprowadzenie testu na moim ostatnim projekcie, czyli:
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=59017
Kilkukrotnie szły do mnie skargi, że nie wczytały się wszystkie zdjęcia, bądź proces ten trwa bardzo długo.

Zmierzcie czas w jakim załadowały się wszystkie zdjęcia, a jest ich około 100 i zagłosujcie w sondzie.

Jeśli zdjęcia wczytują się Wam dłużej niż 30sek. bądź w ogóle. Podajcie w tym temacie szybkość swojego netu

Ostatnio edytowane przez Wielebny : 14.01.2011 - 20:12
Wielebny jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.