View Single Post
stare 14.02.2011, 20:25   #2
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53
Domyślnie Odp: Spójrz mi w oczy...

Niah, niah, witam nową pisarkę! Po przeczytaniu tytułu pomyślałam, że będzie jakieś romansidło <jupi!>, ale zabrałam się za czytanie i...
Cytat:
Piszę, by móc się wykrzyczeć. Piszę, by móc się komuś zwierzyć z wielu moich tajemnic. Piszę, bo chcę być z kimś szczera.
Znajdź w słowniku czasownik "wykrzyczeć się" i napisz mi jego odmianę (wiesz, przez czasy, osoby, tryby, aspekty itd.)
Albo niech mi kurczę ktoś poda autora i tytuł tego zajefajnego słownika języka polskiego, z którego ostatnio większość korzysta! Odnosze wrażenie, że jestem zacofana jeśli chodzi o nowe zasady pisowni! A nominowali mnie do profesora Miodka, więc tym bardziej muszę być na bieżąco
Cytat:
Nie wiem, kim jesteś. W sumie nie chcę wiedzieć.
Pisząca we mnie,
jestem zwykłym pamiętnikiem. Kiedyś byłem drzewem, ale przerobili mnie na kartki, które właśnie zapisujesz! I dziwi mnie, że traktujesz mnie jak żywą, czującą i myślącą osobę! Jestem martwym przedmiotem, rzeczą, która nigdy do Ciebie nie przemówi, choćbyś nie wiem, co robiła!
Pozdrawiam,
Twój pamiętnik.

Mają zajefajną chałupę! Te przestrzenie, ach!
Cytat:
Mieszkam w niewielkim domku na wsi, jednak dość blisko dużego miasta.
Ironia
Cytat:
Ma bardzo bogate życie towarzyskie.
Kiedy ona znajduje na to czas?

Powiedzmy, że zapowiada się dobrze, chociaż fabuła wydaje się być zbyt banalna. Pamiętaj, od fajnego pomysłu w dużej mierze zależy Twój sukces. Możesz mieć ogólnie pisanie w małym paluszku (w tym krótkim fragmencie nie zauważyłam zresztą większych błędów), ale bez ciekawej historyjki nie przyciągniesz tłumów (a uwierz - to jest najtrudniejsze, nawet ja mam z tym problemy). I bez fajnych zdjęć też nie.
Daj szybko odcinek, bo chciałabym mieć jak najszybciej wyrobioną opinię o tym FS. Stanie pomiędzy nie jest wcale fajne
Bez oceny na razie.
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem