View Single Post
stare 10.03.2011, 19:36   #155
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53
Domyślnie Odp: Marzenie jutra

O ludzie...
Cytat:
Napisał Chryzia
po pierwsze - Lily wyraża się,jakby miała z 40 lat
Na szczęście w odcinkach 14-18 udało mi się uprościć to do granic możliwości. Trudno nie powiedzieć, że oryginał z 2007 był pod tym względem lepszy (jakby nie patrzeć, miałam mniejszy zasób słów i byłam 4 lata starsza od Lily - w momencie pisania AND2010 już o 7 )
Ale z drugiej strony, Lily czytała polskie książki i z nich też łapała trochę słownictwa
Z tą bezczelnością to fakt, nie zwróciłam na to uwagi xD
Cytat:
Napisał Chryzia
a sam sen to rozumiem też przeznaczenie.sama nie wiem,czy to ma być realistyczne,czy fantastyczne opowiadanie?
Niby FS realistyczne, ale bohaterami rządzi coś na kształt przeznaczenia. Kto po lekturze wszystkich moich FS nie wie o co chodzi, zrozumie przy AND4.
Poza tym, FS ma swoje korzenie w prawdziwym science fiction i to też dużo tłumaczy
Cytat:
Napisał Dżon
Wiadomo o co chodzi, ale i tak zabrzmiało głupio :]
Nie wiem, ale w moim kręgu tak się mówi i jest to normalne.
Cytat:
Napisał Dżon
Jakoś nie wiem, ale to "objawienie" jakieś takie głupie
<beczy>
Cytat:
Napisał Libby
Skąd Lily wiedziała, że Wiktor miał 23 lata, gdy ją oddał ?
NIE WIEM xDDDD
Cytat:
Napisał Libby
Odnośnie chyba najciekawszej literówki mam nadzieję, że Ania jednak nie wskoczyła na postać ze zdjęcia
OZGROZO! xD
Cytat:
Napisał Nightfall
skąd wzięły się zdjęcia Tanii w domu rodzinnym Wiktora, skoro nie mieli ze sobą żadnego kontaktu?
Wiktor przesłał zdjęcia Tanii wraz z zaproszeniem na ślub, żeby mama i siostra wiedziały, jak wygląda jego narzeczona.
Zaznaczam, nie wymyśliłam tego na poczekaniu

A Teresa i Ania ufały swoim odczuciom Wiem, że to głupie, aczkolwiek wątpić w zawodność intuicji dwóch kobiet, które czuły do Lily to samo?
Prostolinijne, wiejskie kobiety nie potrzebowały testów

Dziękuję wszystkim za krytykę.
Chociaż, nie ukrywajmy, nie lubię czytać takich postów typu taki jak ten od Chryzi! Zresztą, kto lubi?
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem